Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tehetek ha álmaim férfijáv...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetek ha álmaim férfijával nem egyezik a jövőképünk?

Figyelt kérdés

A tinikori első szerelmemről van szó, akivel az utóbbi egy-néhány évben újra egymásra találtunk. Kívülről belülről ő a zsánerem, ő az ideál, ő a tökéletes. Az ok, amiért nem jöttünk össze ismét (hivatalosan is), az az hogy ő kicsit konzervatívabb gondolkozású. Itthon (kis falu) akar megöregedni szeretetben a családja közelében, nem tudja elviselni, hogy én egyetemre járok és számomra fontos (lesz) a karrier.

Nekem itt nem lenne munkám, eltartani nem tudna, ergo vagy elvállalok bármilyen apró melót ami jön, vagy egy fizetésből tengetnénk az életünket (84 ezerből) és így alapítanánk családot.

Próbáltam kihozni belőle némi kompromisszumot, költözzünk faluba, de egy nagyváros mellé, így az ő öröme is megvan, nekem is lesz munkahelyem. Az nem, jó, mert ő itt szeretne maradni a szülei közelében!

Adjam fel? Én képtelen vagyok lemondani az álmaimról, megdolgozom a diplomámért, szeretnék a szakmámban dolgozni és egy nagyobb városban jó esélyem is lesz elhelyezkedni vele. Ő szintén nem hajlandó lemondani az álmairól és még kompromisszumra sem képes, ergo nem marad más, mint szépen elfelejteni egymást?

A kérdésem arra irányulna, hogy nektek esetleg eszetekbe jut-e más kompromisszum lehetőség? Ez az egyetlen, ami közénk áll.

2013. márc. 25. 00:04
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
60%
Bocsi, de én is úgy látom, mint az előző. Nálatok a kompromisszum abból állt, hogy te behódolnál neki, pl te nem akartál soha 2 gyereknél többet, de miatta vállalnál 3-at, állás igényedből is lentebb adnál, stb, de mi az, amit ő megtett/tenne a kedvedért? Szerintem felejtsd el, ég és föld vagytok, ha elmúlik a nagy szerelem mi lesz veletek, rá sem bírsz majd nézni, hogy miatta mennyi mindent feladtál. Ilyen begyepesedett agyú emberkétől jobb megszabadulni.
2013. márc. 25. 04:33
 12/30 anonim ***** válasza:

Nem egy dolog áll közétek!

A szülőkhöz való ragaszkodással később is gond lesz, beleszólnak majd a gyereknevelésbe, akár ápolni is kell őket.

Szerintem a párodnak a gondolkodásmódja nem fiatalos, hanem nyugdíjas gondolkodásmód, korlátolt, földhözragadt falusi szemlélet. Ebből semmi jó nem sül ki.Te garantáltan boldogtalan leszel. A szerelmed is megöregszik és a végén egy korlátolt rozzant vénemberrel tengődhetsz éhbérért. A vidéki férfiak zöme eleve a nőtől csak ennivalót és szexet várnak el, tiszta XIX. század.

Korlátolt férfi van a fővárosban és nagyobb városokban is. Ott legalább munkát találsz, ha nem képes eltartani és 84 eft-ból fogtok gyerekekkel élni? Ő fogja megmondani, hogy miből mit vehetsz, rongykban járhatsz egész életedben, egy könyvet nem tudsz magadnak kiszorítani. Ez nem élet ez csak túlélés.

2013. márc. 25. 04:40
 13/30 anonim ***** válasza:
0%
3 gyerek mellett a fővárosban is otthon ülnek a nők! Hacsak nem tudsz dadát fogadni nem fogsz tudni dolgozni, a gyerekek betegek is lehetnek, a munkahelyek eleve az ilyen sokgyerekes anyukákat nem kedvelik! Önző férfi mellett a 365 napból 3 gyerek mellett jó esetben az 1/3-t dolgoznád végig, úgy meg kirúgnak. Karrier mellett 1 gyerek szokott csak összejönni, 2 gyerek mellett tipikus a 4-6 órás állás. 3 gyerek mellett nem lehet dolgozni, csak komoly szülői és házastársi segítséggel.
2013. márc. 25. 04:45
 14/30 anonim ***** válasza:
79%
Ne mondogasd magadnak, hogy ő az álompasi neked, mert nem az. Ha ennyire ellentétes a gondolkodásmódotok,és a céljaitok, nem lehet az ideális társad. Ő egy feudális életszemlélettel bíró beszűkült ember, előtted pedig kinyílt t a világ, a lehetőségek stb., amit ő már most nem tolerál. Az ő gondolkodásmódja mellett előbb-utóbb jönne az is, hogy az asszonynak kuss a neve, meg még jól el is tángál néha, hogy tudd, hol a helyed, és ne lázongj. Őszintén: mit akarsz egy olyan embertől, aki a lehetőségek ellenére belekényszerítene egy 100 éve elavult családmodellbe? Vannak annak is előnyei, pozitívumai, nincs vele gond, csak épp nem annak való, aki karriert akar, meg városi életet, és nem minimális jövedelemből vegetálni, és egy fél tucat gyerek mellett 30 évesen 50-nek kinézve állandóan a földet túrni, állatot ganézni, hogy legalább ennivaló legyen az asztalon. Mondom, van, akinek ez fekszik, de Te nem ez a típus vagy. Ne alkudj meg, mert nagyon meg fogod bánni, és ne akkor legyen ez, amikor már a nyakadon egy gyerek.
2013. márc. 25. 07:12
 15/30 anonim ***** válasza:

