Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti hogy másznátok ki ebből?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogy másznátok ki ebből? (Párkapcsolati kérdés. )

Figyelt kérdés
Két évvel ezelőtt házasodtunk a férjemmel. Összesen 10 éve vagyunk együtt. Én 30 vagyok jelenleg, ő 34. Jó a kapcsolatunk, a szex is, a mindennapok gördülékenyen mennek. A gyerek az esküvő óta nem jön, a lombik kezdéséig napok vannak hátra. Úgy érzem, hogy nem tudom megbocsájtani neki, hogy olyan sokat várt a lánykéréssel, az esküvővel, a gyerekvállalással. Ha most azt hallom, hogy egy ismerősöm házasodik, és tudom, hogy csak 2-4 éve ismerik egymást a párjával, elsírom magam. Úgy érzem, évekig csak tartalék voltam, bár ő ezt tagadja. Már sokkal hamarabb szerettem volna gyereket, és nagyon bánt, hogy nem leszek már fiatal anyuka. A társaságban is én leszek az utolsó. Ha egyáltalán összejön valaha is. Nagyon komoly hormonális problémákat "fejlesztettem ki", amiknek szerintem köze van a fentiekhez. (Ez csak az én elképzelésem, az orvosok persze nem hisznek a lelki okokban.) A férjem nem érti, mi a bajom, hiszen megvolt az esküvő, gyúrunk a babára... nem érti, hogy azokat az éveket, amik sokkal jobban is telhettek volna, biztonságban telhettek volna, senki nem adhatja már vissza. Ráadásul (bár ezért épp ésszel nem hibáztatom, hiszen nem gondolhatott rá, csak néha azért megfordul a fejemben, hogy mi lett volna, ha...)egy olyan problémám van, hogy pár éve még simán ment volna a gyerek, most meg már nagyon kérdéses... úgy érzem, hogy ezen nem tudok túllépni. A férjem tud mindenről, csak őszintén nem érti. Szerinte azért így alakult, mert nagyon fiatalon ismerkedtünk meg, első komoly kapcsolat volt mindkettőnk részéről... én ezt nem tudom elfogadni, mert más párok is vannak, akik fiatalon ismerkednek, és nem húzzák a dolgokat. Szeretném lezárni ezt a dolgot magamban, mert, őszintén, így úgy érzem, hogy a közelgő lombik idő, energia és pénzpocsékolás... Ti hogy másznátok ki ebből? Tényleg pocsékul érzem magam.

2012. nov. 7. 14:49
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Akkor az is jusson eszedbe, hogy fognak majd ők irigykedni Rád, amikor már kamaszgyerekekkel kínlódnak, te pedig a cuki kisbabádat tologatod :) Semmi gond, itt nincsenek szabályok, fel a fejjel, sok sikert! :))
2012. nov. 7. 15:33
 12/31 A kérdező kommentje:
A problémám természetéből adódóan tudom, hogy korábban könnyebben ment volna. Korai petefészek kimerülés - ez a diagnózis. Ilyenkor számítanak az évek :(
2012. nov. 7. 15:34
 13/31 anonim ***** válasza:

Le kellene ülnötök beszélgetni. Őszintén. A leírtak alapján félő, hogy nem vagyok odáig egymásért, nem vagytok szerelmesek. Félő, hogy a te nyomásodra kérte meg a kezed, de ő sosem szerette volna igazán.

Ha tévedek, akkor nincs miért okolnod a férjedet.

Ha igazam van, akkor viszont el kell válnotok. (Még a lombik előtt.)

2012. nov. 7. 15:53
 14/31 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Az én eszemben is folyton az jár, hogy nem volt odáig értem, azért húzta. Épp ez a problémám lényege. A bizalom tört meg. Ha feltennék egy olyan kérdést itt, a gyakorikérdéseken, hogy 7 éve együtt járunk, ebből 5 éve együtt lakunk, és a párom nem kérte meg a kezem, a legtöbben azt mondanák, hogy már nem is fogja, és fejezzük be a kapcsolatot. De az a helyzet, hogy mi elég őszinték vagyunk egymással. Ő tudja a problémámat, én pedig ismerem az ő álláspontját. Nem mondanám, hogy uralja a mindennapokat, de beszélünk róla. Nyomás? Sokat gondolkoztam rajta, de én nem érzem, hogy nyomás lett volna rajta. Azt tudta, hogy fontos nekem a házasság (bár állítása szerint azt nem sejtette, hogy mennyire), de nem fenyegettem meg soha, nem rágtam a fülét naponta, nem vásároltam esküvői magazinokat és hagytam elől a nappaliban, nem szenvedtem látványosan a barátaink esküvőjén, mint egy ismerősöm. (Persze a lelkemben legbelül rosszul esett egy idő után, de nem törtem ki könnyekben a hazafelé úton.)Csak úgy érzem, hogy túl hosszú ideig epekedtem, és ez összetört bennem valamit. És nem tudom, hogy össze lehet-e ragasztani...
2012. nov. 7. 16:37
 15/31 anonim ***** válasza:

