Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Na jó. Normális rezidenst vagy medikát keresek. Van itt ilyen lány?
Szép, és lehetőleg aranyos lányt keresek, aki nincs elszállva magától. Ezt most csak poénból írtam ki ide, kizártnak tartom, hogy találok itt ilyet, de ki tudja? :)
Tudom jól, hogy nem helyes gondolkozás, és a sztereotípiák félrevezetnek, de szerintem ma Magyarországon csak három (fajta) olyan egyetem létezik, aminek van presztízse. Az orvosi, a jogi egyetemek, és a BME. A BME-s lányok legtöbbje okos és csúnya. A jogász lányok többsége el van szállva magától: kosztümös, magassarkú, szókiforgató, gazdag jövőt vizionálnak maguknak. Talán még leginkább az orvosok között találhatok normális és szép lányt, bár szinte már mindenkiben csalódtam, de lehet, hogy csak nincs szerencsém. 27F
Magyarul egy olyan lányt keresel, aki értelmes, diplomás, de azért nem túlzottan karrierista? Aki nem szeretne mindent feladni az előrejutásért?
Aki fontosabbnak tartja a gyerekszülést, mint a karrierjét?
Ígérem, hogy nem kérdezek többet, de megmondanád, hogy ezek mellé az igények mellé milyen perspektívát tudsz kínálni egy olyan orvosi diplomával rendelkező lánynak, aki inkább gyereket szülne neked, mint hogy Svédországban 750000 forintnak megfelelő havi fizuért orvosként dolgozna vagy elmenne orvoslátogatónak szintén kemény pénzekért?
Mit tudsz kínálni, ami annyira vonzó, hogy feladja a karrierjét, persze neki ne legyenek anyagi vágyai, de szüljön gyereket és szeressen téged és széleskörű műveltségével aranyozza be a napjaidat.
Tanult 6+X évig és utána ne akarjon orvosi karriert, csak téged.
Gondolom a karrierről te is lemondanál, hogy a családdal lehess minél többet, megélni meg ki tudja miből tudnátok.
Neked milyen végzettséged van?
Pusztán tényeket akarok mondani, nem szeretném, ha bárki is minősítene, hogy mekkora s.zar vagyok, jó? közgazdász végzettségem van, levelezőn végzem a jogot, és három idegen nyelven felsőfokon (de nem anyanyelvi szinten) beszélek.
Konzervatív vagyok. Bármennyire is rossz a helyzet, én Magyarországon maradok, mert magyar vagyok, külföldön nincsenek gyökereim. Szeretnék ilyen orvost találni, aki hasonlóképp gondolkozik, mint én. Nem megy el külföldre, és nem a pénz az elsődleges. "mission impossible", tudom..., és ez rossz.
A közgáz és jog pont olyan szakok, ahol hemzsegnek a lányok, ha ott nem találsz párt, akkor nem értem miért éppen az orvostanhallgatók közt reméled ezt.
Persze lehet, hogy orvos lesz a párod, de szerintem ne szűkítsd le a lehetőségeidet pusztán a diploma alapján. Add meg magadnak az esélyt másokkal szemben is.
"Szeretnék ilyen orvost találni, aki hasonlóképp gondolkozik, mint én. Nem megy el külföldre"
Hát ilyet nehezen fogsz találni:D
Ha mégis találsz, akkor pedig jó, ha tudod, hogy neked kell többet adni a családi kasszába, ha gyereket akarsz.
Mert bizony itt tisztességesen nem lehet orvosként megélni. Ismétlem: tisztességesen.
Most te tényleg egy olyan nőre vágysz aki gyerekkora óta orvos akar lenni, gyógyítani szeretne, mert ez az álma (akinek nem az annak nem való a szakma)rengeteget tanul érte, de persze mellette olyan széleskörű ismeretei vannak mindenből, hogy elbeszélget veled az atomfizikáról, és miattad feladja az álmát, és otthon marad gyereket nevelni? vagy itthon marad, és nem kaphatja meg az elismerést amire vágyik? De már csak az orvosit nem értem, pont azok akiknek élni sincs idejük a tanulás mellett, nemhogy naprakészek legyenek a jelenlegi gazdasági, vagy politikai helyzetből.
És én is elmondanám, hogy nem attól lesz valakinek jó rálátása a világra, és véleménye bármilyen témában, hogy diplomás-e vagy sem, hanem, hogy mennyire érdekli az ami körülötte folyik, vagy úgy minden általában.
Apummal aki szakmunkás végzettségű és velem akinek még nincs diplomája, de nem is orvosi szakon lesz, bármiről eltudnál beszélgetni, mert minket érdekel a világ, de nagyon sokakat egyáltalán nem.
Az "óvónéni" vagyok megint.
Fú. Bevallom, nem nagyon olvastam el a kommentemre adott válaszodon kívüli véleményeket.
Annyi, de annyi mindent tudnék még írni a témáról, de igazság szerint nem látom értelmét és őszintén szólva kedvem sincs hozzá (bár ez valószínűleg az első opcióból kifolyólag van így).
