Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti hogy másznátok ki ebből?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogy másznátok ki ebből? (Párkapcsolati kérdés. )

Figyelt kérdés
Két évvel ezelőtt házasodtunk a férjemmel. Összesen 10 éve vagyunk együtt. Én 30 vagyok jelenleg, ő 34. Jó a kapcsolatunk, a szex is, a mindennapok gördülékenyen mennek. A gyerek az esküvő óta nem jön, a lombik kezdéséig napok vannak hátra. Úgy érzem, hogy nem tudom megbocsájtani neki, hogy olyan sokat várt a lánykéréssel, az esküvővel, a gyerekvállalással. Ha most azt hallom, hogy egy ismerősöm házasodik, és tudom, hogy csak 2-4 éve ismerik egymást a párjával, elsírom magam. Úgy érzem, évekig csak tartalék voltam, bár ő ezt tagadja. Már sokkal hamarabb szerettem volna gyereket, és nagyon bánt, hogy nem leszek már fiatal anyuka. A társaságban is én leszek az utolsó. Ha egyáltalán összejön valaha is. Nagyon komoly hormonális problémákat "fejlesztettem ki", amiknek szerintem köze van a fentiekhez. (Ez csak az én elképzelésem, az orvosok persze nem hisznek a lelki okokban.) A férjem nem érti, mi a bajom, hiszen megvolt az esküvő, gyúrunk a babára... nem érti, hogy azokat az éveket, amik sokkal jobban is telhettek volna, biztonságban telhettek volna, senki nem adhatja már vissza. Ráadásul (bár ezért épp ésszel nem hibáztatom, hiszen nem gondolhatott rá, csak néha azért megfordul a fejemben, hogy mi lett volna, ha...)egy olyan problémám van, hogy pár éve még simán ment volna a gyerek, most meg már nagyon kérdéses... úgy érzem, hogy ezen nem tudok túllépni. A férjem tud mindenről, csak őszintén nem érti. Szerinte azért így alakult, mert nagyon fiatalon ismerkedtünk meg, első komoly kapcsolat volt mindkettőnk részéről... én ezt nem tudom elfogadni, mert más párok is vannak, akik fiatalon ismerkednek, és nem húzzák a dolgokat. Szeretném lezárni ezt a dolgot magamban, mert, őszintén, így úgy érzem, hogy a közelgő lombik idő, energia és pénzpocsékolás... Ti hogy másznátok ki ebből? Tényleg pocsékul érzem magam.

2012. nov. 7. 14:49
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Esetleg van itt olyan valaki, aki volt hasonló helyzetben?
2012. nov. 7. 21:04
 22/31 A kérdező kommentje:
Abban a reményben tettem fel a kérdést, hogy kapok ötleteket a megoldásra. Az nem megoldás, hogy "térj már észhez", meg "legyél boldog". Ez a cél, persze, de sajnos a felszólítás nem elég. Még akkor sem, ha jó szándékkal teszik. Gondoljatok már bele! Ha nektek lenne (érzelmi) problémátok, mihez kezdenétek az olyan válaszokkal, hogy "műhiszti", meg "meghülyültél". Lehet, hogy így van, lehet, hogy bekattantam, és igen, mind a ketten követtünk el hibákat a férjemmel. Most viszont szeretnék ebből kimászni, és ötletekre van szükségem, hogyan csináljam! Esetleg valaki?
2012. nov. 7. 21:17
 23/31 anonim ***** válasza:
Szvsz a kedves kérdező azért van ilyen elb@szott érthetetlen hangulatban, mert kapja azt az özön hormont. Ami a kérdésben meg van fogalmazva, azon normális ember nem kezd el gondolkozni. Totál meg fogsz hülyülni a csomó hormontól...
2012. nov. 7. 23:09
 24/31 A kérdező kommentje:
Kedves Előző! Még nem kapom a rengeteg hormont, csak fogigátlót szedek egy hónapja. Majd néhány nap múlva kezdődik a show, ahogy írtam is :) De mindegy is, mert ez ismét nem megoldási javaslat volt. Szóval: ötletek?
2012. nov. 7. 23:31
 25/31 anonim ***** válasza:

13-as vagyok

A volt feleségem is írhatta volna helyetted a válaszod. Nagyon hasonló helyzetben voltunk, csak a számok nem passzolnak teljesen.

Én nem éreztem, hogy ő a nagyon nagy Ő, de jól kijöttünk. Ő jobban szeretett engem és jobban vágyott házasságra is. Nem terrorizált, de volt nyomás. Nem kell látványosan szenvedni, kevesebből ért az ember.

A mi házasságunk tovább tartott, de már bánom, hogy nem korábban váltak el az útjaink. Én elhittem, hogy ennél lehet jobb kapcsolatom és esetleg egy második házasságom. El kellett kezdenem újra felépíteni az életemet.

Az egészből azt tanultam, hogy nem elégedhetek meg azzal, ha csak "jól elvagyunk". Ez ugyanis nem boldogság. Persze mindenkinek mások az igényei, de nekem tüzesebb kapcsolat kellett.

Abban a helyzetben voltam, amiben a férjed. Lehet, hogy az okok egészen mások nála, de magamnak is nagyon sok idő telt bevallani, hogy nem tudok boldog lenni a feleségem mellett.

Hidd el, hogy van az őszinteségnek egy másik szintje. Ha beszéltek ezekről, akkor van rá esély, hogy őszinték tudok lenni magatokhoz, majd egymáshoz. Ameddig nem beszélitek meg ezeket igazán, addig lebegsz a bizonytalanságban. Kockázatos, de ha nem teszed meg, akkor csak veszíthetsz.

