Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Valaki elmagyarázná (ex kérdés)?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valaki elmagyarázná (ex kérdés)?

Figyelt kérdés

Napokban olvastam itt egy kérdést az exekkel kapcsolatban.

Lényeg, hogy írta egy csaj, hogy ő is tárol képeket az exéről, mert az élete része volt, de soha nem szokta nézegetni őket.

Az oké, hogy az élete része volt, meg emlékek meg bla bla, de ha egyszer ez a jelenlegi párjának nem esik jól, és ő soha nem nézegeti állítása szerint ezeket a képeket, akkor mi értelme van megtartani? Szerintem a kettő üti egymást.

2012. nov. 14. 19:32
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Én sem dobtam ki az összes képet az exeimről. A padláson vannak az összes régi kacatommal együtt. Ahogy a férjem barátnőiről is vannak :) Oka? Nem tudom. Majd öregkorra jó lesz :) Engem nem zavar, mivel tudom, hogy én sem azért tartom meg mert jelent valamit. De akivel együtt voltam 3 évet együtt nyaraltunk, szülinapoztunk azokat a képeket miért kellene kidobnom?
2012. nov. 14. 19:35
 2/19 anonim ***** válasza:
Az ember irracionális lény. Olykor nem dobunk ki dolgokat, amikre nincs szükségünk, pusztán azért, mert maga a kidobás aktusa valahogy ellenünkre van. Én az exemtől kapott ajándékokat beraktam egy dobozba, ott jól elvannak, kidobni nem akarom, összejönni a csajjal újra nem akarok, a vackok nem kellenek. Kidobni nem fogom. Ha véletlenül elvesznének, nem bánnám.
2012. nov. 14. 19:36
 3/19 A kérdező kommentje:

Számítógépen tárolt fényképekről van szó.

Sokan jönnek ezzel az öregkorra jó lesz szöveggel, de ezt se értem. Akkor elvileg már elég régóta együtt leszel az aktuálissal, szerintem elég hü.lyén venné ki magát, ha egyik délután elővennéd őket nosztalgiázni. Öreg korodra majdhogynem totál el kéne felejtened őket.

2012. nov. 14. 19:41
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi értelme van megtartani a gyerekkori képeket? Vagy a régi nyaralások fotóit?

Ez pont ugyanolyan. Része az életemnek, volt egy csomó közös élményünk. Amikor szakítok, akkor nem azzal kezdem, hogy átnézem a számítógépem és kitörlök mindent, amin rajta van, egyszerűen nem foglalkozom vele.

Ha meg esetleg nézegetem, akkor sem azért, hogy az exről ábrándozzak, hanem hogy pl. milyen jó volt ez vagy az a kirándulás.

Mondok egy példát: együtt voltunk egy olyan országban, ahol életemben nem fogok többé eljutni. Akkor ezt most töröljem ki, ne legyen semmi emlékem arról az utazásról, mert szakítottunk?

2012. nov. 14. 19:46
 5/19 anonim ***** válasza:
Már nem azért, én nem akarok egy barátomat sem elfelejteni. Igen, már nem vagyunk együtt, de mindig emlékezni akarok arra, hogy mennyire szerettem, ő mennyire szeretett, mennyi mindent éltünk át, mennyi mindenünk volt... ami elmúlt. :) Kedves részei ezek az életemnek, és nem akarom csak azért elfelejteni, mert már véget értek. Természetesen ez csak "jól" végződő párkapcsolatokra igaz, ahol nem volt tányérdobálás, megcsalás, akár tettlegesség.
2012. nov. 14. 19:56
 6/19 A kérdező kommentje:

Azért a gyerekkori képeket ne hasonlítsd a párkapcsolathoz.

Nyilván nem azt mondtam, hogy ahogy szakítás van, az legyen az első dolgod, hogy törlöd őket. MOndjuk elvileg nem rögtön lesz új kapcsolatod, szóval időd van rá.

Ha meg olyan képek, hogy külföld meg bla bla, akkor tárold úgy, hogy jól elrejtve, ne bökje ki a másik szemét.

És ezek a dolgok arra vonatkoznak, mikor az új partnered kéri, hogy ne legyenek ilyen képek. Ha eltűri, akkor nyilván tartsd meg.

De mégegyszer mondom, ha kéri a partner, hogy töröld őket, és te azt mondod, semmit sem jelentenek számodra, akkor miért nem lehet őket törölni, mikor elvben nem fogod őket soha nézegetni?

2012. nov. 14. 20:02
 7/19 anonim ***** válasza:

Bocs, de nem lennék olyan partnerrel, aki ennyire féltékeny a múltamra! Ha az is zavarja, hogy közös képeket tárolok az exszel, akkor mi lesz, ha esetleg összefutok vele az utcán? Menjek át a másik oldalra?

Ha tőlem ilyet kérne valaki, komolyan elgondolkodnék, hogy van-e értelme a kapcsolatnak!

2012. nov. 14. 20:12
 8/19 A kérdező kommentje:

Kicsit eltértünk a tárgytól, azt hiszem.

Elsősorban olyan embereket akartam válaszra bírni, akiknek semmit sem jelent az ex, tárolnak képeket róluk, kéri az aktuális partner ezek törlését, és mégsem teszik meg. MIndezt úgy, hogy állításuk nem jelent számukra semmit és nem is nézegetik őket. Akkor mi a fenéért nem törlik őket?

Akinek emlék meg jó visszagondolni rá, azok válaszai a kérdésemet tekintve nem hasznosak, mert nem a kérdésre válaszolnak.

Nem lecs.eszni akarom őket, csak nem akarok vitatkozni velük, mert nem hozzájuk szól a kérdés.

2012. nov. 14. 20:17
 9/19 anonim ***** válasza:
Én most pl tök haragszom magamra, mert rengeteg régi képet töröltem dühömbe a számítógépemről. Sok olyan volt,ami exekhez köthető volt(pedig pl nem is szerepelt a fotón az ex!,csak én pl,mondjuk valami olyan helyen,ahol közösen vltunk!). Most pedig így 4-5év múltán is elnézegetném a képeket, megállapítanám, hogy hú ez dejópasi volt(kár, hogy agya nem volt és nevetnék monduk egyet!) :D
2012. nov. 14. 20:40
 10/19 anonim ***** válasza:

" Akkor mi a fenéért nem törlik őket?

Akinek emlék meg jó visszagondolni rá, azok válaszai a kérdésemet tekintve nem hasznosak,"

De ha ők ezért nem törlik? Nem értelek teljesen, ha ennyire zavar szerintem kérdezd meg a párod, hogy ő konkrétan miért nem törli

2012. nov. 14. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!