Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Beleszerelmesedtem egy Jehova...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Beleszerelmesedtem egy Jehova tanúja lányba. Érdemes kezdenem vele?

Figyelt kérdés
Jó, ez így kicsit túlzás. A lényeg, hogy múltkor épp mifelénk járta a házakat téríteni, és - bár megvan a magam meggyőződése, és soha nem fogok közéjük betérni - a lány annyira megfogott, hogy elkezdtem vele beszélgetni. Meg is adta az elérhetőségüket. Persze szívesen elnéznék közéjük párszor, csak hogy a lánnyal találkozhassak. De ahogy tudom, ennek a vallásnak elég kemény követelményei vannak, én meg ugyebár szeretnék ezen kívül maradni. Így hát nem tudom: érdemes lenne-e közelednem a lány felé?
2009. máj. 10. 14:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
73%

AKKOR SE SZÓLJ TÖBBET A LÁNYHOZ HA PISZTOLYT NYOMNAK A FEJEDHEZ!

Hidd el az ilyen szektás hites dolgok nagyon durvák, mit gondolsz miért őt küldtél és miért nem egy 80 éves ronda nénit?

párszor eljársz arra a hites szarukra, kedves lesz veled a lány és elcsavarja a fejed, közbe meg eszed a sok hülyeséget amit mondanak...

Szerintem ha egy német egyetemet végzett arab (addig nem vallásos) férfit rátudtak venni, hogy szeptember 11.én ölje meg magát és még sok embert, akkor téged is lazán megfognak téríteni.

Ennek is a lényege az ami a többi szektának a PÉNZED akarják!

lehet lepontozni de ennyit megér, hogy megmentsek egy fiatalembert!

2009. máj. 10. 17:34
 52/73 anonim ***** válasza:
88%
Öhm, Elton John bejegyzett élettársi kapcsolatot kötött. NEM házasságot. És végképp nem egyházit. Úgyhogy a pápának ehhez semmi köze, mert az állam és az egyház (szerencsére) szét van választva.
2009. máj. 10. 17:49
 53/73 A kérdező kommentje:

Köszönöm az aggódást, de továbbra is csak biztosítani tudok mindenkit, hogy ahhoz, hogy betérítsenek, ahhoz én is kellenék.

Inkább a 17:32-eshez szólnék hozzá részletesebben: említett első nagy szerelmem révén nekem is volt alkalmam megismerni a vallásos szülő fogalmát. Mondjuk ott a vallás csak ürügy volt arra, hogy kontrollálhassa a gyereke minden lépését. Látom, sajnos ez nálatok is működik, hiszen egy 23 éves férfiembernek már nem lenne szabad ennyire mindenben engedelmeskednie a szüleinek. De mint említettem, első szerelmemék nem Jehova tanúi voltak, szóval ez a magatartás konkrét vallástól független. Mint ahogy a protokolláris templomba járás is, sőt.

Végül meg ha tőlem bárki is a pénzemet akarná, az velem rossz lóra tenne.

2009. máj. 10. 18:43
 54/73 anonim ***** válasza:
94%
Akkor minek teszed fel a kérdesd, ha állandóan csak magasztalod a lányt, és nem hallgatsz senkire? Most akkor nem tök mindegy mit mondanak, ha te már eldöntötted, hogy kell neked az a csaj? Bírom az ilyet. Sokan írjak, hogy ne kezdj vele mert másak, illetve beszippantanak, te meg hajtogatod, hogy veled nem lehet ilyet csinálni, meg el kell fogadni a másságot. OKÉ, DE AKKOR VAN ÉRTELME VÁLASZOLNI A KÉRDÉSEDRE???????
2009. máj. 10. 18:49
 55/73 A kérdező kommentje:
Igen, van értelme. Ugyanis megismertem érdekes új adalékokat és új szempontokat, amikre majd figyelnem kell. De olyan érv nem érkezett, amitől egyértelműen meggondoltam volna magam, de a bogár az agymosásról azért bent van a fülemben, nyugodjatok meg. És még ha nem is tűnik úgy, az ellenző hozzászólások is hasznosak voltak. Különben se biztos, hogy meglépem a dolgot. Viszont ettől a negyven-valahány hozzászólástól mindenképpen okosabb lettem. Köszönöm mindenkinek!
2009. máj. 10. 19:09
 56/73 anonim ***** válasza:
93%
Én irtam,hogy erőszakosak és agyhalottak! Azért irtam,mert az ismeretségi körömben is vannak,természetesen tériteni akartak nagyon sokáig,SZÉPEN kértem őket,hogy ne ,mert amugy még volt amelyik szimpatikus is lehetett volna akár! De tovább erőszakoskodtak akráhányszor tlaálkoztunk nem azt kérdezték,hogy mi val velem,hogy megy a munka,hanem téritettek volna! Minden párbeszédből ez jött ki,egy önálló gondolatuk nem volt..a családját is ismertem egynek,votlam is náluk,és biztos vagyok benne,hogy nem 100%-osak.undoritóak egyszerűen. Volt hogy este tizkor kopogtak az ajtón !! Az ember már persze,hogy az agyhalott jelzőt hazsnálja rájuk..az rnedben van,.hogy hisznek valamiben,de ha én ezt a fajta szektát nem preferálom,mondhatni magasról le fosom,miért nem fogják fel? Megszakitottam a kapcsolatot velük végleg,mikor éjszaka jöttek elküldtem őket már melegebb éghajlatra ..besokalltam . A kisgyreekek a családban is agymosottak voltak teljesen,pedig cska 4-5 év körül volt az egyik a másik kb 10. Kérdem én: mi ez ha nem agyhalál? Engem meg légyszives sneki ne haosnlitghsson ezekhez az agresszív,erőszakos,primitiv emberekhez..
2009. máj. 10. 19:12
 57/73 anonim ***** válasza:
75%
Előző vagyok,megtaláltam a megfelelő szót rájuk: fanatikusak
2009. máj. 10. 19:14
 58/73 anonim ***** válasza:
69%