Szerintem sokat nem vesztenél, ha szakítanál. Amiket előbb leírtál, azok nem kompromisszumok (mind a két fél enged kicsit az elképzeléséből), hanem önfeladás, mert ezt csakis te tetted meg! A társnak támogatni kell a másikat, nem visszahúzni ez olyan faluba, ahol nincs munka és szakmailag sem tudsz kibontakozni. Szerintem mérnök diplomával, ha megszerezted egyszerűen vétek lenne elmenni mondjuk takarítani, ha csak nem vagy rákényszerülve. És te nem vagy. Ha viszont a faluban élnél 3 gyerekkel, akkor lennél.

Ez az őskori, rugalmatlan, merev gondolkodás, hogy a nő szüljön és ne vágyjon szakmai elismertségre, sőt ne is merjen esetleg többet hazavinni később még inkább ki fog ütközni. Az ilyen gondolkodásúak problémamegoldásban nem valami jók, mert korlátoltak, az agyuk vagy fekete vagy fehér alapon működik. Probléma esetén innen egyenes út vezet a függőségig, mert nem tudja megoldani a problémát.

2013. márc. 25. 07:17
 16/30 anonim ***** válasza:

A konzervatovasag az nem az, hogy o szerete 3 gyereket es ott a faluban boldogsagban elni, nem elmenni, nem tanulni. Sot meg a parjatol is elvarni, hogy ne tanuljon.

Ez az ambicio hianya, masreszt irigyseg is, o nem tanul (hat) akkor te se.

A kompromisszum abbol all, hogy valamennyit mind a et fel enged, es igy jutnak kozos nevezore.

Mind ket fel kap valamit.

Ez a "ferfi" fel attol hogy te " tobb"leszel nala.

Amugy valahol megertem, hogy szeretne a szulei kozeleben maradni, az olyan emberek akik soha nem hagytak el hosszabb idore a falujukat egeszen ritkan mennek el onnan.

Szerintem is az lenne a megoldas, ha olyan kozelsegbe /tavolsagba koltoznetek, hogy te is be tudj jarni a dolgozni, meg o is haza tudjon menni.

Ha ezt nem tudjatok megoldani,akkor nem o almaid ferfia, mert belul megis van egy eleg nagy problema vele. Az hogy nem egyezik a jovokepetet, enelkul pedig keptelenseg egyutt elni....

Jeleneleg ez az egy ami kozetek all, kesobb lesz mas.

Kesobb az lesz a baj, hogy te "okosabb" vagy, hgy te tobbet keresel, ha maradsz a faluban, es nem talalsz munkat, akkor meg h miert nem keresel penzt...

2013. márc. 25. 07:26
 17/30 anonim ***** válasza:
91%

Ő nem álmaid pasija,hidd el.

Volt ilyen pasim még egyetem alatt,tényleg jó pasi,csak épp nem nekem,hanem egy falusi kislánynak,aki elbabázik otthon,főz,mos,takarit,behódol az anyósának és él a nagy boldog idili családban.

De én hozzád hasonlóan mérnök lettem,ország másik végében dolgozom a srác fizujának négyszereséért (ő hasonlóan keres mint a te pasid),úgy hogy ez még lesz bőven több is.

Ő fiatalon akart apuka lenni,nekem eszem ágában sincs 30 előtt szülni,faluba pedig csak látogatóba megyek,élvezem a nyüzsit ami egy nagyvárosban van.

És megvan az igazi álompasi azóta,aki nem korlátoz,mindeketten dolgzunk és mellette másoddiploma,élünk boldogan.

