Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Na jó. Normális rezidenst vagy medikát keresek. Van itt ilyen lány?
Szép, és lehetőleg aranyos lányt keresek, aki nincs elszállva magától. Ezt most csak poénból írtam ki ide, kizártnak tartom, hogy találok itt ilyet, de ki tudja? :)
Tudom jól, hogy nem helyes gondolkozás, és a sztereotípiák félrevezetnek, de szerintem ma Magyarországon csak három (fajta) olyan egyetem létezik, aminek van presztízse. Az orvosi, a jogi egyetemek, és a BME. A BME-s lányok legtöbbje okos és csúnya. A jogász lányok többsége el van szállva magától: kosztümös, magassarkú, szókiforgató, gazdag jövőt vizionálnak maguknak. Talán még leginkább az orvosok között találhatok normális és szép lányt, bár szinte már mindenkiben csalódtam, de lehet, hogy csak nincs szerencsém. 27F
Szerintem a jogász lányok közt sok normális is van, nem mind olyan, amilyennek itt leírtad őket. A szakmájuk miatt adnak magukra, okosak, talpraesettek, határozottak.
A BME-s lányoknál szerintem se nagyon keresgélj, nőként nem lehet rájuk nézni :S Akiket ismerek, azoknak nagyobb a bajuszuk, mint a fiúknak.
Az orvosisok viszont általában olyanok, mint amilyennek a jogászokat leírtad: gazdag jövőt vizionálnak maguknak és karriert. A jogászok nem érzik magukat annyira kivételesnek, mint az orvosisok tapasztalatom szerint.
Ha te az egyetem presztízse alapján akarsz párt választani, akkor nagyon beszűkíted a lehetőségeidet.
A másik kérdés, hogy ilyen hatalmas elvárások mellett milyen jövőképet tudnál egy ilyen magasan képzett nőnek biztosítani? Mert gondolom te is jogász, orvos, vagy mérnök vagy, jó anyagi háttérrel és fényes karrierrel a hátad mögött.
Ja, még annyit, hogy a BME-s lányok többsége nem okos, csak egyszerűen szakbarbár. És valóban nem szépek.
A jogász szakokon legalább vannak szép lányok, sőt tapasztalatom szerint nagyon jó nők is.
Az orvosi egyetemisták meg többnyire egymás közt keresnek párt tapasztalatom szerint. Orvos-fogorvos-gyógyszerész szakokon, de amúgy elég zárt közösség. A jogászok viszont nyitottabb csapat.
Én már a kérdésed alapján meg tudom állapítani, miért nem találsz "normális" lányt.
Ilyen hozzáállással nem is fogsz, ez most borítékolom.
Elég degradálóan írsz a női nemről.
Szerinted csak az orvosok és az ügyvédek lehetnek okosak és értelmesek, téged idézve "normálisak".
Sztereotípiákból építesz véleményt.
Nos, ennek fényében te sem lehetsz túl intelligens, már ne is haragudj.
Nekem csak érettségim van (egyenlőre) és ha befejezem az iskolát óvónő leszek, mert ez az álmom, imádom a gyerekeket.
Értelmesnek és okosnak tartom magam és még szép is vagyok :).
Ismerek pár jog- és orvostan hallgatót.
Nos, magolni és tanulni baromi jól tudnak ez tény.
De hogy emberileg milyenek azt inkább nem részletezem.
Az intelligencia nem merül ki jó jegyekben, vagy diplomában.
Sőt.
De én drukkolok neked.
Remélem találsz egy hozzád hasonló felszínes lányt. :)
L/24
Nem végzettség alapján akarok lányt keresni, ne haragudj, ha félreérthetően fogalmaztam. Nem is hímsoviniszta hangnem vezérelt...
Diploma nélkül is lehet valaki normális ember, de mivel én is diplomás vagyok, diplomás társat igyekszem keresni magam mellé. Szerintem nagyobb eséllyel fogja átlátni, megérteni a boldogságomat, problémáimat, gondolkozásomat, barátaimat, stb., mint egy nem diplomás lány.
Nem skatulyáztam be senkit annyira, mint írtad. Pusztán ezek a sztereotípiák élnek bennem (ahogy az is egyfajta sztereotípia, hogy a cigányok ilyenek meg olyanok. Mindenki tudja, hogy van közöttük rendes ember, mégsem szeretne senki cigány fiút barátnak, cigány lányt barátnőnek), és nem mondanám, hogy ezek a sztereotípiák (nevezd őket skatulyáknak, mindegy...) másnál is fennállnak, az egyik kommentelő pl. egyetértett a BME-s lányokkal kapcsolatban.
23:58-nak, aki óvónő szeretne lenni.
:) szerintem nem vagyok felszínes, és sajnálom, ha degradálónak érezted a szavaim. A "normális" szót emberileg értettem, nem iskolai végzettségre gondoltam, mikor írtam. "Az intelligencia nem merül ki jó jegyekben, vagy diplomában." Ez igaz, de azért nagyobb eséllyel találok közöttük intelligens lányt, mint az óvónőképzőben, nem? Ahogy egy lány is nagyobb eséllyel talál intelligens srácot egy egyetemen, mint egy szakmunkásképzőben. DE szükség van jó órásra, kovácsra, óvónőre és kukásra is, nélkülük nem jutna sehová a társadalom.
Én már a kérdésed alapján meg tudom állapítani, miért nem találsz "normális" lányt.
Ilyen hozzáállással nem is fogsz, ez most borítékolom.
Elég degradálóan írsz a női nemről.
Szerinted csak az orvosok és az ügyvédek lehetnek okosak és értelmesek, téged idézve "normálisak".
Sztereotípiákból építesz véleményt.
Nos, ennek fényében te sem lehetsz túl intelligens, már ne is haragudj.
Nekem csak érettségim van (egyenlőre) és ha befejezem az iskolát óvónő leszek, mert ez az álmom, imádom a gyerekeket.
Értelmesnek és okosnak tartom magam és még szép is vagyok :).
Ismerek pár jog- és orvostan hallgatót.
Nos, magolni és tanulni baromi jól tudnak ez tény.
De hogy emberileg milyenek azt inkább nem részletezem.
Az intelligencia nem merül ki jó jegyekben, vagy diplomában.
Sőt.
De én drukkolok neked.
Remélem találsz egy hozzád hasonló felszínes lányt. :)
L/24
Kedves előző, te is tipikus jogász vagy... Elárulom "egy buta kis szakbarbár műszakis", aki között vannak gyönyörű nők is megjegyzem, és itt most nem csak a BME-ről van szó, ezerszer hasznosabb munkát végez, mint amit a nagy többségetek (tisztelet a kivételnek) fog. Én medikus vagyok, Pécsen a 400 ágyas klinika előtt régebben kint álltak a jogászok, és kérdezgették a betegeket, hogy teljesen meg voltak e elégedve a kórházzal, és bármi kis mondvacsinált ügy miatt műhibapert indítottak. Szánalmas!
Kedves kérdező, ami a medikákat illeti az a baj velük, hogy kevés az idejük, valamint tényleg kicsit belterjes a szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!