Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Most volt az esküvőnk, külföld...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most volt az esküvőnk, külföldön (Spanyolországban) kaptam munkát, több évre. Feleségem nem akar velem jönni. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Félek, tönkre fog menni a kapcsolatunk, 2-3 havonta tudok hazajönni. Ha kiköltözne velem, minden megoldódna. Házasságkötés előtt nem éltünk együtt, az ő kívánságára, erkölcsi okokból...
2012. máj. 16. 09:26
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

Az elején még olvasgattam a válaszokat, de az utolsó pár választ már kihagytam, inkább írom, amit gondolok.

Nekem furcsa az, hogy ez a probléma csak most került elő... Hát nem úgy kellene összeházasodnia két embernek, hogy már ismerik egymást?

Előtte sose beszélgettetek jövőbeli tervekről? Soha egyikőtök se mondta a másiknak, hogy hogy képzeli el az életét házasság után, 1-5-10 év múlva?

Nekem még most friss a kapcsolatom, de már beszélgetünk arról, hogy ki mit gondol. Tudom róla, hogy nem lenne ellenére külföldön dolgozni, eltölteni valahol 1-2 évet munkával, de aztán haza is költözne Magyarországra. Ő is tudja rólam, hogy nyelvet tanulni, tapasztalatot szerezni kimennék Angliába, de odaköltözni véglegesen nem tudnék.

Azt hittem, ez minden kapcsolatban így működik... Kommunikálunk egymással. Nem csak kompromisszumokról van szó, hanem egymás elképzeléseinek az ismeretéről is.

Szóval nem értem... Eddig sose került szóba, hogy esetleg külföldre mennél? Lehet, hogy a feleséged pont azt gondolta, hogy te aztán sose tudnál külföldön élni...

Mindenesetre azt gondolom, hogy lehet találni köztes megoldást is. Pl nem végleg kiköltözni, hanem csak 1-2 évre. Ha kimentek, és neki akkor sem sikerül ott semmi, még mindig vár a szülőhaza...

(25/L)

2012. máj. 16. 12:02
 32/47 Diavolino44 ***** válasza:

Latom itt elszabadultak az indulatok! :)

De jo legalabb nem arrol vitatkozunk hogy a 13 cm penisz eleg-e? :D

Kedves 13-as (mint a dr houseba :))

Ezt szerintem 5 ev mulva amikor mar tenyleg dolgozol nem igy fogod gondolni, de szivbol kivanom h ne igy legyen. Ha talalsz egy picit gazdagabb ferjet vagy ha valamelyikotok szulei tehetosek akkor otthon is tudsz majd maradni. DE nem ezt latom, azt latom hogy akinek nincs meg haterre, az bele kerult egy mokuskerekbe! Jo esetben kerestek tisztan, ketten 200 eFt amibol a fele az alberlet es a szamlakra megy el. a masik fele szorakozas, egy kis resze nyari nyaralas, stb. Egyik naprol a masikra elsz s egyfolytaban azon agyalsz, mennyi tulorat kell vallalnod, h felre is tudj tenni. Amugy a noverednek ha penz nelkul megy haza nagyon nem volt szerencseje. 5 ev alatt 1-2 millat siman ossze lehet szedni.

Panda Peter: Fejen talaltad a szeget, itt Edinburghbe ovatos becslesek szerint is min 50 000 spanyol jott az elmult 3 evbe! Ez hihetetlen adat, jelenleg a legnagyobb kulfoldi kisebbseg. S egesz UK tele van veluk. A lakotarsam is spanyol sot az elozo is az volt. S meseltek durva sztorikat.

Amugy en mindenkit becsulok, aki otthon marad s meg tud bizni abban h majd egyszer minden megjavul! Nezzetek meg kik maradnak otthon az alul iskolazottak illetve az a generacio akik mar nem tudnak mit kezdeni a jelenlegi gazdasagpolitikai helyzettel. Minel tobb ertelmes ember marad otthon annal tobb eselye van az orszagnak, hogy idovel kikaszalodjon a godorbol! Minden este egy imat elmondok ertetek, s Magyarorszagert is!!!