Még lehet együtt 30 évetek. Vagy megmérgezed, és mentek is szét 2 év múlva. Sírsz, hogy összetört benned valami, meg bizalom meg minden... akkor minek mentél hozzá? Rá vagy dühös egy olyan betegéségért, amiről nem is kellett tudnia? 30 évesen még rohadtul nincs mindenkinek gyereke, csak te pont azokat nézed, akiknek van, hogy saját magad keserítsd a saját életedet.

Volt együtt 10 évetek, most akarsz kifarolni? Mert ez nagyon műhisztinek tűnik...

Az a rohadt nagy helyzet, hogy okolhatod magadat vagy őt (bár igazából magadat kéne, neked kellett volna lépned 5-6 éve), de ha görcsös kis fúria leszel (mint az a leírásból kitűnik), akkor el is cseszted az életedet.

Egyébként mondok egy tanulságot neked. Én is fiatalon ismerkedtem, 3 év után elvettem a lányt, akinek én voltam az első kapcsolata, 3 év után lelépett, mert még élni akart, ekkor volt 25 éves. Én meg 29, kezdhettem felépíteni az életemet elölről, egy "elvált" bélyeggel a homlokomon. Ha ide akarsz jutni, rinyálj még egy kicsit, fúrjad a férjed, aztán társkeresőzhetsz online keresőn... nagyon szívderítő, hidd el.

2012. nov. 7. 17:38
 16/31 anonim ***** válasza:

Egyébként meg rohadtul nem biztos, hogy azért húzta, mert nem szeretett. Pörgeted bele magad az ostoba feltevésekbe. Lehet, hogy kétségei voltak (pl látott már válást), és lám, igaza is lett, mert csakugyan meghülyültél. Lehet, hogy tényleg nem számított neki a papír.

Hidd el, hogy ha valakit nem szeretnek, ott sem a hétköznapok nem mennek gördülékenyen, sem a szex.

2012. nov. 7. 17:41
 17/31 A kérdező kommentje:
Kedves új utolsó! Köszönöm, hogy energiát fordítottál a válaszra. Igen, jelenleg az érzelmek vezérelnek, és nem a racionalitás. Ahogy Téged is, hiszen csak úgy süt a válaszodból a harag. Sajnálom, hogy újra kellett kezdened a kereségélést. :( Remélem, azóta megoldódott. Egyébként nem a betegségért hibáztatom a férjemet, mert ez annyira ritka, hogy józan ésszel nem lehetett rá számítani. A dokik is csak hümmögnek, és reménykednek, hogy a lombikos stimuláció talán kisajtol még belőlem néhány petét.Bár abban biztos vagyok, hogy a lelki tényezők rontottak a helyzeten. Ezt ugyan ő váltotta ki a viselkedésével, de nyilván kellett hozzá az én személyiségem is. (Biztosan megvannak az okai.) Egyébként nehogy azt hidd, hogy állandóan ezzel nyaggatom; időnként előjön a téma, akkor beszélünk róla. És NEM akarok kihátrálni a kapcsolatból. A közelében sem vagyok egy ilyen döntésnek.
2012. nov. 7. 18:23
 18/31 A kérdező kommentje:
Nem az számít, hogy 30 évesen kinek hány gyereke van. Csakis az, hogy én már nagyon régóta akarok, és fáj, hogy nincs. Már akkor is fájt, amikor nekiálltunk. És ebben a helyzetben rossz végignézni a legjobb barátnőd terhességét. (Aki szerencsére nagyon megértő, de még így is voltak nehéz pillanataim.)
2012. nov. 7. 18:28
 19/31 anonim ***** válasza:
Oké, elcsesztétek (igen, ketten, nem a férjed), és? Mi a szart tudsz csinálni? Addig fogod szerencsétlent piszkálni, hogy ott hagy a fenébe, és majd nevelheted a lombikgyereked egyedül. Térj már észhez! Boldog akarsz te egyáltalán lenni? Mert minden erőddel azon vagy, hogy ne lehess az soha az életben.
2012. nov. 7. 20:34
 20/31 A kérdező kommentje:
Istenem, hányszor írjam le, hogy NEM piszkálom?!
2012. nov. 7. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!