2012. nov. 8. 01:36
 26/31 anonim ***** válasza:

tudod a leírás alapján azt gondoltam, hogy jó dolgodban nem tudsz már min problémázni. de gondoltam segítek. de ez a hisztizés, amit itt levágsz kommentekben... őszintén sajnálom a férjed, és remélem kiszabadul abból a terrorból, amit te házasságnak hívsz, és nem lesz közös gyereketek. ezt mondom mind a férjed, és a leendő gyerek érdekében.

neked mit javaslok? önvizsgálatot, nagyon mély önvizsgálatot. szállj magadba.

2012. nov. 8. 13:54
 27/31 A kérdező kommentje:
Kedves 13-as! KÖszönöm, hogy érdemben válaszoltál, és megosztottad velem a történetedet. (Másoknak is köszönöm, akik ezt tették, annak is, aki privit írt.) Igazából éppen attól tartok, amit leírtál: hogy a férjem akár évek múlva bevallja magának, majd persze nekem is, hogy "bocsánat, tévedtem, jól elvoltunk, de nekem más kell, mindig is más kellett." Én úgy érzem, hogy tényleg őszinte vagyok vele; de hogy ő hogy áll ezzel? Hát éppen ez a probléma lényege: nem tudom. Úgy gondolom, hogy ha megmutatnám neki a válaszod, jelenleg azt mondaná, hogy nem, dehogy is, nem ez a helyzet, mint Veled. De valóban, ott motoszkál bennem a kérdés, hogy tényleg, valóban őszinte-e saját magával, és velem? Ez jelenleg kideríthetetlen. Hiszen ha tudná, hogy tuti nem én kellek neki, akkor el sem vesz, vagy feltétlezem, hogy azért említené. Ha meg bizonytalan, de még nem ismerte be saját magának sem, akkor egyelőre nincs miről szólnia. Ha meg nem velem akar hosszú éveket élni, de addig is jó vagyok, amíg nem lesz más (remélem, hogy nem ez a helyzet), akkor meg úgysem fogja bevallani... de ez utóbbi lehetőség egyébként inkább elvi. Nem hinném, hogy szándékosan, előre megfontolt szándékkal húzná a kettőnk idejét.
2012. nov. 8. 14:00
 28/31 anonim ***** válasza:

"Abban a reményben tettem fel a kérdést, hogy kapok ötleteket a megoldásra. "

De mégis hogy gondoltad? Nem tudunk gyereket tojni a pocakodba, nem tudjuk a felbolydult hormonjaidat kisimítani, nem tudjuk a mások boldogsága iránt érzett irigységedet elnyomni, sem visszalökni titeket az időben vagy 5 évvel. Amit tudunk, nevezetesen hogy minősíteni a hisztit amit csapsz, nos az meg nem kell neked. Esetlge felvethetjük, hogy fordulj szakemberhez (pszichológus vagy párterapeuta), de alapvetően azt a problémát, hogy TE rosszul érzed MAGAD, és a férjedet okolod - nos, ezt más nem fogja tudni megoldani helyetetted.

(Vagy B terv: Van egy lány barátom, neki egy gyerekkori műtét miatt nem lehet gyereke és szintén lombikoznak, immár több kör ment le. Ő is szarul érzi magát, de mivel hívő, ő sokat imádkozik, és nem teszi gajra a családját. Kipróbálhatod azt is, de az imától nem lesz gyereked, ahogy neki se lett... csak megnyugávst tudhat hozni.)

2012. nov. 8. 14:01
 29/31 anonim ***** válasza:
Ha tudom, hogy el fogok esni, akkor előtte leülök. Azért hibáztatod a férjed, mert korai menopauzád van, erről természetes ő tehet. Olyan dolgon szenvedsz, amihez sem neked, sem a férjednek semmi közötök. Vagy örülsz a jelenlegi életednek és élsz boldogan, vagy siránkozol és tönkreteszed a családod, magad, esetlegesen a később születendő gyereked életét. Én csak 26 vagyok, de sok olyan ismerősöm van, akinek 25 évesen már 2 gyereke volt, sose éreztem, hogy le lennék maradva.
2012. nov. 8. 14:30
 30/31 Synesztro ***** válasza:

25/F

Nem akarlak megbántani, de vagy a saját életed éled, vagy mások bőrét irigyled. A gyerek pedig lehet hogy pont emiatt nem jön össze, mert épp pszihésen fogsz lassan kikészülni. És ez viszont már egy sokkal reálisabb szempont az orvosok szemében hidd csak el. A másik problem, ami benned még fel sem vetült. Ha mégis lesz babátok, óhatatlanul is azt fogod majd észrevenni, már ha észre veszed, hogy bele fogsz szólni az életébe, mert azt akarod majd, hogy olyan életet éljen, amit te elmulasztottál. A párom 28 éves, és az anyja mindent meg akar szabni neki, pontosan azért, mert ő fiatalon házasodott, és otthon ragadt a 3 lánnyal, elment felette az idő, és befásult, most meg a lányaira féltékeny, hogy utaznak, külföldre járnak, ill. szabály szerint megtiltotta a lányának, hogy igent mondjon nekem, ha megkérem a kezét, így 2 év után, mivel "hülyeséget csinál, és moshatja majd a sz@ros gatyáimat" ahogy ő fogalmazza.Tedd magad rendbe lelkileg, mert amennyiben nem, és továbbra is a múltaddal meg az elmúlással törődsz, nem lehet majd gyereked, a férjed pedig lehet hogy elveszítheted ezáltal. Ha minden rendben a jelennel, akkor hidd el nem éri meg kockáztatni valami miatt, amin már úgysem változtat semmi, és vissza sem kaphatod.Sok szerencsét, és kívánom, hogy egy gyönyörű picuri, nagyon jó anyja légy.;)

2012. nov. 8. 15:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!