Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párommal összeköltözünk milyen rendszert vigyünk a mindennapjainkba?
Most is gyakorlatilag együtt élünk csak itthon én mosok,takarítok, közös főzés, nála meg ő csinálja ezeket. De ha együtt fogunk lakni, akkor mindkettőnknek kell ilyeneket csinálni.
Arra gondoltam csinálok egy naptárat amiben fel van tüntetve pl: ezen a héten én mosok utána meg ő. Vagy vagy mértékkel pl: ő feladata levinni a szemetet, nekem meg lepucolni az ablakot. De természetesen, ha nem lenne itthon 1 hétig akkor én is levinném a szemetet és fordítva.
A másik meg a pénz kérdése. Nem tartom jó ötletnek a közös kasszába beadom a pénzem dolgot, inkább a vásárlások összegét megfelezném. Ami meg csak nekem kell azt meg sajátból fizetem.
A kérdésem: ez mennyire kivitelezhető? párommal meg tudom beszélni a dolgot szerintem belemenne. Kíváncsi vagyok másoknál ez, hogy lett megoldva. Mert nem szeretném ha az egész háztartás az én nyakamba zúdulna.
Válaszokat előre is köszi!
De nálunk nem lesz ilyen, hogy én vezetem majd a háztartást, mert nem szeretném.
Én olyannak szerettem meg a páromat amilyen akkor volt. Nem kellett semmiért sem szólni, mint ahogy nekem sem, mert mindketten tudtuk mikor, mit kell csinálni.
Nekem 1 hét után még nem zavart, de 3 hónap után már igen.
Tudom, hogy nem vészes a dolog mindent meg tudunk beszélni. Csak nem akarom, hogy fájó pont legyen ez a kapcsolatunkban.
Ez eléggé spártai szerintem :D hogy minden be legyen osztva. Tuti hozzávágnám, ha beosztaná mikor kell takarítanom...pedig nő vagyok.
A pénz meg nagyban függ attól, hogy mennyit kerestek. Nálunk én fizetem kaját, ő az albérletet, mivel sokkal többet keres.
Nálunk lejárt a junior számlám páromé nagyon kedvezményes, ezért felvett számlatársnak. Így lettünk közös kasszán. Számláról felveszek x összeget befizetjük a csekkeket, vásárláskor többnyire kártyával fizetünk (nálunk mindegy, hogy ki 1 a számla). Páromnak mikor kell pénz szól, hogy az övé elfogyott és tesz át az enyémből az övébe. Mindig közösen elhatározzuk, hogy mire spórolunk. Apránként így újítjuk a lakást.
Mivel Gyeden vagyok itthon a kislányunkkal így a házimunka nagy része az enyém. Főzés teljes mértékbe az enyém, mert nem tud főzni. Mosogatni pedig akkor szokott, ha megkérem. Magától nem veszi észre a munkát. Mikor itthon van folyton játszik a lányunkkal én pedig tudom csinálni a dolgomat. Nagytakarításkor pedig besegít amit tud.
Nemrég kezdtük el, hogy neki is van saját feladata pl. minden este Ő eteti meg a kutyánkat és nagy kukát Ő viszi ki szemétszállítási napokon.
Mondd meg a párodnak, hogy ilyennek nem szereted, úgy volt jó, ahogy régen volt. Ha nem akarja, hogy kiszeress belőle, akkor változtasson.
Vagy csináljátok úgy, hogy mikor bevásárolni mentek, rezsit kell fizetni, akkor nem felesben fizetitek az összeget, hanem te kevesebbet adsz bele fájdalomdíjul (fizetségül), hogy csak te dolgozol otthon.
"milyen rendszert vigyünk a mindennapjainkba?"
Mit szólsz a Kádár rendszerhez? XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!