Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párommal összeköltözünk milyen rendszert vigyünk a mindennapjainkba?
Most is gyakorlatilag együtt élünk csak itthon én mosok,takarítok, közös főzés, nála meg ő csinálja ezeket. De ha együtt fogunk lakni, akkor mindkettőnknek kell ilyeneket csinálni.
Arra gondoltam csinálok egy naptárat amiben fel van tüntetve pl: ezen a héten én mosok utána meg ő. Vagy vagy mértékkel pl: ő feladata levinni a szemetet, nekem meg lepucolni az ablakot. De természetesen, ha nem lenne itthon 1 hétig akkor én is levinném a szemetet és fordítva.
A másik meg a pénz kérdése. Nem tartom jó ötletnek a közös kasszába beadom a pénzem dolgot, inkább a vásárlások összegét megfelezném. Ami meg csak nekem kell azt meg sajátból fizetem.
A kérdésem: ez mennyire kivitelezhető? párommal meg tudom beszélni a dolgot szerintem belemenne. Kíváncsi vagyok másoknál ez, hogy lett megoldva. Mert nem szeretném ha az egész háztartás az én nyakamba zúdulna.
Válaszokat előre is köszi!
amig össze nem szoktunk annyira hogy megbeszélés nélkül menjen flottul minden,addig mi igy csináltuk:
Én főztem,párom besegitett ha volt mit 8pucolt krumplit,hagymás,ilyesmi).
Ha én takaritottam a fürdőt pl,akkor ő addig a szobát rendbe tette.Mosást mindig én inditottam be,ő kiteregetett,elpakolni mindenki a sajátját,vasalni detto.
Mosogatni egyik nap én másik nap ő.
Így nem volt senkinek saját feladata,mindenki mindent,csak felváltva kb.
Szemetet levinni tökéletes reggel melóba menet.
Ablakot mi 3 havonta ha pucolunk,mikor kinek van kedve.
Pénz: hogy mégse legyen közös teljesen,igy felváltva fizettünk,és papirra irtuk,majd hó vége fele összeszámoltam,hogy kb azonos összeg legyen.Apróságokat ami csak egyikőnknek kell,az közös (nekem karton energiqaital,neki kávék,borotva,stb)
Ami saját nagyobb kiadás (ruha,cipő,pendrive,ilyesmi),azt mindenki magának fizette.
Korrektük működött,fél év után abba is hagytuk az irkálást,tudtunk anélkül kb ugyanannyit tenni igy a közösbe.
Egészen házasságkötésig igy oldottuk meg,utána csináltattuk egy közös bankszámlát 2 kártyával.
De ha mondod neki hogy teregessen ki akkor megcsinálja?
Mert akkor te látod mi a tennivaló,és mondod neki: "drágám amig én mosást inditok és elmosogatok,addig te töröld le a port és porszivózz fel légyszives"
Nálunk nincs ez felosztva. Általában én rendezkedek itthon, de ha megkérem reggel, hogy mosson ki délelőtt, amíg én suliban vagyok, akkor megcsinálja. Nem kell róla naptárt vezetni és őszintén szólva én ezt szörnyűnek tartom.
Alapvetően én vezetem a háztartást, aztán ha kell segítség akkor szólok neki. Olyat mondjuk meg lehet beszélni, hogy a szemetet mindig ő vigye le, de egyébként a többit szerintem felesleges. Mikor ki..
Ami a költségeket illeti, a rezsi egyértelmű, ami a kaját illeti ott pedig hol én fizetek hol ő. Nem számolgatjuk, hogy ki mennyit. Múltkor hétvégén elég sokat fizettem és akkor a párom azt mondta, hogy na jó akkor most egész héten ő fizeti a kaját, mert sokat költöttem most. De ennyi.
De idegesít, hogy mindent mondani kell. Nem megoldás, hogy arra "nevelem", hogy majd ha szólok akkor kell csinálni valamit. És nem is vagyok az anyja, hogy mindig ugráltassam, irányítsam. Régebben teljesen önállóan csinált mindent.
Lehet kezd elkényelmesedni?
Ez nehéz kérdés, ha ennyire nem fűlik a foga a háztartási munkákhoz, akkor mindig mondd neki ezután is, hogy miket csináljon. Előre azért nem érdemes megbeszélni, mert úgyse tartaná magát ahhoz, mindig jönne valamilyen kifogással, hogy majd később, most fáradt vagyok, stb.
Ha nekiállsz takarítani, akkor add a kezébe a portörlő rongyot, mondd neki, hogy csináld meg ezt a szobát, míg te a másikat, amíg te porszívózol, ő felmos, stb.
Ha nem egyszerre vagytok otthon, akkor is adj ki neki feladatokat, hogy mosogass el magad után, ha eszel valamit, mosd ki a ruhákat, ilyesmi.
Én meglátnám a naptáradat ahogy elöjegyzed ki mikor mit meddig már seggelnék is ki a lakásból.
Kérdezd meg mit utál és mit végez el szivesebben.
Engem vasalásra sose vennél rá, annál sziszi-fuszibb munka csak a gyöngyfüzés lehet. Hiába irogatod fel hogy kedden ő vasal, sose fog, inkább 10x leviszi a szemetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!