2012. máj. 16. 12:39
 33/47 anonim ***** válasza:
0%
Politika, botrány, sztár pletyka HETI HETES! :D SP voltam sziasztok!
2012. máj. 16. 13:24
 34/47 anonim ***** válasza:
35%
Edinburgh-ből én is szórnám az imát ezerrel Magyarországra, de mivel itt lakok, csak átkozni tudom XD
2012. máj. 16. 14:53
 35/47 Diavolino44 ***** válasza:

A legkonyebb mindig a sirnakozas!

Mivel van ralatosom, en azt mondom kb 2-300 000 ft kezdotoke eleg ahhoz hogy itt allast talalj! Elindulni a nehez...

2012. máj. 16. 15:55
 36/47 A kérdező kommentje:
13. válaszoló, hogy konkrétabb legyek, pont a feleségem és a családom jóléte miatt vállalnék külföldi munkát. Ha egyedül élnék, akkor eltengetném magam itthoni fizetésből, mivel semmi kedvem kimenni amúgy, de ha az embernek a családját is el kell tartania, az más. Úgyhogy nem tudom, miféle kompromisszumra célzol, amit még meg kell tegyek.
2012. máj. 16. 18:43
 37/47 anonim ***** válasza:
100%

13-as vagyok. (A Doktor House-os hasonlat tetszett, jót mosolyogtam rajta, főleg, hogy úgyis az egészségügybe készülök :))

Kedves Kérdező!

Egyszer már leírtam, hogy én itthon maradnék, mert szerintem nem megoldás az sem, ha mindenki kimenekül, kimegy, mondván, "odakint sokkal jobb a kereset", mert sajnos ez nem feltétlenül igaz. Van pozitív példa is, meg negatív példa is. Nem biztos, hogy mindenképpen külföldön kell munkát vállalni. De természetesen ez nem jelenti azt, hogy tűzzel és vassal igyekszem visszatartani azokat, akik kimennének. Ki lehet menni, persze. Én nem mennék ki, mert máshogy látom a dolgot, de van, aki viszont nem, és azt is elfogadom. Mint már írtam, nem egyezhet mindenkivel a nézőpontom.

Viszont akkor én is megkérdezem még egyszer: mi értelme van a jobb fizetésnek és a "végzettségednek megfelelő" jól kereső külföldi állásnak, hogyha közben elveszíted a családodat? Igen, értük dolgozol. De ha már nem lesznek, akkor mi lesz? Mit fogsz csinálni, ha emiatt maradsz magadra?

Lehet, hogy itthon nem keresel annyit, de itt legalább vannak rokonok, barátok, ismerősök, családtagok, akik segíthetnek és támogathatnak titeket. Odakint kid van? Mit csinálsz akkor, ha nem sikerül? Ha kirúgnak? Ha nem tetszik az állás, vagy végül téged is leépítenek? A spanyoloknál sem rózsás a helyzet, és szerintem ha tudnak, akkor elsősorban a saját embereik számára adnak munkát, nem a külföldről odaszállingózó magyarnak. Ha mégse jön be a meló, akkor mit fogsz csinálni? Kint nincsenek rokonok és barátok, akik kisegítenének.

A másik dolog: tegyük fel, hogy kimész és bejön az élet. Sokat keresel és sokat is dolgozol. Ha a feleséged naponta 2 órára találkozik veled, mert te reggeltől estig robotolsz, hogy megteremtsd neki a jólétet, szerinted hol fogja érdekelni a párodat a pénz? Lehet, hogy neki sokkal többet jelentene, ha kevesebb keresetből élnétek itthon, és többet lennétek együtt, mintha egy idegen országban rongyosra keresnéd magad, de szinte nem is látnátok egymást. Persze, ez sincs így feltétlenül, de nem zárható ki.

Az is lehet, hogy a feleséged egyszerűen fél kimenni, nem tudom. De arra nem gondolsz, hogy esetleg neki hiányoznának az itthoni barátok, a rokonok, a családja, odakint rajtad kívül (akivel még csak nem is lakott soha egy fedél alatt) nem lenne ott senkije. Így én se szívesen mennék ki.