2013. márc. 25. 08:53
 18/30 anonim ***** válasza:
18%

Úristen mik vnnak itt...:D

"- képtelen a kompromisszumra; nem tudja elviselni, hogy más a véleményed - a "társa" véleményét semmibe veszi,"

Persze, minden férfi ilyen semmirekellő nem tudtad? Ha mi kicsit is mást tervezünk,akkor mi nem tudunk kompromisszumokat kötni, de ha a nő tenné ezt,akkor az álmába rondítanak bele.

" önző, csak a saját akarata és elképzelése számít, és egy fűszálat sem tenne keresztbe a boldogulásotokért"

Teljenes logikus következtetés, nyilván ha egy férfi nem akar egyetemre menni és jobban szereti a falusi életet és ott is akar maradni (én egyébként pont a fordítottja vagyok, de nem nézem le azt,aki milyen) akkor ő egy önző féreg, sőt ha kicsit is bántja az a tudat, hogy egyszer elválnak a barátnőjével az útjaik (milyen érdekes ez az ösztönlény még képes érezni is valamit..) akkor egyenesen a nő boldogságának az útjában van...fújj likvidálni kell az ilyet.

"- kisebbségi komplexusa van: egyszerűen zavarja, hogy műveltebb, tanultabb, céltudatosabb vagy nála. "

Ez a másik szokásos érv a férfiak elhalgattatásárta, hogy biztos azért ilyen, mert kicsi a f.rka,mert túl ronda,mert önértékelési zavarai vannak,mert zavarja hogy a nő okosabb nála....az szóba sem jöhet, hogy egy férfi szereti a párját és bántja a tudat, hogy el fognak válni. Amúgy meg ideje lenne már eldönteni a sok gyalázás közepette, hogy akkor most mi miatt is ilyen:

1.önzőségből

2 irigységből

3 kisebbségi komplexus miatt

4képtelen a kompromisszumokra

5 csak a saját akarata számít

6vagy mert nem akar semmit se tenni a kapcsolatért

Csak mert elég szánalmas, hogy az összes rossztulajdonságot ennek a férfinek a nyakába öntöd. Igen az szóba sem jöhet, hogy szereti a nőt és nem akarja elveszíteni. Ugye ti nők sosem csináltok rosszat, csak szerelmesek vagytok és a rózsaszín köd elveszi az ezsteket, ez épp elég érv, hogy felelőség ne legyen.

"- a családja fontosabb számára - anyuci pici fia. Hogy alapítanál vele a jövőbe családot, ha még arra sem érett meg, hogy elszakadjon egy kicsit ettől? "

És ami megérdemelné a főnyereményt.... ha egy férfinek fontos a családja, akkor anyuci pici fia, még kisgyerek....de ha mondjuk egész nap dolgozik és eltartja a családját,akkor neki nem fontos a család, mert még időt sem szán rájuk...persze egy nő bármit is tesz ha elhanyagolja őket,akkor szíve joga, ha 40 évesen is velük él,akkor pedig szorosak a családi kötelékek.

Nem önmagában egy ilyen egyéni véleméyn a szánalmas és felháborító, hanem az, hogy 95 százalékra ponbtozza fel itt a kedves közvélemyény..

2013. márc. 25. 09:14
 19/30 anonim ***** válasza:
18%

Előző:végre egy értelmes, látó hozzászólás.

"az szóba sem jöhet, hogy egy férfi szereti a párját és bántja a tudat, hogy el fognak válni."

-igen, itt a gyk-n/családi kapcsolatoknál ez nem fontos. Kiélni, karriert csinálni, letaposni a másikat

- ez van a zászlóra tűzve. Majd rohanni gyógyszerért -mert a szeretetlenség lélekölő,úgy jelentkezik: pánik,depr.,magány,céltalanság.

2013. márc. 25. 09:37
 20/30 anonim ***** válasza:

Nem ismerjuk a parodat.

De az teny, hogy nem adhatsz fol csak te mindent, hiszen egy kapcsolat a kompromisszumokrol szol.

A kompromisszum pedig nem az, hgy o ad fel mindet, vagy te adaz fel mindent, az arrol szol, hogy kozos nevezore tudtok jutni...

Mi az oka, hogy a parod nem akar semmikeppen eljonni? Mit mond arra, hogy te meg igen?

Mit mondanak a szulei?

Nektek nem lesz jovotok igy, hiszen ha valamelyikotok feladja teljesen az elveit a kesobb visszaut.

Ebben az esetben logikus, hogy neked nem szabad abbahagyni a tanulas, hiszen ha egyuttmaradtok sem kell leragadni az ossz 170 ezres bevetelnel, abbol nem igazan lehet 3 gyereket anyagi biztonsagban felnevelni.

Peldaul erre alapbol ravilagithatnal a parodnal.

2013. márc. 25. 09:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!