Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Na jó. Normális rezidenst vagy medikát keresek. Van itt ilyen lány?
Szép, és lehetőleg aranyos lányt keresek, aki nincs elszállva magától. Ezt most csak poénból írtam ki ide, kizártnak tartom, hogy találok itt ilyet, de ki tudja? :)
Tudom jól, hogy nem helyes gondolkozás, és a sztereotípiák félrevezetnek, de szerintem ma Magyarországon csak három (fajta) olyan egyetem létezik, aminek van presztízse. Az orvosi, a jogi egyetemek, és a BME. A BME-s lányok legtöbbje okos és csúnya. A jogász lányok többsége el van szállva magától: kosztümös, magassarkú, szókiforgató, gazdag jövőt vizionálnak maguknak. Talán még leginkább az orvosok között találhatok normális és szép lányt, bár szinte már mindenkiben csalódtam, de lehet, hogy csak nincs szerencsém. 27F
Az orvostanhallgató lány vagyok megint:) Az utolsó kommenteddel kapcsolatban annyit szeretnék mondani, hogy az orvosin iszonyatosan sok a szakbarbár. Sajnos én is az vagyok, pedig még csak a harmadik évet taposom. Nem tartom magam hülyének, úgy gondolom, hogy jó logikám van, hamar megértek dolgokat, könnyen tanulok. De sajnos sem a művészetekhez, sem az irodalomhoz, sem a sporthoz, sem a politikához nem értek.
Szégyellem egyébként, de sajnos így van. Egy részük nem tud lekötni (pl. a politikáról olvasni sem szeretek, mert egyszerűen nem köt le), ami meg érdekelne, arra nincs időm. Szívesen lennék kicsit tájékozottabb az irodalom terén pl., de olvasni sem sok időm van.
És bizony azt látom, hogy az évfolyamon sok hozzám hasonló van. Aki kicsit is tájékozottabb, az nagyrészt azért az, mert a gimiben durván számon kérték pl. az irodalmat vagy a törit. Nálunk szánalmas volt az oktatás, nem is sok minden maradt meg belőle, annak ellenére, hogy az érettségim jó lett, mert ott nem kellett tárgyi tudás, csak egy kis logika...
Persze van néhány olyan is, aki azért sok mindennel kapcsolatban képben van, de elég ritka:)
De szerintem ez nem csak az orvosira jellemző, hanem más szakokra is. Ma már annak is örülni lehet, ha vki a saját dolgához ért...
Szerintem régen kicsit más volt a helyzet. Ahogy hallgatom az idős professzorokat, tanárokat, mindig elcsodálkozom, hogy mennyire széleskörű a tudásuk. Akármivel kapcsolatban fel tudnak hozni egy irodalmi művet, egy művészeti alkotást, egy történelmi eseményt:)
13:26
Ezzel egyetértek.
A felsőoktatás az adott tudományterületnek képez szakembereket, nem általános műveltséget ad, nem is ez a feladata.
Ettől még nem buták a hallgatók, egyszerűen nem várható el, hogy mindenki politikailag aktív-több hangszeren játszó-gyerekszerető-orvos-mérnök-jogász legyen.
Vannak kivételek, de a nagy többség szakbarbár mindenütt. Éppen ezért választanak a saját területükhöz közeli párt.
Miből szűrted le azt, hogy komplett idiótának tartalak?:D Nem tartalak annak. Miért tartanálak?
Csak azt akartam ezzel mondani, hogy nem feltétlenül van igazad:) Szóval te azt várod, hogy aki orvosira jár, vagy jogon tanul, az valószínűleg elég széles látókörű.
De igazából szerintem nem így van. Legalábbis én nem így látom.
De abban egyetértek veled, hogy az olyan szakokon, ahová nehezebb bekerülni, vagy nehezebb elvégezni, ott általában jobb képességű emberek vannak.
A kedves kérdező leírta az élete problémáját a kérdésben, csak tudni kellene olvasni a sorok között.
Normális lányt keres. Mert gondolom eddig rengeteg kapcsolata volt, ahol nem volt normális a lány a kérdező véleménye szerint.
Tudja, hogy nem szabadna sztereotípiákban gondolkodnia, mégis megteszi.
