Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire számít abnormálisnak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire számít abnormálisnak, hogy utálom, ha a párom megajándékoz?

Figyelt kérdés
Legyen szó bármi apróságról (tárgyi ajándék vagy élmény, utazás), már azon kezdek agyalni, hogy akkor nekem is meg kell lepnem őt valamivel, különben nem leszünk egálban.
ma 15:28
 1/8 anonim ***** válasza:
33%
Én abszolút nem érezném így, hogy bármit kéne adnom. Cserébe adom a társaságom. Tessék lehet aranyásózni :D
ma 15:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Eléggé. Ilyen erővel a törődés és szeretet bármelyik megnyilvánulását lehet utálni, mindegyiknél lehet azon agyalni, hogy hú, ezt neked majd viszonozni kell, mondjuk kezdeményez egy ölelést, valami kedveset mond, vagy bármi más.

Jó esetben ez úgy néz ki, hogy nem tranzakcióként agyalsz a viszonzáson, hanem maguktól jönnek a törődés és szeretet különböző megnyilvánulási formái, amiket szívesen adsz a másiknak. És lehetőleg olyanokat, amik neked sem esnek komfortzónán kívül, és ő is örül neki.

ma 15:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Egyébként én is kissé hadilábon állok az ajándékozással, de csak a családtagok felé, és nem azért, mert majd viszonozni kell, hanem mert gyerekkoromban a családunkban nagyon nagy elvárások és sértődések voltak ilyen téren, és felnőtt koromra teljesen elegem lett az egészből, egy ideje abban az állapotban vagyok, hogy kapják be, nem kap senki semmit.
ma 15:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem szereted a párod ha azon jár az eszed, hogy viszonozni kell...
ma 16:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Manapság normálisnak számít, de nem az. Sok ember érez így. Régen én is ilyen voltam. Még a szülinapi köszöntésektől is rosszul voltam. Gátlástalanná kell válni, hogy rossz érzés nélkül el tudj dolgokat fogadni.
ma 16:29
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is úgy vagyok vele, mint az egyes, de én eleve úgy nőttem fel, hogy a szüleim elhalmoztak mindig mindennel, pláne anyám, igazából ő a mai napig ilyen, ha elmegyünk kettesben shoppingolni, mert mindkettőnknek kell ez-az amit magának megvesz, nem tudja megállni, hogy valamit ki ne fizessen helyettem, hogy akkor az ajándék. :D Bármilyen ünnep előtt is már hetekkel faggatózik, hogy mit szeretnék, minek örülnék.

És most a párom is hasonló, hogy majdnem minden alkalommal meglep valamivel, nem feltétlen nagy értékű dolgok, csak valamit random kiejtek a számon, hogy mittomén de rég ettem karamellás Milkát, akkor legközelebb tuti hoz olyat. Olyan régóta még nem vagyunk együtt, hogy komolyabb ajándékozásra lett volna alkalom, de én pl vele ellentétben nagyon rossz ajándékozó vagyok, mert én mindig bestresszelek azon, hogy az ajándék mindenképp legyek TÖKÉLETES, nem azt nézem, hogy valami apróságnak is örülhet a másik, hanem ha nem találok olyat amiről azt gondolom, hogy ez minden vágya és iszonyatosan fog örülni neki, akkor inkább nem is veszek semmit. Mondjuk ezen most szeretnék dolgozni, mert az mondjuk nem érdekel, hogy full egálba legyünk, ajándékot nem feltétlen kell ajándékkal viszonozni, senki nem ezért ad, hogy akkor ő is kapjon valami meglepetést, de azért ünnepekkor szarul érezném magamat üres kézzel.

ma 16:40
 7/8 retektorta ***** válasza:
0%
Ha nő vagy, gyere hozzám feleségül. Megígérem, hogy soha nem kapsz semmit :)
ma 17:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Nő vagyok, de nem hiszem, hogy ez nemfüggő kérdés. Talán onnan ered az utálatom, hogy 19 éve, még a legelső páromat meg akartam lepni a névnapján süteménnyel, de akkor még csak 1,5 hete voltunk együtt, így nem beszéltünk róla, hogy allergiás a dióra. Pechemre pont diósat sütöttem, utána megkaptam azt, hogy inkább ne csináltam volna semmit, ezzel ő most mit kezdjen, miért akarom eltenni láb alól.
ma 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!