Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Most akkor mi van? Sokszor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor mi van? Sokszor azt hallom, hogy a lányok álma az, hogy a jövendőbelijüknek legyen pénzes - persze azért, hogy ne kelljen életük végéig aggódni az anyagiakért.

Figyelt kérdés

DE - és itt jön a kérdés - miért VÁRJÁK ezt el, hisz a nő is megdolgozhat azért, hogy gazdag legyen, ÖNERŐBŐL?

Mi férfiak bezzeg nem nézzük a nők "pénztárcáját", nem fogunk amiatt valakit ejteni, mert csóró.

Miért van ez így? Igazságos ez?

2012. szept. 20. 00:56
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Egy szóval sem mondtam, hogy aki minimálbéres, annak eszébe se jusson a családalapítás, mert akkor nyilván egy-kettőre kihalna a magyarság, de csak egyetlen rövid perce gondolj bele: szerinted 3-4 ember hogyan tud normálisan megélni havi 120 ezer forintból( ebbe beleszámolva ugye a támogatásokat)?

Mire kifizetik a rezsit, a kaját, a minden hónapban felmerülő költségeket, ebből a pénzből bizony semmi nem marad. Tudom, mert mi is évekig éltünk 4-en ennyiből, és senkinek nem kívánom azt a nélkülözést, amiben felnőttem.

Nyilván, előbb-utóbb győz a gyermek iránti vágy, és sokan felvállalják minimálbérre is a családot, de lássuk be, előzetes elgondolás alapján egy nő sem nélkülöző családra vágyik. Vagy olyan irreális elvárás talán, hogy az én gyerekem ne rongyos nadrágban járjon iskolába?

2012. okt. 17. 19:22
 22/27 anonim ***** válasza:
De miért az a legfontosabb, hogy egy nő modell legyen?! Nekem egy 10/10-es nő nem feltétlenül modell alkatú, hanem egy arányos, természetes nő, aki belsőleg tökéletes számomra.
2012. okt. 17. 19:22
 23/27 A kérdező kommentje:

21-es:

Na és itt említeném meg, hogy te 4-emberre mondtál 120 E forintot, hogy NEM 1 FIZETÉSBŐL kell élni, hanem kettőből!

Szóval ha egy családban van apuci, van anyuci, meg 2 gyereket vállalnak, akkor az anya/nő is dolgozzon!

Szóval a gyereknevelés és a gyerekneveléshez szükséges pénz megteremtése nem csak a férfi feladata.

Mert az ok, ha a nő szülés miatt és a szülést követő 2-4 évben nem dolgozik, a gyerek(ek)el van otthon és vezeti a háztartást, míg a férfi is gürizik a munkahelyén, DE mielőtt jönnek a gyerekek a nő is dolgozzon, gyűjtsenek KÖZÖSEN pénz, halmozzanak közösen egy vagyont a gyerekvállaláshoz. Ha pedig elég idősek a gyerekek ovihoz a NŐ is dolgozzon, járjon munkába.

Szerintem ez lenne a normális és én azt érzem, hogy ezeket a női feladatokat sok nő nem szeretné vállalni és azzal szeretné ezt megkerülni, hogy inkább pénzesebb férfiakra néznek rá...

2012. okt. 17. 21:18
 24/27 A kérdező kommentje:

"De miért az a legfontosabb, hogy egy nő modell legyen?! Nekem egy 10/10-es nő nem feltétlenül modell alkatú, hanem egy arányos, természetes nő, aki belsőleg tökéletes számomra."

Nyílván nem kell a 10/10 modell alkatú nő, csak ez egy példa volt, ha nem figyelted volna meg. -_-

Ezzel szerettem volna érzékeltetni, hogy éppen ugyan olyan abnormális elvárni egy nőtől, hogy tökéletes külseje legyen, mint egy férfitól, hogy vagyonos legyen.

Kicsit sem jogos egyik féltől sem elvárni, hogy ALAP hangon ilyen dolgokkal rendelkezzenek...

Szóval emiatt is született a kérdés, ami a téma...

Hogy mégis ezt az abnormális elvárást érzem erősen a szebbik nem képviselőitől...

2012. okt. 17. 21:22
 25/27 anonim ***** válasza:

Te komolyan nem érted, amit mondani akarok?

Természetes, hogy a nő is dolgozzon a gyermekvállalás előtt és után, de családanyának lenni elég bizonytalan dolog munka szempontjából. De az itthoni fizetésekből egyszerűen nem lehet annyit összetartalékolni, hogy az elég legyen 2 gyerek neveléséhez arra az időre, míg az anya nem keres pénzt. A közös élethez és családhoz igenis kell egy biztosnak tűnő anyagi pont, ami jelen esetben csak a férfi fizetése lehet. Én legalábbis nem a magam kényelme miatt örülnék egy pénzesebb férfinak, hanem azért, mert nyugodt, boldog családot akarok, ahol nincs mindennapi rettegés az anyagiak miatt.

S mint a kérdésedben feltetted: "a lányok álma az.."

Igen, mint kifejtettem, az álma, az előzetes elvárása. Az én párom jelenleg munkanélküli, de eszemben sincs ezért elhagyni, mert vele tervezem leélni az életem. Ha minimálbéres munkát talál, akkor is, de engedtessék már meg, hogy az "álmom" az legyen, hogy egyszer majd jól keres...

2012. okt. 17. 22:07
 26/27 A kérdező kommentje:

Megértettem.

Csak még 1 kérdés felmerült bennem, ha akarsz válaszolsz rá, ha nem nem. Megértem, ha nem akarsz rá válaszolni, mert eléggé személyes kérdés lesz. Szóval:

Ha a párod talál mondjuk egy minimálbéres munkát most és 10 év eltelik, tehát még mindig ugyan ott dolgozik, ugyan annyi pénzért... szakítanál akkor vele emiatt?

2012. okt. 18. 00:02
 27/27 anonim ***** válasza:
Nyilván nem szakítanék vele, ha szeretem, mert az azért felülír dolgokat. De kétszer meggondolnám, vállaljak-e gyermeket, bármennyire is vágyom rá.
2012. okt. 18. 08:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!