Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy magyarázzam el a barátomn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy magyarázzam el a barátomnak, hogy pénz nélküli programok is léteznek?

Figyelt kérdés

18 évesek vagyunk, másfél éve vagyunk együtt. Ők mondhatni milliomosok, vállalkozó az apukája. Napi 2-3000ft-ot simán kap otthon. Nekem anyukám varrónő, apukám soron dolgozik, nincs pénzünk annyi mindenre, mint nekik. Ha egy hétvégére kapok 1500ft-ot, akkor már nagyon nagy dolog. Próbáltam már neki így őszintén elmagyarázni, próbáltam hárítani, hogy csináljunk olyan dolgot, amihez nem kell pénz stb. De nem tudom, hogy nem érti-e vagy nem akarja érteni vagy mi?

Kb. az a program minden nap, hogy 2x beülünk a kedvenc kávézójába és ülünk, ülünk, ülünk, néha laptopot is hoz, aztán beszélgetünk, stb. Hiába mondom neki, hogy csináljunk mást pl. kirándulás vagy maradjunk otthon. Nincs kedve. Legtöbbször ő fizet, de én ezt nem szeretném, mert így neki is rengeteg pénze elmegy, nem akarok rajta élősködni. De sokszor mondja ő is, hogy legyen nálam pénz. De sajnos örülünk, ha tudjuk a számlkat fizetni a hónap vége fele, vagy enni venni. Akkor hogy legyen nálam pénz? És nem érti meg :(

Hogy szoktassam le erről a kávézóba beülésről? Vagy hogy értessem meg vele, hogy nincs pénzünk arra, hogy mindennap 1000ftokat költsek?

2012. máj. 21. 08:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem illetek össze. Neki nem fogod tudni elmagyarázni hogy mi az hogy takarékoskodni.
2012. máj. 21. 08:04
 2/14 anonim ***** válasza:
mond meg neki hogy számolja ki egy év alatt mennyi pénz elmegy igy , és itt a jó idö, ha van bringa menjetek el bringázni , vagy sétálni , mond meg neki frankón hogy unalmas amit csinál nap mint nap a kavézos programmal ézen nem akar változtatni akkor "menjen"
2012. máj. 21. 08:15
 3/14 anonim ***** válasza:

Szervezz te valami programot. Mondd meg neki, hogy most te jössz és holnap ide meg oda mentek. Találj ki egy rövidebb kirándulást/sétát - ne rögtön valami hatalmas túrát, főleg, ha a srác nem szokott ilyet csinálni. Vagy hívd fel magadhoz - arra csak nem mondd nemet - és nézzetek meg egy filmet vagy valami. Süss hozzá egy süti meg főzz egy kávét és mondd meg neki, hogy a házi is van olyan finom, mint a kávézóban. ;) De mindent csak kedvesen, ne bántón. Biztos ő sem direkt csinálja veled, csak egyszerűen nem érti, milyen az, ha nincs pénz és spórolni kell.

24/l

2012. máj. 21. 08:52
 4/14 anonim ***** válasza:
Elég önző...
2012. máj. 21. 09:29
 5/14 anonim ***** válasza:
mondd meg neki h te nem ezért szereted mert van pénze, ne villogjon neked. ha nem tetszik neki, akkor meg lapát
2012. máj. 21. 09:56
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld ki, hogy odaadod neki mondjuk a heti pénzedet, és CSAK abból hozhatja ki a programokat. Egyfajta játékként. Megkapod az 1500 ft-odat, elrakatod a pénzét, és azt mondod, oda mentek, ahová akarja, de CSAKIS abból az 1500 forintból.

A pénz egy olyan dolog, ami szembe megy a fizikával: minél több van a zsebedben, annál kevésbé érzed a súlyát. Ő nem érti a te problémádat, mert számára a pénz a fán terem, fogalma sincs, milyen az, amikor nincs. Valahogy át kell vele éreztetni, bár nem biztos, hogy menni fog.

