Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beleszerelmesedtem egy Jehova tanúja lányba. Érdemes kezdenem vele?
Szia!
Ez a kérdés úgy hangzik, mintha a lány valami olyasmivel rendelkezne, amitől utálni kéne, pl. leprás lenne. EZ is csak egy vallás. Szerintem nem kéne ennyire lenézni ezt a vallást...
Ő ugyanúgy lány és ugyanúgy lehet szerelmes és ugyanúgy lehet párkapcsolata is. És szerintem nem kell csatlakoznod hozzájuk, ha a lányra hajtasz és nem is leszel "agy mosott", ahogy itt egyesek írták.
Régen én is Jehova tanúja voltam és én sem lettem agy mosott, nem kerülnek az emberek és társai. Én "kinőttem" ebből a hitből, mégis van párom (holnap leszünk 1 évesek). Édesanyám még mindig Jehova tanúja, de semmi ellenvetése nincs a barátommal kapcsolatban, sőt! :) Szóval szerintem a lánnyal foglalkozz úgy, mint egy igazi, normális! lánnyal. És hívd el randira ;)
Ez a vallás nem olyan, mint a kereszténység vagy zsidóság.
Ez sokkal-sokkal erőszakosabb.
Mekkora hülyeség már este 10 kor bekopogtak:D:D
Ezzel csak magadat minősíted, tök felesleges a gyűlöletkeltés, és a lejáratás, inkább érdemi tanácsot adj.
Gondolj bele, ők "téríteni" akarnak, ez a céljuk, nem fognak maguk ellen tenni.
Öszinte leszek.Én is Jehova Tanúja vagyok.Vagyis arrol az Istenről tanuskodom akinek a neve JEHOVA,vagyis aki teremtette ezt a csodálatos világot melyben élünk.És az ő neve a te Bibliádban is benne van a Zsoltárok 83:19versében.Olvastam a kommentjeidet a válaszadásoknál,látom pozitiv a véleményed rolunk,ellemben azokéval akik minden félének összehordanak bennünket Tanukat.A kérdésedre a válaszom elég sokatmondó lesz-remélem.Mi Jehova Tanúi nemitélünk el senkit,amikor pl.felkináljuk a Biblia üzenetét az embereknek,nem az a célunk h megtéritsük őket vagy -agymosást végezzünk-ahogy sokan álitsák,hiszen ehhez senkinek sincs joga,sem nekünk sem másoknak,végtére is Jehova a teremtő Isten szabad akarattal teremtett meg bennünket,jogot adott ahhoz h eldöntsük mi személy szerint,hogy milyen életútat választunk,vagyis hogyan éljük az életünket.Mi csak a ránk bizott munkát végezzük,amit Jézus Isten fia hagyott hátra a Máté 28:19,20ban.Mi ezt a munkát végezzük önként,attol függetlenül h az emberek hogyan reagálnak.De ismétlem nem kényszeritsük az embereket arra h legyenek Jehovának a Tanúi.Ha valaki megkér bennünket h ne keressük fel többet,mi eleget teszünk ennek a kérésének.Igyekszünk felkeresni azokat akiket érdekel Isten akarata és szándéka,és segitünk nekik meglátni h a Biblia-és nem mi-milyen csodálatos jövőről biztosit minket.Zsoltárok 37:9-11.Mi J.T. igyekszünk a Biblia irányadó mértékei szerint élni,vagyis azon törvények szerint amelyeket Isten leiratott az Ő SZAVÁBAN A BIBLIÁBAN.Egy ilyen irányadó mérték az IKorintusz7:39ben van,ami választ ad a kérdésedre,vagyis ott Pál apostol ihletés alatt azt irja,h -csak az Úrban kössünk házasságot-ami azt jelenti h csakis egy olyan személyel akit ugyanazok az irányadó mértékek vezetnek,vagyis aki ugyan azt a hitnézetet valja.Nem azt szeretném ezzel kifejezni h nincs esélyed nála.De ahhoz h udvarolhass neki,-persze ha te is tetszel-Jehova Tanúja kell h légy.((Viszont ha CSAK azért lennél Jehova Tanúja,hogy a tiéd lehessen azzal saját magadat csapnád be és persze őt is,de Jehova Istent aki mindent lát még a gondolatainkat is(Zsoltárok 94:11)őt nemtudnád becsapni,tulajdonképpen ha valaki Jehova Tanúja lesz azért lesz az,mert szeretné Jehovát szolgálni,és teljesen átadni az életét neki.))Biztos vagyok benne h tapintatosan viszautasitana,ha probálkoznál nála.És hidd el csakis a jó szándék vezérelné még ha tetszenél is neki.Soha nem tudnátok boldogok lenni hiszen más lenne az értékrendetek.-pl:te mennél bulikra,diszkoba,szülinap,karácsony stb.-ő viszont egyiken sem venne részt,ő:prédikálni járna házról házra,összejövetelekre,kongresszusokra...stb.Ugye érted h miért nem lenne jó ha egy Jehova Tanúja és egy nem J.Tja szoros kapcsolatot ápolna.És egy másik fontos dolog ma a világ elfogadottnak és természetesnek tartja a házasságon kivüli sexet.Viszont a Biblia elitéli és a sulyos bünök közé sorolja(IKorintusz 6:18,Koloszé 3:5).Mi viszont meg vagyunk gyözödve arrol h Istennek ez az utasitása nem teher vagy megfosztás valami jotól hanem a javunkat szolgálja.---Ha valami kérdésed van ezzel kapcsolatban,vagy nemértesz tisztán valamit nyugodtan irj az Email cimemre.
Bocsánatot kérek a részletes válaszért lehet ha unalmas volt de gondolom érthető volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!