Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez válási indok lehet?
Páromnak van egy kicsit túl jó férfi barátja. Egy-két hetente találkoznak. Igen jól megvannak, mind a kettő nagy dumagép, mindent meg tudnak beszélni. 100%-ban tudom (ne menjünk bele, kár is firtatni), hogy a páromnak ő tényleg nem más, mint egy nagyon jó barát, akivel kibeszélhet mindent, nem akar többet. A pasi elfogadja ezt, de ha rajta múlna szerintem nem habozna megtenni a dolgot... Szóval párom találkozni akar vele egyik este a lakásán. Dumálgatnának, borozgatnának.
Én mondtam neki, hogy nekem ez sok, és hogy ne tegye, de azt mondja miért ne találkozhatna ott egy barátjával, nincs abban semmi.
Szerintem ez nem fér bele egy normális kapcsolatba. Nem értem miért ragaszkodik hozzá. Ha megteszi, komolyan elgondolkozom, hogy kell-e ez nekem, pedig sok éve együtt vagyunk. Ti mit gondoltok erről?
Ja!
Én is azt hittem, hogy te vagy a feleség és a férjed megy a férfi barátjával borozni. :D
Ebben az esetben azt mondtam volna, hogy hadd menjen, mivel egy hetero pasit azért elég nehéz letéríteni az útról, ha pedig bi, akkor jobb ha minél előbb kiderül.
De ha nem ez a helyzet,
leülnék a barátnőmmel/feleségemmel és megbeszélném vele, hogy ez mennyire nem esik jól, és nem szeretném, ha elmenne.
Találkozzanak nyugodtan, de ne a pasi lakásán kettesben.
Azért vélekedem másként, mert egy pasi már csak az erőfölény miatt is könnyen kihasználhat egy becsípett nőt. És attól függetlenül, hogy a párodban 100 %-ig megbízol, a haverjában még nem feltétlenül kell.
27/N
Kérd meg, hogy aludjon veled otthon. Meséld el, milyen fontos ez neked, és butaság a féltékenység, de sajnos nehezen küzdesz meg vele.
Ecseteld, mennyire fájdalmas lenne, hogy egy másik férfinál alszik.
Beszélj "érzelmesen", az hatásos. mesélj az "iránta érzett szeretetedről". A nők szeretik az ilyeneket hallani.
És ne tiltsd meg neki, kérd.
Ha erre sem reagál, akkor már tényleg komoly baj van.
Másrészt: Én nem mondnám meg a páromnak a helyedben, hogy a levelezésében turkálok. Csak olaj a tűzre. Inkább ecseteld, mennyire szereted, és hogy milyen fontos számodra a bizalom, meg hogy mindenben őszinték vagytok egymáshoz. Ha nem reagál, akkor pendítsd meg, hogy mennyire örültél, hogy mikor jelezted, milyen problémás neked ez a féltékenység a barátjára, ő cselekedett, és visszavett a találkákból. És mennyire tiszteled, amiért meghallgatott, és hálás vagy, amiért segít neked legyőzni ezt a dolgot.
Profi érzelmi zsarolás, de szerintem hatásos lehet az esetedben.
A lényeg: a mondandód ne legyen támadó, agresszív. Használj leíró mondatokat, beszélj az érzelmeidről. "Áradjon a szeretet és a figyelem." Köszönj meg akármit, és kérj bocsánatot a nemlétező/általa beképzelt sérelmekért. Hass a lekiismeretére, drámázz kicsit.
Egy szóval add meg neki azt a figyelmet, amit a másik pasi biztosít neki.
Hosszú távon.
Ha ügyesen csinálod, akkor nem kell kiteregetned a kártyáidat, és mégis olyan lesz a változás, amilyet szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!