Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy magyarázzam el a barátomnak, hogy pénz nélküli programok is léteznek?
18 évesek vagyunk, másfél éve vagyunk együtt. Ők mondhatni milliomosok, vállalkozó az apukája. Napi 2-3000ft-ot simán kap otthon. Nekem anyukám varrónő, apukám soron dolgozik, nincs pénzünk annyi mindenre, mint nekik. Ha egy hétvégére kapok 1500ft-ot, akkor már nagyon nagy dolog. Próbáltam már neki így őszintén elmagyarázni, próbáltam hárítani, hogy csináljunk olyan dolgot, amihez nem kell pénz stb. De nem tudom, hogy nem érti-e vagy nem akarja érteni vagy mi?
Kb. az a program minden nap, hogy 2x beülünk a kedvenc kávézójába és ülünk, ülünk, ülünk, néha laptopot is hoz, aztán beszélgetünk, stb. Hiába mondom neki, hogy csináljunk mást pl. kirándulás vagy maradjunk otthon. Nincs kedve. Legtöbbször ő fizet, de én ezt nem szeretném, mert így neki is rengeteg pénze elmegy, nem akarok rajta élősködni. De sokszor mondja ő is, hogy legyen nálam pénz. De sajnos örülünk, ha tudjuk a számlkat fizetni a hónap vége fele, vagy enni venni. Akkor hogy legyen nálam pénz? És nem érti meg :(
Hogy szoktassam le erről a kávézóba beülésről? Vagy hogy értessem meg vele, hogy nincs pénzünk arra, hogy mindennap 1000ftokat költsek?
Nekem az egyik barátnőm volt ilyen. Még gimiben volt, hogy neki mindennap a suli utáni program beülni valahová. Ezt a "jó" szokását meg is tartotta. Bármikor találkozom vele, be KELL ülni valahova, mert ugyebár máshol nem lehet beszélgetni...ők nem érzik ennek a súlyát. Én is bármikor kaptam pénzt, ha kértem, de minek költsem feleslegesen? Pl ezt ő mesélte:
Csaj: - Apa, kellene egy kis pénz..
Apa: - Mennyi?
Csaj: - 1-2 ezer forint.
Másnap reggel a csajt ott várta a TÍZezres az asztalon. Hozzá sem kell tennem, hogy a hét végére már nem maradt a pénzből semmi. Nálunk egy úgy néz ki, hogy kérek pénzt, a mennyi kérdést elintézi apa azzal, hogy odaad egy kis aprót, kb 1000-1500 forintot, ha tudja hogy csak azért kell, hogy legyen nálam. Minek több? Felesleges rongyrázásnak tartom az egészet... :( Sajnálom, hogy ilyen a barátod...de nem hiszem, hogy meg fog változni. Egyik ismerősöm annyit mondott erre, hogy: "Nekik ez nem tétel"...igaza van..
Figyelj. Tudom, hogy nehéz elfogadni, de ehhez te egyedül kevés vagy. Ha elveszítené mindenét, és a saját bőrén érezné, akkor tudná. Ha sosem volt ilyen helyzetben, nem tudja mi az, hogy NINCS(!), akkor nem tudja elképzelni, hogy milyen lehet. Ne emésztődj ezen. Próbáljátok átvészelni ezt a dolgot ameddig együtt vagytok. Nem bántásból mondom, de ez hosszútávon nem lesz jó "móka".
Üdv, az utolsó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!