Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Na jó. Normális rezidenst vagy medikát keresek. Van itt ilyen lány?
Szép, és lehetőleg aranyos lányt keresek, aki nincs elszállva magától. Ezt most csak poénból írtam ki ide, kizártnak tartom, hogy találok itt ilyet, de ki tudja? :)
Tudom jól, hogy nem helyes gondolkozás, és a sztereotípiák félrevezetnek, de szerintem ma Magyarországon csak három (fajta) olyan egyetem létezik, aminek van presztízse. Az orvosi, a jogi egyetemek, és a BME. A BME-s lányok legtöbbje okos és csúnya. A jogász lányok többsége el van szállva magától: kosztümös, magassarkú, szókiforgató, gazdag jövőt vizionálnak maguknak. Talán még leginkább az orvosok között találhatok normális és szép lányt, bár szinte már mindenkiben csalódtam, de lehet, hogy csak nincs szerencsém. 27F
Hugom BME-s volt és nincs bajusza.
Én az egri főiskolára járok környezettan szakra, és nem nem vagyok egy begyöpösödött, föld színekben járó elvont ember.
27/n
(ne ítélkezz, mindig add meg az esélyt a másiknak, hogy kellemesen csalódhass benne)
Az "óvónéni" vagyok.
"Ez igaz, de azért nagyobb eséllyel találok közöttük intelligens lányt, mint az óvónőképzőben, nem?"
Már megint degradálóan fogalmazol.
És a válaszom, ha ez eddig nem lett volna világos: NEM.
Az intelligenciát nem diplomában mérik (igen, ezt írtam az előbb is, de úgy tűnik mégsem érted a dolgot, pedig olyan okos ember vagy...).
Amúgy mellékesen megsúgom, hogy az óvónőképzés is egyetemen folyik, én az ELTÉ-re járok és én is diplomás leszek (dobpergés).
Egy felfuvalkodott kis hólyag vagy, aki attól érzi magát teljes értékű embernek, hogy diplomája van.
Neked ez egy státusszimbólum, tipikus sznob hozzáállás.
Nekem azért kell a diploma, hogy megvalósítsam az álmom, neked azért, hogy villogj vele.
Igazából az a legnagyobb baj veled, hogy nem vagy teljesen tisztában az "intelligencia" fogalmával.
Miért lenne valaki intelligensebb, aki be tud vágni rengeteg jogi-, vagy orvosi szöveget annál, aki gondolkodik is?
Ez csupán egy képesség. Van akinek jól fog az agya és képes megjegyezni például ezer paragrafust.
Ennek az ég világon semmi köze nincs az intelligenciához.
Az sokkal összetettebb annál, minthogy egyetlen kimagasló képesség alapján jelzőként használhassuk valakire.
Rengeteg primitív, ostoba ember szaladgál diplomával a kezében.
Igen, jogival és orvosival is.
Amúgy ez is "szakbarbárság", hiszen egy jogász baromira ért a jogi dolgokhoz, ahogy az orvos az orvosiakhoz, hiszen ezt tanulják hosszú évekig.
De az, hogy ehhez értenek, nálad feltételezi a tényleges intelligenciát?
Nem tudom, érted-e mit szeretnék mondani.
L/24
Orvostanhallgatóként azt kell, hogy mondjam, hogy mindenhol van mindenféle ember. Az évfolyamon is vannak olyan buta emberek, hogy néha elgondolkodom, mit is keres itt...
És bizony meg kell mondanom, hogy a mi évfolyamunkon azért annyira sok szép lány nincsen...Nem mondom, hogy egy se, de aki szép, az általában foglalt is..:D
Viszont a mostani elsősök elég durván néznek ki...ott elég sok szép lány van:) De szerintem ha alapból azért szeretnél diplomást, mert ő jobban megért, akkor a 18 éves leányzók között nem hiszem, hogy magad mellé valót találsz.
Bnőm jogász, de az ottani felhozatalt személyesen nem ismerem:D De ahogy meséli, ott is akad hülye szép számmal...
Ha egyetemistákkal szeretnél ismerkedni, akkor javaslom az egyetemi könyvtárakat és szórakozóhelyeket.
21/L
Kedves leendő óvónéni azért vigyázz, mert te is beleestél abba a hibába, mint a kérdező.
"Miért lenne valaki intelligensebb, aki be tud vágni rengeteg jogi-, vagy orvosi szöveget annál, aki gondolkodik is?"
