Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beleszerelmesedtem egy Jehova tanúja lányba. Érdemes kezdenem vele?
Kis félreértés, sok komment van egyszerre. Zöld haj=Mbi.
És remélem ebben a cirka 3percben elég infót kaptál ahhoz hogy hagyd a csajt.(20infó sokszor egy hét alatt sincs egy témához.)
Mbi:)
Azt, hogy
Igaz!
a 15:30-asra értettem
Ha nem erősen meggyőződéses, akkor még akár ki is szippanthatod onnan.
Nekem is csak 1 pozitív tapasztalatom van Jehova tanúival, 2 néni az utcán, akik elfogadták, hogy az én hitem más, és nem akartak áttéríteni. DE találkoztam több nagyon erőszakossal is. Azt mondják többen itt a neten, hogy aki erőszakos, az nem is tanú. Nem tudom, én keresztény vagyok, és nekem ez megfelel, nálunk jó közösség van, nálunk élet van, nálunk nincs térítés.
Kérdező, egy próbát megér, legfeljebb nem jön össze.
(aki írja a kereszténység múltját, legyen szíves azt múltnak tekinteni, mert nem a mai keresztények csinálták, sőt, a mai keresztények is elhatárolódnak azoktól a dolgoktól és elítélik, azok a dolgok nem a hitből történtek, hanem gazdasági érdekből, és aki gazdasági érdekből visszaél a hatalmával, most se cselekszik helyesen, de nem mindenki olyan)
Na, visszatérve az erőszakosságra: Jehova tanúi csöngetnek és beszélnek! halt már meg ettől valaki? Hmm....
Keresztények nem csöngettek, LŐTTEK! Simán lemészároltak olyan népeket akik nem voltak hajlandóak áttérni! Isten nevében lazán gyilkoltak! akkor milyen erőszakosságról beszélünk?????
Majd ha 2000 év áll a tanúk mögött, meglátjuk!
Bár ennyi ideig egy eretnek szekta nem szokott fennmaradni, van isteni Gondviselés is!
Te, keresztényes lövöldözős. Én adok neked kiselőadást töriből ha szeretnéd... csak hogy kicsit képbe kerülj. Nem tudom mikor voltál legutóbb történelem órán például.
A pápák 98%-a arra ment hogy elterjedjen a kereszténység a világon. Mivel a pápa volt a szellemi vezető és mivel jó ideig az ő kezébe futott össze minden evidens hogy meg akarta tartani az egészet. Volt egy ország, aki szép sorjába leigázta a pogány országokat. Aztán lett sok olyan ország aki a pogányok ellen nyomult. Mi, magyarok is azért vettük fel a kereszténységet (Géza fejedelem ha minden igaz) mert beláttuk, semmire sem megyünk a mostani hitünkkel mert szépen megölnek minket. A kereszténység véres úton terjedt akkor, amikor ez a jehova dolog még a p**ba se volt. A középkor embere buta volt, nem véletlenül hívták sötét középkornak. Kereszteshadjáratok satöbbi, annak is megvolt az indoka. Nem volt ott sem gond amíg nem kezdték el a "szentföldre" tartó karavánokat támadni. A keresztesháború a szent föld visszafoglalásáért indult. Az más dolog hogy értelme nem sok volt. Ha ennyire vagdalózol ezzel, akkor legalább a történelmi háttérrel legyél tisztában. Persze, voltak eretneküldözések satöbbik, de az már nem a kereszténység miatt volt. Sokkal inkább amiatt hogy a pápa begazolt hogy mi fog történni hátsójával, meg kevesebb kes jön be a pápa kincstárba. Középiskolában megtanultad, valamennyi keresztény ország adózott a pápának. És nem egyszer volt indok országok megtámadására az hogy a pápának nem tetszett valami. De az a pápa volt, aki jól kimosta számos generáció és király agyát. Aztán egyházszakadás, Luther, Marx és így tovább...
Egy szó mint száz, a kereszténység nevében számos dolgot elkövettek elbutított emberek. De a kereszténység nem erről szól.!
Mielőtt kérdeznéd, Ateistának tartom magam.
Mbi
15:41 - Visszatérhetünk rá 2000 év múlva? :-)
Csak szólok, hogy ma a keresztény egyházak a keresztények egységére törekednek, sok az ökumenikus rendezvény, megmozdulás, a békére törekvés áll a központban, minden szinten. Ami történelem, az elmúlt, a mát kell figyelni. Hite még az ősembernek is volt, és létezni fog hit, míg ember él. Csak minden kor másképp éli meg, van, ahol jobban, van, ahol rosszabbul, ítélni nem a mi dolgunk lesz, és én biztos vagyok, hogy akik hatalmukkal visszaéltek, kaptak és kapnak majd megtorlást a megfelelő hatalomtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!