Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Túl magasak az elvárásaim egy pasival szemben, emiatt régóta nincs senkim? Hogyan lehetnék elfogadóbb?
22 éves lány vagyok és 6 éve nincs senkim... Sokáig önmagamat hibáztattam, hogy nem vagyok elég érdekes, elég szép, elég vékony. De mára már rájöttem, hogy nem csak ez a probléma, hanem egyszerűen nekem nem kellenek bizonyos szint alatt pasik! És ez a szint igen magasan van. Számomra a külső nagyon fontos, úgyhogy akit nem látok "helyesnek", akinek a külseje nem fog meg, annak eleve esélyt se adnék... és emellett még legyen nagyon humoros, nagyon megértő stb. stb...
Voltak, akik érdeklődtek irántam, de mind elhajtottam... nem feleltek meg, nem is éreztem jól magam mellettük. Esélyt se adtam nekik, hogy megmutassák mi van bennük...
Sajnos rájöttem, hogy a top pasik nem biztos, hogy olyan csajra vágynak, mint én, úgyhogy vagy változtatok az ízlésemen, vagy egyedül halok meg. De mindez elméletben jó, de hogy a fenébe tudnék élesben is nyitni olyan pasik felé, akik felé eddig nem???
Úgy értem az agyamban ilyenkor valami gát kerül, hogy még véletlenül se menjek velük randizni, mert leégetnek, mert az emberek megnéznek, ami tudom, hogy hülyeség, de ez be van építve a fejembe :(:(
Hogy a fenébe tudnék nyitottabb lenni? Elfogadóbb? Vagy várjak arra a pasira, aki végre viszonozza a vonzalmat és ne erőltessem, ami nem megy?
Kedves kőkemény seggű válaszoló!
Látom, hogy nem vagy reménytelen eset, az átlagnál mindenképpen többet teszel magadért és egy boldog életért, csak szerintem rossz úton jársz, ezért kimerítően válaszolok neked.
Nagyon helyes, hogy a testi-lelki fejlődés egyensúlyát keresed, de az önfejlesztő tréningek/könyvek legnagyobbrészt profitorientált parasztvakításként jellemezhetők. Nem úgy fejlődsz, hogy a szádba rágnak bizonyos nézeteket, hanem ha gondolatébresztő dolgokkal találkozol (legyen az könyv, de akár zene, film vagy valamilyen élmény is lehet), amelyekhez kritikusan állsz hozzá, és amelyek segítségével önálló ön- és világképet tudsz kialakítani magadban. Nem szigorúan filozofikus esszékötetek tanulmányozására gondolok (bár érintőlegesen mindenképpen érdemes ilyesmikkel is foglalkozni), még a Való Világ is hozzájárulhat a személyiségfejlődésedhez, amennyiben képes vagy értelmezni, tanulni belőle, helyén kezelni.
Párkapcsolati téren nagyon fontos lenne elfogadnod, hogy a tökéletes alak múlandó. Egy idő után egyre többet kell dolgozni érte, aztán már konkrétan lehetetlen kitartani az illúziók mellett. Ellenben ha valaki harmóniában áll önmagával, képes méltósággal öregedni, és a szépsége nem feltétlenül csorbul az idő múlásával. Ehhez hozzátartozik, hogy ne harcoljon az ember görcsösen a tökéletlenségek ellen, mert amíg elhiszi, hogy csak hibátlanul lehet tökéletes, addig sok csalódás fogja érni.
A Titok (az önfejlesztő tréningekhez hasonlóan) egy fontoskodó, kicsit elszállt, némi messianisztikus tévképzetektől szenvedő személy által kreált értelmetlen zagyvaság, amiben valaki üzleti lehetőséget látott, és ezért felfuttatta. Leginkább unatkozó háziasszonyok és befolyásolható libák szoktak róla elismerően nyilatkozni.
Egyoldalú ingerektől, befogadó szemlélettel nem művelődik valaki, csak álláspontot vált. Remélem, legalább egy részét megfogadod annak, amit írtam, kívánom, hogy hasznodra váljék!
Utolsó, tetszik a válaszod!
Kedves Kérdező!
Nem baj, ha vannak elvárásaid, megalkuvásra nem épülhet boldog párkapcsolat. A megalkuvás azonban nem egyenlő a kompromisszummal, a rugalmassággal. Egy bizonyos szint alá nem kell menni, de próbáld meg elfogadni, hogy az értékek sokszor rejtve vannak. Az első látásra beleszeretni valakibe nagyon-nagyon ritka, ráadásul a legtöbb esetben kéjvágyat értenek alatta...