Az, hogy te nem látsz bele egy orvos fejébe nem jelenti azt, hogy nem gondolkodik. Sőt! Pont az orvosi, az ahol nagyon-nagyon sok mindent meg kell érteni, látni kell az emberi testet összefüggéseiben. Az orvosi igazából nem a magolásról van szól, habár sokan úgy csinálják.... de nem belőlük lesznek a jó orvosok.
Aki itt medikaként szidta a jogászokat, hogy a betegeket kérdezgették, hogy meg voltak-e elégedve a kórházzal, klinikával és ezt szánalmasnak tartja, az talán elgondolkozhatna, hogy ha rendesen végeznék a munkájukat az orvosok, akkor a betegeknek nem kellene műhibapereket indítani ellenük. A jogászok sokat tesznek azért, hogy emberhez méltó ellátást kapjanak a betegek.
ennyi volt az OFF
a kérdezőnek meg üzenem, hogy mindegy, hogy hol keres nőt, ilyen hozzáállással nehezen fog találni
Értem, mit szeretnél mondani, de nem értek egyet. Azt írtam, hogy "nagyobb eséllyel találok" - ebben mi a degradáló?! Miért fáj elfogadni, hogy egy óvónő diplomája sosem lesz egyenértékű egy orvoséval vagy mondjuk jogászéval? Ahogy az én jogsim is csak "B"-s, és nem egyenértékű azzal, aki tud buszt vagy kamiont is vezetni. Nem attól lesz valaki intelligens, hogy bemagol egy csomó dolgot. Azt is elfogadom, hogy attól még, hogy valaki orvos vagy jogász, lehet egy komplett idióta is, emberileg meg roncs.... DE (tényleg kíváncsi vagyok), miért rossz az a gondolat, hogy az orvosok között több az intelligens, mint például az óvónőképzőben? Látom már magam előtt, milyen polémiát váltok ki a következő mondataimmal, de akkor is leírom, mert így érzem: az orvosi egyetem nagyon nehéz. Aki oda jár, sokat tanul, sokat kénytelen gondolkozni is. Jóval többet szerintem, mint az óvónőképzőben. Aki pedig sokat gondolkozik, szerintem inkább hozzá tud szólni (érdemben) a politikához, társadalmi kérdésekhez, szépirodalomhoz, családi kérdésekhez, mint aki kevésbé gondolkozik. Több esélyt adok nekik, szerintem jobban megértjük egymás dolgait.
Még egy gondolat: Te ugye azt mondod, egy parasztember is lehet intelligens. Hogyne, én szeretem és tisztelem az egyszerű parasztembert is, az észjárásuk lehengerlő, többségüket igen jó embernek tartom. Mégis, nem foglalkoznak bizonyos társadalmi konvenciókkal, egy okmányirodában elvesznek és nem értik (agyilag), miért kell átmenniük a másik ablakhoz. Számolni sem tudnak, és a városokban nem érzik jól magukat, mert "elvesznek" benne. Ettől még jó emberek, szép észjárással, de nem szeretném, ha ők tanítanák majd a gyerekeimet.
Intelligens (nem akarom már ezt tovább ragozni) és emberileg értékes lányokat keresek.
(((ez a "kis felfuvalkodott hólyag" egyébként 189 centis, és arca is van: [link] Én is láthatlak? csak kíváncsiságból)))
Az egyértelmű, hogy a jogász és orvosi egyetemeken sokkal intelligensebb emberek vannak, mint egy óvónőnépzőben. Sajnos ez tény.
Az viszont már koránt sem biztos, hogy egy intelligensebb emberrel te jobban ki fogsz jönni hosszabb távon. Mert ezer más összetevője van egy kapcsolatnak.
Lehet, hogy egy orvos, medika nem akar gyereket, te meg akarsz. Lehet, hogy követelőző, lehet, hogy anyagias, karrierista, nem szeret stb.
Lehet, hogy téged nem fog elég intelligensnek tartani magához.
Intelligens partnert valóban nagyobb eséllyel találsz medikák és jogász lányok, mint óvó és tanítónők között. Hát hajrá!
Azt megkérdezhetném, hogy 27 évesen mit értél el, hogy ennyire diploma alapján válogatsz?
Amúgy a közgázos, pénzügyes csajok közt is nézelődhetsz, ott is rengeteg a nő, nem is csúnyák tapasztalatom szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!