2012. máj. 21. 10:11
 7/14 anonim ***** válasza:

Én megmondanám neki, hogy ne haragudjon, de nekem sincs ám minden áldott nap az ő kedvenc kávézójában ücsörögni, amikor végre itt van a jó idő, és ilyen szépen süt kint a nap. Ha már annyira üldögélni és enni/inni akar, menjetek el piknikezni. Az nem kerül semmibe, ha otthon készítetek pár szendvicset, kivisztek egy pokrócot, és a szabad ég alatt is tudtok ugyanúgy beszélgetni, mint a kávézóban. :)

A másik, hogy magyarázd el neki (de durván, csak kedvesen), hogy neked más az anyagi háttered. Ha azt mondja, legyen nálad pénz, mondd meg neki, hogy nem lesz, mert nektek nem telik rá, hogy minden nap ennyit költs, úgyhogy igenis, olyan programot találjon ki, amit pénz nélkül is csinálhattok.

Szerintem az lenne a legcélravezetőbb, ha mostantól kezdve te is azt mondanád neki a fizetős programokra, amiket ő szokott mondani neked, ha kirándulni hívod. Ha be akar ülni kávézni, mondd neki, hogy "Nincs kedvem!" vagy hogy már nagyon unod, hogy folyton ugyanazt csináljátok, és szeretnéd, ha lenne egy kis változatosság. Itt van a nyár, annnnnnyi mindent lehet csinálni, nem igaz, hogy ő folyton csak kávézna. Hívd el te, menjetek ki a szabadba. Biztos ő is élvezné. :)

21/L

2012. máj. 21. 10:29
 8/14 A kérdező kommentje:
Hát most jól összevesztünk. Ma reggel is lekezdte a pénz dumát, és mondtam neki, hogy nekünk sosem lesz anyni pénzünk, mint nekik, stb. Most vagyunk továbbtanulás előtt, így mind2en laptopot kaptunk ballagásra. Mondtam neki, hogy ezzel, hogy ezt megvették nekem, ott tartunk, hogyha valaki beteg lenne a családból, a gyógykezelésére sem lenne pénzünk. Erre nem hogy észrehez térne, még fokozza tovább, hogy akkor miért vettek nekem laptopot. Mert mindig ő fizet mindenhol, stb. Nem bírom abbahagyni a bőgést, annyira bánt.. Ost ott tartunk, hogy nagy kegyesen, bejön majd ma valamikor, hogy beüljünk a kávézóba :( Annyira elegem van :( Hogy lehet ennyire elkényeztetett és értetlen valaki? :(
2012. máj. 22. 09:12
 9/14 anonim ***** válasza:

Ez nem is elkényeztetettség, csak számára nem okoz gondot a pénz, és nem érti, hogyan is okozhat bárkinek. Mivel nem volt még ilyen helyzetben, nem tudja, hogy neked kellemetlenséget okoz az, hogy az ő pénzéből vagytok. Ő úgy van ezzel, hogy ha neked nincs, akkor fizet ő, miért kell ezen problémázni.

Másképp leírva: ő szeret kávézóba járni veled, és nem probléma ezt kifizetni, így nem érti, miért kellene lemondania erről, ha neked nem is kell pénzt költened. Szó nélkül fizet neked, csak ne vitatkozzatok a pénzről és beülhessen ilyen helyekre. Ez nem elkényeztetettség, csak nem ismeri azokat a problémákat, amikben te élsz, ezért nem is érti. Minden szamár a maga terhét érzi, ettől nem kell őt éretlennek nevezni, csak nem vagytok teljesen összeférhetők sajnos.

2012. máj. 22. 09:40
 10/14 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy fizt egy darabig szó nélkül, aztán nekiáll piszkálni, hogy miért nem fizetek én sosem. :(
2012. máj. 22. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!