Tényleg elég para, hogy nem tudsz nyitni az emberek felé, de segíteni ezen csak Te tudsz, és már segítettél is, azzal, hogy beláttad, a Te fejedben van a hiba.
Nem az a baj, hogy számít Neked a külső, de a "top pasikra" utazol, tehát egy szűrőn át látod a világot, és más felé egyáltalán nem nyílsz. No persze, nem azt mondom, hogy az első, kevésbé jó pasival állj össze, de beszélgetni attól még lehet velük. Találkozni is lehet velük. Randizni is lehet velük. Maximum, ha a második randi alkalmával sem érzed úgy, hogy szívesen találkoznál vele még egyszer, akkor nem teszed. Így őt sem hülyíted, magaddal se b@szol ki.
Túl nagy hangsúlyt helyezel a külsőségekre, ugyanakkor nem vagy elég alapos, és ez megintcsak megnehezíti a dolgod, tovább erősítve a "fejedbe épített" baromságot. Helyes pasira vágysz? Legyen. Ne bámuljanak meg az emberek, mert zavar, ha igen? Legyen. Akkor az miért nem zavar, hogy a Te külsődön is lehetne alakítani? A "kemény seggű Válaszolónak" ebben tökéletesen igaza van. Ha top pasira utazol, top csaj legyél. Ne az ízléseden változtass, ne egyedül akarjál meghalni, hanem tegyél. Ez persze nem olyan könnyű.
Elfogadóbb csak úgy tudsz lenni, ha elfogadod azt, hogy nem az a legjobb ismerkedési út, ha az agyad áll minden lépésed felett, és gépiesen pipál, hogy ez megvan benne, ez nincs meg benne... Hagyd, hogy az érzelmeid és az agyad egyként tehesse a dolgát. Úgy értem: "nem feleltek meg, nem is éreztem jól magam mellettük" - tehát nem a pillanatra, az egészre figyeltél, hanem az agyad kattogására. Arra később kell.
26/F
Még egy megjegyzés Kedves 22-es Válaszolónak.
Én magam is jó ideje foglalkozom önfejlesztéssel, és igyekszem megtalálni a helyes egyensúlyt külső és belső között.
Nagyon tetszett a válaszod, ment is a zöld kéz, de a teljesség kedvéért úgy érzem, valamit azért még hozzá lehet tenni.
Úgy vélem, A Titokban valóban van „elüzletiesedés”, de fontos, hogy – ahogy Te is írod – a helyén kezeljük a dolgokat. A nevezett mű alapgondolata az, hogy a pozitívat várd és add, és akkor azt kapod. Ezt persze qrva nehéz bizonyos élethelyzetekben („igazságtalan” haláleset, a másik zsarnokoskodó önkénye rajtad, ami ellen keveset tehetsz, stb.), de ami az igazi önfejlesztés, meglátni azt, hogy ha meg sem próbálsz az alapgondolatra koncentrálni, nem jössz ki jól a szarból, csak még mélyebbre süllyedsz. Ez a meglátás, és az erőfeszítés, hogy tegyél érte, ez az igazi önfejlesztés. Minden más valóban rizsa és zagyvaság.
Ami pedig a befogadó szemléletet illeti, ha nincs mögötte a megértés szándéka, nem párosul önelemzéssel, valóban nem vezet máshova, mint egy álláspont gépies hangoztatása. Ez viszont nem a szemlélet „hibája”, hiszen az ember akkor tanul, ha nem fordít hátat az őt ért ingereknek, információknak.
26/F
Hú nagyon sokan válaszoltatok, köszönöm szépen mindenkinek!
Egyenként nem is tudok reagálni, de azért megpróbálom levonni a következtetéseket.
