Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meg lehet bocsájtani ezt a hazugságot?
A Párom hazudott nekem, és a szüleimnek is.
Együtt élünk nálam a szüleimnél. Jogsit csinálta, és forgalmi vizsgára ment. Apu azt a kikötést tette neki, hogy ha megbukik akkor nem lakhat velünk. Ill. velem. Tehát haza kell mennie... 1,5 hónappal ezelött volt az a bizonyos vizsga. Azt mondta h sikerült neki. Nekem is és a szüleimnek is büxkén mesélte..Tgnap Apu felhívta az oktatót hogy 1,5 hónapja miért nem jön a jogsi, vagy épp miért nem kell semmit sem intézni. Kiderült tegnap, h. megbukott a vizsgán. Ki voltam bukva, a szüleim is hatalmasat csalódtak benne.. Főleg anyum, és ez nem az első dolog.
Apu azt tanácsolta, h. bocsássak meg neki mert ez "nemes hazugság volt" azért tette mert engem szeret és nem akart tőlem elmenni...
Anyum meg azon van h. menjen haza. És ez nekem olyan rossz. Nem tudom miért kellett ez így ünnepek elött:(
Nekem is nagyon fáj h. hazudott mert akármilyen szar is lett volna de meg kellett volna mondani az igazat.
Azt mondta szégyelte és tartott valamien szinten Aputól(nem azért mert bántaná vagy valami ilyenről szó sincs..)h. mit fog mondani és esetleg haza kelljen mennie.
Tegnap bocsánatot kért Aputól (aki azt mondta h jó rendben van...), és Anyutól (aki azt mondta h. ezt max. a saját gyerekének tudná megbocsájtani, neki tuti nem..) és tőlem is. És én is ugy vagyok vele h. szeretem, de ez miatt eltávolodtam tőle. Gondoltam rá, h. menjünk szét, mármint h ő menjen haza, és majd találkozgatunk.. de nem tudom, h. jól döntenék-e. Ill. megmondták, ha elmegy akkor vissza már nem jöhet. Erre is apum azt tanácsolta, h. ő a helyemben nem küldené el, Anyu pedig azt h. ő igen:S
Hogy lesz így a karácsony és minden ha ilyen feszültség van??:( Pedig olyan yoo volt minden. Olyan yoo hangulat volt nálunk addig amig ez nem derült ki.
Szerintetek?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Kellemes Ünnepeket Nektek, és szép napot.
"Apu azt a kikötést tette neki, hogy ha megbukik akkor nem lakhat velünk. Ill. velem. "
Bocsi, de ez olyan nevetséges. Az igaz szerelmet nem ehhez mérik. Ráadásul nehogy már a párom apukája kikösse, hogy mikor és milyen feltételekkel lehet a fiával. A hazugság persze nem volt szép - de amilyen nevetséges a kikötés, olyan nevetséges lenne ezért a szakítás.
(Leírás alapján elég fiataloknak tűntök - talán korai még, ha ilyen apróságokon fennakadtok. Az élet ettől sokkal keményebb.)
Én nem igazán jöttem rá a leírásból, hogy itt ki a lány, ill. fiú.
De arra igen, hogy itt a kelleténél jóval több volt az "apu, anyu"...
Miért itt készt tanácsokat mikor úgyis az anyád dönti el a kapcsolatotok végét, gondolom ő még soha életeben nem hazudott meg nem hibázott...
Mondd meg anyudnak, hogy te szereted őt és ne a saját sértettségéből adódóan rombolja már a kapcsolatotokat. Felnőtt fejjel nem képes megbocsájtani egy ilyen apróságot? Majd legközelebb sikerül a vizsgája, van aki 10-szer is megbukik mire jogsija lesz.
Azt tudom csak leírni, amit az ő helyében tettem volna.
1) Gőzerővel készültem volna a vizsgára, méghozzá látványosan. Ugyanis lehet, hogy tényleg tisztességesen felkészült, és idegeskedés vagy bármi más miatt hasalt el, de ilyen helyzetben, ha a párom apja kikötést tesz, a legelemibb és legegyértelműbb, hogy LÁSSA is mennyire gürizek a vizsgáért. Ha kell, egyik szabad hétvégéjén megkérem, jöjjön ki velem városba, segítsen, 1 max 2 óra, vagy ha elméleti részen bukott, és úgyis hajnalig tanulok, hiszen fontos a párom és beleadok mindent, akkor tudassam is hogy tessék, én hajnalig tanulok, tényleg nem veszem félvállról.
2) Igen, a hazugsággal van itt gond, már csak azért is, mert egy ilyen helyzetet pont hogy a javára fordíthatott volna. Odaállt volna apád elé, és mint férfi a férfival megbeszélhette volna, "nézze, teljesen őszínte leszek, tudom mi volt a megállapodás, és megpróbáltam, de elhasaltam. Letagadhattam volna ezt, és hazudhattam volna, de jobbnak láttam a becsületes és egyenes utat. Szeretnék maradni, de megértem ha elküld".
Elmondom neked, garantáltan működött volna.
Lehet hogy etikátlan válasznak tűnik mindez, de hidd el, inkább csak talpraesett.
Az, hogy eltitkolta, majd másfél hónap alatt SEMMI terve vagy megoldása nem volt, vagy legalább kihasználta volna a plusz időt arra, hogy összeszedje a bátorságát és utólag vallja be, szerintem itt a bökkenő.
Hibázott, ez tény.
Ha látod rajta, hogy próbál megoldást keresni, aktívan, ÖNERŐBŐL, akkor van értelme.
De ha másfél hónapos sumákolás után semmi másra nem futja, mint boci szemekkel nézni, vagy sajnálkozni, akkor nincs miről beszélni.
Mert az egy dolog, hogy nem csak a szüleidet, de téged is becsapott, ez is rossz, de ez még megbocsájtható, mert ez lehetett tényleg félelem, mert lehetett szégyenérzet. Ez emberi gyengeség, egyszer mindenkivel megeshet.
De nem érezni itt, hogy harcolt volna érted azon túl, hogy szomorkodik, meg "dejólennehamaradhatnék". Ez pedig már gond, és így már tényleg felmerül van-e értelme.
szerintem a kérdés feltevője a lány
egyébként meg nem igazán érthető ez az egész együttélés ... olyan, mintha két nagyon tiniről lenne szó, akkor viszont nem értem mire fel élnek együtt
#1 vagyok
Én csak tényleg azt nem értem, hogyha ketten egy pár! akkor mégis? mi a fene köze van anyunak meg apunak hozzá, hogy egy barátnő/barát miből hogy vizsgázik? Ahhoz sincs közük, hogy bármire felelősségre vonják!!!
Az én szüleim a párom nem vonhatnák felelősségre, nem számoltathatják el, semmi közük hozzá! És nekem! mint a párom "párjának" ( <-- ez most itt hülyén hangzik!) kutya kötelességem megvédeni a párom, mert ez szinte egy új család a párommal!
Most ezt lehet így jól összezatyultam. Lassan olvassátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!