Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy magyarázzam el a barátomn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy magyarázzam el a barátomnak, hogy pénz nélküli programok is léteznek?

Figyelt kérdés

18 évesek vagyunk, másfél éve vagyunk együtt. Ők mondhatni milliomosok, vállalkozó az apukája. Napi 2-3000ft-ot simán kap otthon. Nekem anyukám varrónő, apukám soron dolgozik, nincs pénzünk annyi mindenre, mint nekik. Ha egy hétvégére kapok 1500ft-ot, akkor már nagyon nagy dolog. Próbáltam már neki így őszintén elmagyarázni, próbáltam hárítani, hogy csináljunk olyan dolgot, amihez nem kell pénz stb. De nem tudom, hogy nem érti-e vagy nem akarja érteni vagy mi?

Kb. az a program minden nap, hogy 2x beülünk a kedvenc kávézójába és ülünk, ülünk, ülünk, néha laptopot is hoz, aztán beszélgetünk, stb. Hiába mondom neki, hogy csináljunk mást pl. kirándulás vagy maradjunk otthon. Nincs kedve. Legtöbbször ő fizet, de én ezt nem szeretném, mert így neki is rengeteg pénze elmegy, nem akarok rajta élősködni. De sokszor mondja ő is, hogy legyen nálam pénz. De sajnos örülünk, ha tudjuk a számlkat fizetni a hónap vége fele, vagy enni venni. Akkor hogy legyen nálam pénz? És nem érti meg :(

Hogy szoktassam le erről a kávézóba beülésről? Vagy hogy értessem meg vele, hogy nincs pénzünk arra, hogy mindennap 1000ftokat költsek?

2012. máj. 21. 08:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hát ez így gázabb :S
2012. máj. 23. 09:41
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem az egyik barátnőm volt ilyen. Még gimiben volt, hogy neki mindennap a suli utáni program beülni valahová. Ezt a "jó" szokását meg is tartotta. Bármikor találkozom vele, be KELL ülni valahova, mert ugyebár máshol nem lehet beszélgetni...ők nem érzik ennek a súlyát. Én is bármikor kaptam pénzt, ha kértem, de minek költsem feleslegesen? Pl ezt ő mesélte:

Csaj: - Apa, kellene egy kis pénz..

Apa: - Mennyi?

Csaj: - 1-2 ezer forint.

Másnap reggel a csajt ott várta a TÍZezres az asztalon. Hozzá sem kell tennem, hogy a hét végére már nem maradt a pénzből semmi. Nálunk egy úgy néz ki, hogy kérek pénzt, a mennyi kérdést elintézi apa azzal, hogy odaad egy kis aprót, kb 1000-1500 forintot, ha tudja hogy csak azért kell, hogy legyen nálam. Minek több? Felesleges rongyrázásnak tartom az egészet... :( Sajnálom, hogy ilyen a barátod...de nem hiszem, hogy meg fog változni. Egyik ismerősöm annyit mondott erre, hogy: "Nekik ez nem tétel"...igaza van..

2012. máj. 24. 07:55
 13/14 A kérdező kommentje:
Most komolyan nagyon csúnya dolog amit mondok, de akkor értené ezt meg, ha ne adj Isten, történne valami az apukájával, ami miatt nem tud dolgozni. 70 éves, bármikor megeshet. Az anyukája 20éve nem dolgozik, ő most érettségizik, akkor megtudná.. Bár soha nem kívánnék senkinek ilyen orsszat. De nem tudom, hogy döbbentsem rá.. :/
2012. máj. 24. 08:53
 14/14 anonim ***** válasza:

Figyelj. Tudom, hogy nehéz elfogadni, de ehhez te egyedül kevés vagy. Ha elveszítené mindenét, és a saját bőrén érezné, akkor tudná. Ha sosem volt ilyen helyzetben, nem tudja mi az, hogy NINCS(!), akkor nem tudja elképzelni, hogy milyen lehet. Ne emésztődj ezen. Próbáljátok átvészelni ezt a dolgot ameddig együtt vagytok. Nem bántásból mondom, de ez hosszútávon nem lesz jó "móka".

Üdv, az utolsó

2012. máj. 24. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!