Néhányan azt írtátok, ha top pasi kell, akkor legyek top csaj... a "kemény seggű válaszoló" belinkelte azt a hölgyeményt, aki ugye fitness bajnokságokat nyert meg minden, de ez szerintem már nagyon szélsőség... muszáj, hogy dagadó izmaim legyenek, hogy olyan barátom legyen, akire vágyok? az igaz, hogy nagyon szép a teste, de az arca szerintem elég rondácska...
nyilván még nem hoztam ki az alkatomból a legtöbbet, amit ki lehet, de én nem akarnék így kinézni, mint ez a nő. és ha tegyük fel tél van nagykabátban, nem látszanak az izmai, akkor vajon ki néz rá az utcán?? kíváncsi lennék. előbb néznének rá a top pasik erre a lányra szerintem: [link]
akinek ne adj isten még némi narancsbőr is lehet a fenekén.
egyéb más mindenben, ami a külsőt illeti, tényleg mindent megteszek, hogy a maximumot hozzam ki a génállományomból, persze amennyire az anyagiak engedik...
Érdekes, hogy valaki az írja, hogy legyek nyitottabb és tényleg vegyek vissza az igényeimből, valaki pedig azt, hogy nem baj, hogy vannak, ne legyek megalkuvó... de már nagyon rossz, hogy ennyi ideje nincs senkim, lassan úgy érzem szeretni sem vagyok képes, érzelmileg nulla vagyok, mert már annyi ideje nem szerethetek úgy senkit.
azt hiszem muszáj lesz nyitottabbnak lennem a kevésbé megfogó külsejű srácok felé. azaz igazság, hogy én már első 2 percben el tudom dönteni, hogy megér e további randikat a dolog vagy sem, és eddig sajnos mindig csak egyszeri randikig jutottam azokkal akik érdeklődtek. mint írtam visszautasítottam :(
Ahogy olvastam a problémád NEKEM az jött le. Neked egy top faszi kell, akivel tudsz villogni, ápolgatja az egód.
”Úgy értem az agyamban ilyenkor valami gát kerül, hogy még véletlenül se menjek velük randizni, mert leégetnek, mert az emberek megnéznek, ami tudom, hogy hülyeség, de ez be van építve a fejembe.”
Szerintem aki így áll a dolgokhoz annak nem kapcsolatra van szüksége hanem valami felszínes szarra amit kapcsolatnak fog nevezni. Akinek szeretetre, szerelemre van szüksége az nem ragad le itt, hogy csak jóképű, helyes kell meg mi van, ha az emberek megnézik. Neked csak a csúcs kell, hogy TE ne égjél be, TÉGED ne szóljanak meg. Most valljuk be, ha valakinek 6 éve nincs senkije az rájön hogy most mi a fontosabb, az hogy szeressék vagy az hogy ne égjen be, vagy hogy mit szólnak az emberek. Ki nem szarja le a többi embert. És amíg nem látod be, hogy igen egy helyes, jóképű, izmos gyerekkel biztos jó megjelenni, meg biztos jó vele k*félni (mert nyilván a másik mozgatórugó ez), hogy ez nem minden egy kapcsolatban, addig nem fogsz előrébb jutni. Senki nem azt mondja, hogy egy gnóm emberrel kell összejönnöd. Nekem is nagyon tetszik a Megan Fox és én is ki tudom szűrni 2 perc alatt, ha valaki nem azt a szintet üti meg külsőleg, mint ő. Lehet viszont, hogy egy kevésbe mutatós lánnyal rengeteg közös témánk van, hobbink, meg lehet vele beszélni dolgokat, és tud szeretni, elfogad, kiáll mellettem.
A kőkemény seggű válaszolónak igaza van abban, ha megteheti, akkor válogasson. Ahogy írja jól alakulnak a dolgai pénzügyi mind karrier téren, pláne, hogy ezt magától érte el. Azt is remélem, tudja ,hogy ezek a babák csak addig vannak vele ameddig ezen az életszínvonalon tud élni , és jól mennek a dolgai. Amint egyszer szarban, nem úgy alakulnak majd a dolgai, egyedül fog maradni a süllyedő hajóban. És valószínű utána nem egy féloldalas listát fog írni, hogy milyen nőt akar.
Utolsó,ezért dolgozok nagyon keményen,hogy magas életszínvonalon tudjak élni.Olyan nincs,hogy szarba kerüljek pont erről szól a vonzás törvénye,hogy azt kapod amit akarsz(ami lehet jó vagy rossz,amire gondolsz azt kapod).Ha arra gondolsz,hogy lehet szar a helyzeted akkor tuti az lesz figyeld csak meg.
Na a lényeg mindig azt vallom ami a célod azért ragaszkodj minden szempontból és ÍRD LE,mert Brian Tracy mondta:amit leírsz az 1000%-ban megvalósul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!