Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom nem akar velem eljönni nőgyógyászhoz! Mit csináljak?
De most mégis miből tartana neki elmennie vele? Miért esne le a karikagyűrű az ujjáról?
Még ha lenne más, aki elkísérné, akkor megérteném, hogy megkéri, hogy menjen el mással. De ha nincs más, miért nem képes ennyit megtenni?
Szerintem itt egyébként sem a konkrét helyzetről van csak szó. Szerintem a kérdezőnek nem az a legrosszabb, hogy nem megy el vele senki, hiszen tudja, hogy nem fogja megenni az orvos. Egyszerűen az fáj a kérdezőnek (amit maximálisan megérek), hogy megkérte egy olyan dologra barátját, ami számára fontos, a barátja meg magasról szarik rá.
Mindenkinek más a fontos, a kérdezőnek ez.
Mondjuk tegyük fel, hogy te az évfordulókat tartanád fontosnak. Tegyük fel úgy gondolnád, hogy az évfordulón mindenképpen a barátoddal szeretnél lenni, mert akkor ismerkedtetek meg, neked ez egy szép emlék és vele szeretnéd eltölteni.
Meg is beszélnétek, lefixálnátok, erre a barátod bejelentené, hogy ünnepeljétek meg később, mert szeretne a haverjaival elmenni bulizni. Neked nem esne szarul?
De vehetünk akármilyen más helyzetet is.
Itt maga a konkrét probléma az az, hogy a kérdező számára fontos dologban a partnere nem áll mellette. Holott egy kapcsolat alapja az lenne, hogy a felek számíthassanak egymásra.
Ha már ennyit nem képes megtenni, hogy ott ül vele egy órát, akkor mit várjon majd a kérdező nehezebb helyzetekben?
Utolsó: Nem muszáj bemennie vele a rendelőbe is, már az nagy lelki támasz az embernek, ha megvárja kint.
De ha be is menne, miért venné ki magát hülyén?
Terhesekkel is bemennek UH-ra a férfiak. Szüléshez is bemehetnek. Miért ne mehetne be egy sima vizsgálatra?
De mint mondtam már (és a kérdező megerősítette, hogy igazam van), nem ez a fő probléma, hanem az, hogy a párja nem áll mellette egy számára fontos dologban.
Tök lényegtelen itt, hogy egy vizsgálatról, műtétről, évfordulóról, családi ebédről van szó!
Mi az, hogy senkid sincs?
Nincs anyukád/barátnőd? Miért a pasidat kell ezzel nyaggatni??
Egyébként szögezzünk le valamit: ha a leányzó fogamzásgátlót megy felíratni, akkor sem kötelező elkísérni a srácnak!! Meg mi az, hogy a srác kedvéért írja fel?? Hát h*lye vagy te? Azért írja fel, hogy ne legyen gyerek!! Ez mindkettőjük érdekét szolgálja- ám a nők sem mennek elkísérni a pasijukat urológiára!!
"Utolsó: Nem muszáj bemennie vele a rendelőbe is, már az nagy lelki támasz az embernek, ha megvárja kint.
De ha be is menne, miért venné ki magát hülyén?
Terhesekkel is bemennek UH-ra a férfiak. Szüléshez is bemehetnek. Miért ne mehetne be egy sima vizsgálatra? .."
Jaj, hagyjuk már!! Aki képtelen egyedül elmenni a nődokihoz 17 éves korára, inkább ne éljen szexuális életet és húzza fel magát egy fára. Most minek fogni a kezét a váróban amíg be nem megy. Nem fáj, nincs mitől félni..
Igen, persze. Egy 19 éves ez fiúnak minden vágya.
Igen, az ultrahangra bemehetnek- mivel ott nem terpesztesz be egy vadidegen formának; a szülésre is bemehetnek de csak mert egy párt alkotnak- és ha előre jelzik, valamint ha a pasi is akarja. Na de egy vizsgálat?? Volt rá példa, hogy egy előttem várakozó nő elhozta a párját és együtt akartak bemenni- úgy kivágták a pasit mint macskát sz*rni..
20N
Most őszintén, tényleg ennyire értetlen vagy?:) Még egyszer elmondom: NEM AZ A FŐ GONDJA A KÉRDEZŐNEK, HOGY EGYEDÜL KELL ELMENNIE AZ ORVOSHOZ.
A fő probléma az, hogy van egy számára fontos dolog. Megkérte a párját, hogy ebben a fontos dologban álljon mellette, a partnere bele is ment.
De később bejelentette, hogy inkább szarik az egészre, és elmegy a haverjaival.
Vonatkoztassunk el az alap sztoritól, mert az gyakorlatilag BÁRMI lehetne. A fő kérdésre koncentráljunk.
A lényeget lásd már meg mögötte könyörgöm, ne a körítést.
Képzeld azt, hogy így tette fel a kérdést: "Megkértem a barátom, hogy egy számomra fontos dologban álljon mellettem, de ő inkább a haverjaival megy bulizni. Mit tegyek?"
Mert gyakorlatilag a kérdésnek ez a lényege.
Teljesen mindegy, hogy miről van szó. Lehetne ez egy sportesemény, egy családi találka, egy műtét vagy épp akármi más.
A lényeg az, hogy a kérdező számára FONTOS.
"Egyébként szögezzünk le valamit: ha a leányzó fogamzásgátlót megy felíratni, akkor sem kötelező elkísérni a srácnak!! Meg mi az, hogy a srác kedvéért írja fel?? Hát h*lye vagy te? Azért írja fel, hogy ne legyen gyerek!! Ez mindkettőjük érdekét szolgálja- ám a nők sem mennek elkísérni a pasijukat urológiára!! "
Erre pedig:
Nyilván nem kötelező elkísérnie, nincsen rá törvény. De ha a lány úgy gondolja, hogy ő még teszem azt nem szeretne tablettát szedni, hanem szeretné más módon megoldani a védekezést, de a pasi tukmálja, hogy "márpedigcsakazértis szedjéltablettát"?
Ugyanis sok esetben ez történik. A lány nem akarja, de mivel a pasi nem hajlandó más megoldást elfogadni, a lány meg nem akar terhes lenni, marad az, hogy felíratja.
Ha már annyi megtesz a lány, hogy a férfi miatt elkezdi szedni a tablettát, akkor igen is annyit tegyen már meg a férfi, hogy elkíséri az orvoshoz.
Én pl. a büdös életben nem szednék olyan ember miatt gyógyszert, aki arra sem képes, hogy egy számomra fontos dologban mellémálljon, legyen az AKÁRMI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!