Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Most volt az esküvőnk, külföld...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most volt az esküvőnk, külföldön (Spanyolországban) kaptam munkát, több évre. Feleségem nem akar velem jönni. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Félek, tönkre fog menni a kapcsolatunk, 2-3 havonta tudok hazajönni. Ha kiköltözne velem, minden megoldódna. Házasságkötés előtt nem éltünk együtt, az ő kívánságára, erkölcsi okokból...
2012. máj. 16. 09:26
1 2 3 4 5
 11/47 Panda Péter ***** válasza:
51%
mer' itthon mit csinál? már ne haragudjon, de ebben a pudva országban mit lehet csinálni?? ez nagyon szar kifogás.
2012. máj. 16. 10:00
 12/47 -=Koldus=- ***** válasza:
62%

Nem tudna mit csinálni? Munka esetleg? Vagy az erkölcsei azt sem engedik neki, hogy dolgozzon?

Én azt mondom, meg ahogy a többi válaszoló írásából is látom, válj el azonnal!

2012. máj. 16. 10:01
 13/47 anonim ***** válasza:
57%

El kell dönteni, hogy mi a fontosabb: a család vagy a pénz? A feleséged, vagy a jobban fizető állás?

Nézd, attól, hogy itthon nem kapsz a "végzettségednek megfelelő" állást, még nem jelenti azt, hogy rosszul kereső munkád lenne, vagy egyáltalán nem kapnál munkát. És szerintem kevesebb pénzből is meg lehetne élni, ha az EGYÜTT élnél, akit szeretsz. Ráadásul gondolom, a feleséged is keres, neki is biztos van állása, így máris ketten vagytok, akik dolgoztok. Azért nem kell egyből Spanyolországba menni...

Meg szerintem ez a "én csak a családomért megyek külföldre dolgozni" butaság. Mi értelme, ha közben meg elveszíted a családodat? Ha nem lesz kiért dolgoznod, akkor mi van?

Szerintem mindig, minden esetben a család az első! A feleséged legyen már fontosabb, mint egy flancos külföldi munka! Találj melót itthon, költözzetek össze, és dolgozz itt. Aztán ki tudja? Talán később, 1-2 év múlva a feleséged is kedvet kapna hozzá, és ő is szívesebben menne külföldre, akkor pedig megint tervezgetheted, hogy spanyolországi állásod lesz. :)

Amúgy hadd ne kelljen emlékeztetnem rá, hogy EGY KAPCSOLAT FOLYAMATOS KOMPROMISSZUM KÖTÉSEKBŐL ÁLL. Te engedsz, ő is enged. Meg kell néha alkudni. Ez csak így fog működni. :)

Sok sikert!

2012. máj. 16. 10:04
 14/47 anonim ***** válasza:
25%
Mit fogsz dolgozni egyébként?
2012. máj. 16. 10:09
 15/47 Panda Péter ***** válasza:
100%
#13: tök szép ez a képzeletedben létező álom-Magyarország, ahol bárki kap olyan munkát, amiből meg tud élni, amiből el tudja tartani a családját, még akkor is ha nem a saját szakmájában van. csak sajnos a valóság nem ez, persze egy kényelmes irodai fotelből olvasva ez biztos sokkoló.
2012. máj. 16. 10:12
 16/47 anonim ***** válasza:
75%
Talán a szocializmusban még volt is ilyen. :)
2012. máj. 16. 10:17
 17/47 Lifeishard ***** válasza:
84%

Kedves Kérdező!

Van abban igazság, amit 13-as válaszoló ír, de több dolgot én máshogy látok.

Valóban a család a legelső - de ezt az asszonykában is tudatosítani kellene.

Igaz az is, hogy kompromisszumokat kell kötni - de Te már nagyot engedtél, amikor belementél abba, hogy házasságig nincs szex. Persze, ha szereted, nem akkora "áldozat" kibírni (mondjuk nekem nem menne :D); ugyanakkor, ha szeret, neki is kellene engednie, ahogy Te tetted. Úgy vélem, most ő jön.

Mi az, hogy nem tudna mit csinálni? Spanyolországban most tényleg baromi nagy a munkanélküliség, nem biztos, hogy kapna munkát, de attól még nem így kell hozzáállni. Nyelvtanulás és próbálkozás.

Szerintem üljetek le és beszéljétek meg higgadtan. Kérdezd meg, mi az, ami itthon tartja, és miért nem tudja elképzelni a közös jövőtöket odakint. Ez, hogy "nem tudna mit csinálni", ugyanis kevés a maradáshoz, szerintem.

26/F

2012. máj. 16. 10:19
 18/47 anonim ***** válasza:
66%

A 13-as vagyok.

Nem ülök kényelmes irodai fotelban. Bármilyen meglepő, de egyetemre járok, ahol ápolás és betegellátás szakon tanulok. Nekem se lesz egyszerű munkám. De én nem fogok külföldre szaladni. Minden orvos és ápoló kimegy, mert ott jobb a fizetés. Na és? Ha mindenki kimegy, akkor ki marad itt? A magyar embert ki fogja kezelni, gyógyítani?

Anyám engem is ki akart küldeni Németországba, de mindig nemet mondtam. Nekem másmilyen a mentalitásom, sajnálom.

Nem könnyű itthon, ezt senki se mondta, de ha egyszer az otthonom, akkor nem fogom itt hagyni, csak azért, mert kicsit nehezebb boldogulni. Valakinek maradni is kell...

Na mindegy.

22/L

2012. máj. 16. 10:20
 19/47 anonim ***** válasza:
83%
Gondolom másképp látod majd amikor bejársz dolgozni, de a fizetés valahogy nem jön.
2012. máj. 16. 10:22
 20/47 Diavolino44 ***** válasza:

5 eves kapcsolatom ment tonkre mert az exem kapott egy jol fizeto munkat Magyarorszagon. Mi mar jo par eve Angliaban eltunk. Mivel en sem talaltam otthon nem hogy a vegzettsegemnek megfelelelo hanem semmilyen munkat ezert nem lattam ertelmet haza menni evekre segelyert koldulni. Pedig mar hazassag, es gyerek is volt tervben..

Ez egy altalanos jelenseg lesz a jovoben, rengetegen kulfoldon talalnak csak allast, s ritka az h sikerul mindket felnek.

Ezt te erzed, mennyire fontos a kapcsolat szamodra, bar hazassagkotes ugy h nem eltetek egyutt szerintem ott a novel is gondok vannak. Lakva ismerszik meg az ember!

2012. máj. 16. 10:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!