Presztízst akar a barátnőjével szerezni.
Valószínűleg ő maga is BME-t, orvosit vagy jogi egyetemet végzett, ezért a párját is ebből a körből szeretné megtalálni.
Vagy nem végzett ilyen egyetemeket és ezt a hiányosságát a párjával szeretné pótoltatni. Mintegy kivetíti rá az élete kudarcát.
A jogász lányok szerinte kosztümös, magassarkúban közlekedő nők. Miért baj, ha a nő jól öltözik?
Miért baj, ha gazdag jövőt akar magának? Minden nő gazdag akar lenni, sőt minden ember. Valaki ezért hajlandó még tanulni is, jogra, orvosira menni.
Szókiforgatók lennének? Melyik nő nem az? Vagy a szókiforgató az okos szinonimája lenne? Ha valaki férfi a talpán, akkor tud méltó szellemi párja lenni egy okos nőnek.
Végül a legárulkodóbb mondata: "már mindenkiben csalódtam".
Ezek szerint már végigpróbálta az összes közgázos, bölcsész, természettudományos és akármilyen pedagógus szakos lányt, és mindben csalódott. Egyik sem elég jó hozzá. Mert ő tökéletes férfi. Vagy talán ő nem volt elég jó azoknak a lányoknak?
Szerintem egy nem szerény lány, aki ad magára, az téged is motiválna, hogy többre vidd.
Nyugi ismerek olyan tanító és óvóképzős lányokat, akik pénzéhesek, bár arra esélyük sincs, hogy a gazdag életet maguknak teremtsék meg, tehát a párjuktól várják.
A kosztüm, magassarkú meg egyszerűen munkaruha a jogász lányoknál. Mint a fehér köpeny az orvosoknál. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy olyan orvosit végzett lányról mi a a véleményed, aki sok pénzért elmegy orvoslátogatónak. Ami elég komoly karrier, pénz, több rámenősség kell hozzá, mint egy jogásznál stb.
Nem olyan egyszerű ám a képlet, mint ahogy te azt hiszed.
Minden nő gazdagságra vágyik, medikák és a jogászok is. Azért mentek az adott szakra, hogy karrierjük legyen és jobban éljenek, mint az átlag.
Ha te magadban ilyen keserű vagy, akkor mit szeressen benned egy lány? Először magadat kellene elfogadnod, nem a leendő pároddal szemben elvárásokat támasztani.
Azt sem tudom értelmezni, hogy mit jelent nálad a szerénység.
Hogy ne járjon csinosan, elegánsan? A kosztüm, ápolt bőr, haj, köröm, szép cipő szerintem nem nagyravágyást sugall, egyszerűen természetes, hogy így járnak a nők. Nem járhatnak olajos szerelő overallban.
Szerénység az, hogy van egy jó diplomája, okos és mégsem akar sok pénzt keresni? Ez inkább élhetetlenség, butaság.
Vááá :) már csak azért jövök vissza-vissza az oldalra, hogy jót mosolyogjak. :)
Utolsó (és utolsó előtti). Szerintem nagyon értelmes lány vagy. Tetszik, hogy felveszed a kesztyűt, és szépen meg tudod fogalmazni a gondolataid. Kíváncsi vagyok, hány éves vagy?
Amúgy miért gondolod, hogy nem fogadom el magam? Nincs bennem keserűség. Vidám, csak kicsit csalódott fiú vagyok. :)
Igazat adok: sajnos tényleg nem olyan egyszerű a "képlet", mint gondoltam, át fogom még ezt gondolni, köszönöm, hogy ráébresztettél.
A jogászoknál tényleg munkaruha a kosztüm, nagyon csinosan és szépen mutatnak benne. Valószínű, hogy csak én nem találkoztam még olyannal, amilyet keresek. Az általam megismert jogász lányok szinte kivétel nélkül "túl-emancipáltak" (van ilyen szó?), mintha úgy döntöttek volna, hogy ők egy férfi nélkül is megállják a helyüket az életben. Ez zavar bennük. Szerintem egy férfinek egy nő legyen a társa, és egy nőnek a férfi, ketten alkossanak egy egészet, így lesz szép és teljes életük. Ezt hiányolom a mai lányokból, és nem, nem vagyok idealista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!