Nézd: a jehovások nem először kerülnek szembe ezzel a problémával - amivel viszont te először, és tapasztalatlanul nézel szembe. Téged már most megzavar a szerelem (látszik az írásaidból) - ők meg, az eddigi tapasztalataik és profi képzettségük alapján már most tudják, hogyan fognak veled bánni.

Sok olyan embert megtérítettek már, aki soha ezt el nem tudta volna képzelni magáról.

NE MENJ ODA HOZZÁJUK!!!

Lehet, hogy most van az utolsó lehetőséged, hogy még visszafordulj. Lehet, hogy már nincs is lehetőséged - ha úgy érzed, hogy mindenképpen oda kell menned.

De még akkor is, ha nem - ha valami csoda folytán nem térítenének meg - ezzel a lánnyal ti nem lesztek társak a jelenlegi felállás szerint. Ha nem térsz meg, akkor ő NEM FOGLALKOZHAT VELED komolyabban. Akármit is akarna egyébként - NEM TEHETI MEG. A szektája tényleg fanatikus, és soha nem engedne ilyet. Ha a családja is benne van, akkor pedig még ki sem térhet (életfogytig tartó kiközösítés nélkül). Ezt meg gondolom, te sem akarod neki.

2009. máj. 10. 19:46
 59/73 anonim ***** válasza:
79%

Fuss forest fuss !!!!xD

Nem kell ez a csaj neked.Attól mert valakivel eltudtál beszélgetni,meg értelmesnek tűnik az nem azt jelenti hogy bele kell habarodni..Egy agymosottal nem hinném hogy boldog lehetnél.Amúgy én attól tartanék a helyedben hogy hogy tudod magadról lekaparni mostmár a jehova tanuit....lehet egész életedben mostmár zargatni fognak mert szóba álltál velük.Ez tipikus jehovista szokás.Légy kemény és állj ellen a csajnak és ha jönnek a jehovisták hirtelen nelégy otthon xD...ez a legjobb tanács amit adhatok sajnos..

2009. máj. 14. 07:32
 60/73 anonim válasza:
67%

Üdv. mindenkinek.

Csak annyit kérnék tőled, ha mindenképp meg akarsz vele ismerkedni, figyeld meg, hogy az érveit a bibliából alá tudja-e támasztani, vagy csak dobálózza a szavakat mint más vallások. Egyébként Jehova Tanúi nem 1-2 hónapra esetleg évre akarnak házasságot kötni, hanem tényleg megtartják azt a fogadalmat, hogy a "jóban rosszban együtt amíg a halál el nem választ". Mindenki ebben reménykedik házasságkötéskor ugye? Ő biztosan komolyan gondolja a házasságot. Ha tényleg toleráns vagy, meg kellene tudnod, hogy neki miért ez a nézete.

Különben ha udvariasan megkéred őket, és nyiltan elmondod, hogy ne keressenek fel többet, meg fogják érteni, és minden bizonnyal eleget fognak tenni a kérésnek.

2009. máj. 15. 04:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!