Páran "lehúzták" az óvónőket, de igazából nem nagyon izgat a dolog.
Igen, nekem "csak" egy óvónői diplomám lesz, de ezzel boldog is leszek, mert erre vágyom, ezt akarom csinálni.
Lehetnék-e orvos, vagy ügyvéd? Valószínűleg nem, mert mindig is távol állt tőlem, hogy annyi szakdolgot az agyamba préseljek.
Ettől függetlenül művelt és okos vagyok.
"Aki pedig sokat gondolkozik, szerintem inkább hozzá tud szólni (érdemben) a politikához, társadalmi kérdésekhez, szépirodalomhoz, családi kérdésekhez, mint aki kevésbé gondolkozik."
Na, ezt a mondatodat már megint nem tudom hova tenni.
Szerinted csak az egyetemet végzett emberek (ezek közül is főleg az orvosok és az ügyvédek) gondolkoznak?
Ne haragudj, de nem tudok összefüggést találni a diploma megléte és aközött, hogy valaki érdemben hozzá tudjon szólni mindezekhez.
Bár lehet, hogy csupán azért, mert "csak" egy óvónő leszek, nem tudom. :)
Apukámnak nincs diplomája, de lefogadom, hogy több könyvet olvasott, több színdarabot látott, mint az általad annyira ajnározott diplomások nagy része és kenterbe verné a 90%-ukat általános műveltségben.
Azok a dolgok, amiket az idézett részben leírtál pont olyanok, amiket nem az egyetemen szerez meg az ember, hanem azáltal, hogy önmagát műveli.
És az intelligencia pont itt kezdődik.
Szerintem.
Képet ide biztos nem linkelek, mert nem szeretném, hogy boldog-boldogtalan azt sasolja, de ha annyira szeretnéd, küldök neked (bízva benned, hogy nem teszed nyilvánossá).
L/24
Én nem is tudtam hogy vannak szakok ahol szép lányok vannak és vannak szakok ahol rondák :-)...csak azt hogy néhol sok a lány néhol kevés.
Orvos csajszira hajtasz? akkor nem árt ha te is az vagy mert ők azok akik el vannak szállva maguktól.A tótoknál igencsak kezdik kihúzni a gyufát,de itt is pofátlankodnak.Mert ugye szerintük a hippokratészi eskü csak ott érvényes ahol sokat fizetnek.
Először is:D
Kedves:
# 5/39 Időpont 11-24 23:58
Én elhiszem, hogy okos vagy, és annak tartod magad, de engedj meg egy rövid felvilágosítást. Nem rosszindulatból, a jó szándék vezérel. Az nem EGYENLŐRE, hanem EGYELŐRE. Ha így használod még okosabbnak tudhatod magad, és hátha a következő generáció aki majd kikerül a kezeid alól már zömében a helyes szót fogja használni:)
Kérdező:
Az előttem szólóknak igazuk van. Nem azért nem találsz normális lányt mert nincsenek ott ahol te keresed, hanem azért mert ilyen hozzáállással nem állna le veled egy sem. A jó tanulási képesség nem feltétlenül áll egyenes arányban a kedvességgel és a szépséggel. Nem sok közük van egymáshoz. Az intelligenciával már szorosabb a kapcsolat, de ez sem igaz teljesen (szerintem), mert én például az intelligenciát "egyben nézem", bele tartozik az összes létező intelligencia fajta, a nem mérhetőek is. Érthetőbben, rengeteg bunkó, szemét orvost ismerek. Vannak köztük nők is. Akik elméletileg daganatos betegeket hivatottak gyógyítani... A beképzeltség is intelligencia kérdése, nem foglalkozásé. Tudtommal van egy pár jó hírű egyetem azért az országban. Egyébként sem biztos, hogy egy szép, okos lány egyetemre jár. Lehet, hogy dolgozik, mert úgy szükségeltetik. Ha ilyen alapon próbálsz magadnak párt találni, akkor ne számíts sok jóra, de azért én sok szerencsét kívánok neked. Mellesleg fogadjunk, hogy nem ismered az összes egyetemista lányt, tovább megyek, bátorkodom feltételezni, hogy egy adott egyetemen belül sem ismered az összes lányt, tán még töredéküket sem. Örülök, hogy tudod, hogy helytelen a gondolkodásod. Már csak azt kéne elérned, hogy verd is ki a fejedből, hogy csak azért is erre hagyatkozol. Vagy ne tedd, nekem végül is mindegy.:) Én amúgy a SE-re járok, de el kell, hogy keserítselek, itt sem "normálisabbak" az emberek, beleértve a lányokat is, mint máshol ahol eddigi életem során megfordultam. Itt nem egyetemekre gondolok, hanem munkahelyekre. Egészségügyben dolgozom jelenleg, úgyhogy véletlenül ismerek pár embert akik az általad preferált egyetemeken végeztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!