A harmadik dolog: Ami a kompromisszumot illeti, ezen mit nem értettél? Mindkettőtöknek engedni kell. Neked is - de a feleségednek is. Már többen is írtak a válaszolók közül erre okos tanácsokat. Menjetek ki akkor csak 1 évre, próbáljátok meg, és ha mégse tetszik a feleségednek, akkor gyertek haza. Mondd, hogy menjen ki veled, legalább tanulja a nyelvet. Vagy ha úgy jobb, akkor várjatok ezzel még 1-2 évet, és csak azután utazzatok ki hosszabb távra. Vagy jó, akkor menj ki, fogadd el az állást, hagyd itt a nejedet, és válj el tőle (bár akkor már eleve értelmetlen is lesz kimenned, hiszen a "család, akiért dolgozol", már nem lesz többé), nem tudom.

Ezt majd megmondják a nálam okosabbak, akik nem a "propaganda szöveget" nyomatják.

Nem bántani akartalak. Én egyszerűen csak azt mondtam, hogy szerintem minden esetben előbbre való a család. Az anyagi helyzetemnél is előbbre való a család. A külföldi munkánál, Spanyolországnál, a 'végzettségnek megfelelő' állásnál is előbbre való a család. Ennyi. De ez csak az én véleményem, engem ebben a szellemben neveltek, és ezzel természetesen nem kötelező egyet érteni.

Minden esetre sok sikert és sok szerencsét kívánok neked, nektek, bárhogy is döntesz.

13-as vége.

2012. máj. 16. 19:11
 38/47 A kérdező kommentje:

Nem teljesen értelek, hisz ha kijön velem pár évre a feleségem, akkor nem veszítem el őt és anyagilag jobban járunk. Akkor is, ha nem hiszed. Ha itthon marad, nélkülem, egyedül közvetlenül miután elvettem, holott miatta mennék ki, az kisebb vétek lenne, mint nekem egyedül (csak azért, mert ő nem akar) kimenni??

Szóval azt nem értem, most miért én vagyok a rossz?? Ahelyett, hogy jólesne neki, hogy érte teszem, és csatlakozna hozzám, hogy együtt menjünk, inkább maradna itthon????

2012. máj. 16. 19:28
 39/47 anonim ***** válasza:
Nem is akar veled lenni, minek erőltetni, hagyd ott a fenébe, nem is szeret.
2012. máj. 16. 19:47
 40/47 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Szerintem ne kend rá a feleségedre, hogy neked ki kell menned pénzt keresni. Ez csak egy ürügy, te menni akarsz vele, vagy nélküle. Azért biztos, hogy ez csak egy ürügy, mert ő nem szeretné, hogy kimenj.

Az a történet jutott erről eszembe, mikor anno a barátommal el szerettem volna menni az állatkertbe. Volt rá zsebpénzem, meg volt szervezve. Erre apa reggel a kezembe nyomott egy kétezrest, hogy ezt az állatkertre adja, mondtam, hogy nem kell, van még a nyári munkából. De ragaszkodott hozzá, hogy tegyem el. Körülbelül fél évvel később mikor valami rossz fát tettem a tűzre, elkezdett kiabálni, hogy bezzeg ő adott pénzt az állatkertre, én meg annyira sem vagyok képes, hogy...

Ezt soha nem fogom elfelejteni.

Nem kérte a feleséged, hogy legyetek gazdagok, hogy sok pénzt keress Spanyolországban, így nem mondhatod, hogy miatta mégy ki, mivel ő azt szeretné, hogy maradj. Ha majd elkezd panaszkodni, hogy miért nem keresel többet, miért nem haladtok semerre az életben, akkor lesz nálad a labda, és akkor mondhatod, hogy figyelj, én ki akartam menni... De amíg ő egyértelműen a kevés pénz, férj, szülőföld kombót választja, te nem mondhatod, hogy neki akarsz jót.

2012. máj. 16. 19:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!