Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Valaki elmagyarázná (ex kérdés)?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valaki elmagyarázná (ex kérdés)?

Figyelt kérdés

Napokban olvastam itt egy kérdést az exekkel kapcsolatban.

Lényeg, hogy írta egy csaj, hogy ő is tárol képeket az exéről, mert az élete része volt, de soha nem szokta nézegetni őket.

Az oké, hogy az élete része volt, meg emlékek meg bla bla, de ha egyszer ez a jelenlegi párjának nem esik jól, és ő soha nem nézegeti állítása szerint ezeket a képeket, akkor mi értelme van megtartani? Szerintem a kettő üti egymást.

2012. nov. 14. 19:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én a kérdésedre válaszoltam, nekem az exeim képei érzelmileg nem jelentenek semmit, de attól még nem törölném őket senki kérésére! Azt törölném (az életemből), aki ilyet kér tőlem, mert ha ennyire nem tartja tiszteletben a múltamat, akkor nem vagyok rá kíváncsi.
2012. nov. 14. 20:44
 12/19 anonim ***** válasza:

Hát igen. Ez egy nehéz kérdés. Nekem nemrég ért véget az első kapcsolatom. Amikor annakidején összejöttünk és először jártam nála, "összefutottam" egy képpel, amin az exével volt. Kértem, hogy mindegy hova, de tüntessen el minden "relikviát". Nem ellenkezett ugyan, de nem értette, miért zavar. Mondanom sem kell, nem vette komolyan. Hogy utána még mikkel találkoztam... húha. Így utólag úgy érzem, nem kértem lehetetlent. Most hogy a helyzet nálam is előállt (mármint, hogy van ex), ha egyszer találok egy normális lányt, az biztos, hogy önkét kidobálom az összes szart. Addig meg azért nem, mert egyszerűen nem veszem a fáradtságot, mivel semmit nem jelentenek már. (A kapcsolatnak természetesen nem ez miatt lett vége, de mindig is zavart)

F

2012. nov. 14. 21:26
 13/19 A kérdező kommentje:

Na végre vki a kérdésre válaszolt.

Magam is így gondolkodom amúgy. Amíg nincs más, maradhatnak, de ha jön új, megtisztelem annyival, hogy nem hozom kellemetlen szituba. Aztán hogy kidobom, vagy csak jól elrejtem, kinek hogy.

2012. nov. 14. 21:32
 14/19 anonim ***** válasza:

Ha valaki kidobja a régi emlékeit szíve joga, ha így gondolja jónak. De akkor tegye meg ha lezárta a kapcsolatot. Vagy ha magában sikerült feldolgozni ez lehet szakítás után is. Ennek így van értelme. Annak, hogy akkor kezdi el kidobálni a cuccokat amikor új pasija/nője van semmi értelme! Ha addig nem érzett késztetést akkor most miért? Nem úgy zárunk le egy kapcsolatot, hogy hopp holnap már mást szeretek, akit zavar a fénykép. Szerintem

Szóval vagy kidobáljuk rögtön vagy elrakjuk emlékbe. Ennyi.

2012. nov. 14. 21:42
 15/19 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Még annyit, hogy itt mindenki a kérdésedre válaszolt, max nem úgy ahogy te gondoltad. Ha magadat akarod visszahallgatni vegyél egy papagájt. Szerinted nem lehet hogy önértékelési problémáid vannak, ezért zavar az is hogy a párod elrakta a régi képeket?
2012. nov. 14. 21:44
 16/19 anonim ***** válasza:

14, 15:

Szerintem tök mindegy, hogy mikor dobjuk ki. Mint írtam, nekem ez volt az első kapcsolatom. Ahogy telik az idő és egyre inkább elfelejtem, "megérik" az elszakadás (nyilván most még frissek az emlékek) és éppen nagytakarítást tartok, lehet, hogy kidobom az aktuális helyzettől függetlenül. Nem tudom, még nem voltam ilyen helyzetben.

Azért át kell gondolni az ellenvéleményeket is. Ha egy kapcsolat nagyon hosszú volt, pl készülhettek fényképek egzotikus nyaralásokon, olyan helyeken, ahova nem jutunk már el többet. Ebben az esetben szerintem korrekt, ha csak azokat töröljük, amiken a másik is rajta van.

Bár személy szerint, ha lenne egy rendes párom, nincs az a külföldi nyaralás, ami megér annyit, hogy az exre emlékeztessen. Delete, azt' kész!

(12-es voltam)

2012. nov. 14. 22:08
 17/19 anonim ***** válasza:

Azt gondolom, hogy a válaszadók többsége nagyon fiatal még... Én azért látom már másképp a dolgokat, mert nekem nem barátom, hanem férjem volt, akivel 11 évet töltöttem együtt. Rengeteg közös emlék, élmény köt hozzá, amit soha nem fogok kidobni.

Na meg van egy közös gyermekünk... szóval akár tetszik, akár nem, életem végéig hozzá leszek kötve, a gyermekem által. Lehet kezelni a helyzetet, lehet baráti kapcsolatot kialakítani az exszel.

Ha valamit én egyszer lezártam, akkor lehet akármilyen közös fotó, vagy ajándéktárgy, vagy bármi, nem fogok akarni újrakezdeni vele. Mivel már bebizonyosodott, hogy nem működik. De az emlékek az életem részei maradnak. Volt egy csomó közös nyaralásunk, különleges helyeken is jártunk együtt, közös baráti bulizások, esküvő, stb... Ezek mind-mind az életem FONTOS részei maradnak attól, hogy már nem köt hozzá érzelmileg semmi.

Akinek kellek, annak így kell elfogadni, a múltammal együtt, és bíznia kell bennem annyira, hogy tényleg nem jelent már semmit érzelmileg - ha meg nem bízik bennem, akkor megette a fene...

2012. nov. 14. 22:16
 18/19 A kérdező kommentje:

Leírtam, hogy nem a saját életemből vettem a példát, hanem egy válasz ihlette...

Gondoltam, hogy megkapom ezt a dolgot, hogy csak az a válasz jó, ami nekem is tetszik. Pedig nem a kérdésre válaszoltak, mert írtam, hogy abban az esetben, ha nem jelent semmit az ex, de sokan úgy írtak, hogy kedves emlék nekik meg ilyenek. Ők a kérdésem szempontjából nem játszanak.

2012. nov. 14. 23:39
 19/19 anonim ***** válasza:
szerintem egyértelmű ha új kapcsolata lesz valakinek kitörli a közös képeket (ha nyaralás vagy ilyesmi akkor elrakja vmi olyan mappába a gépen amit sose találok meg) és kidobja a tőle kapott cuccokat/vagy elrakja olyan helyre ahol szintén sose találom meg. én az exemtől rengeteg dolgot kaptam amiket elraktam egy szatyorba amikor szakítottunk mert rossz volt ránézni. sose akartam volna kidobni és SEMMILYEN új barátom miatt nem dobtam volna ki mert még mindig szeretem..aztán lehet ha x év múlva elfelejtem akkor már magamtól is ha eszembe jut kidobtam volna (mondjuk már semmi sincs meg mert amikor megtudtam, hogy összejött egy csajjal kidobtam mindent:D)
2012. nov. 15. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!