Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egyedülálló 24-28 éves,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyedülálló 24-28 éves, érzékeny, rendes férfiakkal hol lehet ismerkedni? (23/l)

Figyelt kérdés
2011. okt. 28. 17:15
 61/91 anonim ***** válasza:
66%

10:23

Én kimondom az igazat, ami alapján valóban lehet tájékozódni. Te elferdíted a valóságot, ami egyáltalán nem segítség.

"A tények. Segíts, ahogy akarsz másokon. Majd szólj, ha segített valakinek az, hogy meggyőzted, jól gondolkodik. Megerősíted az embereket abban, hogy nem ők tehetnek róla, hogy oda jutottak, ahova. Pedig igenis ők tehetnek róla."

Te ne nevezd már azt segítségnek, hogy belerúgsz a földön fekvő emberekbe! Te csak lehordod őket, mindenért őket hibáztatod, el akarod hitetni velük, hogy ők egy nyomorék senkik. Valami nagy gond lehet a fejedben, ha ilyesmivel élvezkedsz. Majd szólj, ha segített az valakinek, hogy tovább rontottad a helyzetét. Amúgy meg én azt írtam, hogy nem biztos, hogy ő a hibás és nem pedig azt, hogy biztos, hogy nem hibás. Hiába akarsz ferdíteni.

"Mindenkinek adott a lehetőség, hogy úgy éljen, ahogy szeretne, de azért dolgozni kell."

NEM mindenkinek adott. Miért mondasz ellent a tényeknek, holott már szembesítettelek velük?! Akkor itt van újra egy példa: az afrikai nyomortelepen élő embernek nincs lehetősége kitörni a helyzetéből. Ha az ilyen egyszerű példákat sem érted, akkor minek erőlködsz még itt?

"Lehet, hogy néhányan bólogatnak majd a szánalmas fröcsögésedre, amiket az úgynevezett "valóságról" mondasz, és ettől jobban érzik magukat ideig óráig, de fejlődés nem lesz a dologban. Hacsak azt nem nevezed fejlődésnek, hogy valaki végleg feladja a próbálkozást..."

A szánalmas szöveged csak visszahúzza az embereket. Ez neked fejlődés? De mint tudjuk, te semmit nem nevezel fejlődésnek. (Ha nem adja fel a próbálkozást, neked az is gond.) Elhiszem, hogy feszélyez téged az, hogy nem tudod elviselni az igazságot, de nem másokon kéne levezetned a feszültségeidet.

"De megmondtam neked, nem érdekem, hogy mindenki megtalálja a helyes utat."

Neked az az érdeked, hogy senki se találja meg a helyes utat, mert valószínűleg neked nem sikerült.

"CSAK AZT KÉRTEM, HOGY SENKI NE TÉPJE ITT A POFÁJÁT, HOGY NEKI MILYEN SZAR, HA AMÚGY SZARIK BELE AZ EGÉSZBE!"

Senki nem kérte, hogy te itt tépd a pofádat mások problémáin, úgyhogy KUSS! Csak rossz hatással vagy az emberekre, úgyhogy TAKARODJ!

"Legyen boldog egyedül, vagy ahogy akar, de kussoljon,"

Ho-hoó! Előbb még azt hangoztattad a 19:55-ös válaszodban, hogy "a boldogság magadnál kezdődik". Most meg lehordod és azt mondod neki, hogy kuss, ha egyedül boldog?! Azért van ennyi ellentmondásod, mert neked nem az számít, hogy értelmes dolgot írj, hanem az, hogy megmondjad más embereknek a frankót, a bajban lévő embereknél keménynek érezhesd magad, arra vágysz, hogy valaki felfigyeljen rád, ez mind a szegény erkölcsi bizonyítványodra utal. Téged az sem érdekel, hogy mit írsz, csak legyen ideköpve valami, hátha meggyőzöl valakit a hülyeségeidről na meg nem viseled el, hogy mennyire fáj neked az igazság.

"és főleg ne engem meg a többi embert bántsa azért, mert boldogok!!! Mert mást sem látok itt, mint azt, hogy ha valaki sikertelen, akkor sír, hisztizik, fröcsög, utálatoskodik, szidja a nőket/férfiakat, a médiát, mindent. NEKEM EZEK NEM BOLDOG EMBEREK!"

Tükörbe néztél? Ugyanis most írtad le, hogy te mit csinálsz itt. Most buktál le teljesen és gyakorlatilag bevallottad, hogy a boldogtalanságod miatt hordasz le minden szarnak mindenkit. A bajban lévő emberekre koncentrálsz, hogy így eltereld a figyelmed és ne legyen időd tükörbe nézni!

2011. nov. 3. 20:32
 62/91 Smartguy86 ***** válasza:

Te el vagy tájolva, öreg! Nekem pont azért édes mindegy, hogy kivel mi van, mert én marhára jól érzem magam a bőrömben. Van egy barátnőm, aki szeret és van egy életem, amit én formálok olyanra, ami jól esik. Ne félj, én is megéltem már ezt az időszakot, amikor azt hittem, hogy minden mindegy és hogy minden lehetetlen. Még a nőket is utáltam azért, mert én magam nem jutottam hozzájuk. Már-már elkezdtem gyártani a tiédhez meg a többiekéhez hasonló filozófiákat arról, hogy nekem miért NEM jut semmi jó... Aztán egy nap megvilágosodtam és rájöttem, hogy az egész egy nagy BAROMSÁG. Mert se a nők nem tehetnek semmiről, se a férfiak, se senki más, csak én voltam egy szerencsétlen balf@sz, aki azt hitte, hogy mégsem ő a hibás. Neked se ártana észrevenni, hogy minden rajtad múlik. Ha az élettől nem kaptál mást, csak a f@szodat meg egy putrit a sivatag közepén, akkor is k.urvára lehetsz boldog, ha nem folyton a világot szidod, hanem feltalálod magad és elégedett leszel azzal, amit elértél. De ha nem éred el, akkor nem az a megoldás, hogy naphosszat agonizálsz a helyzeteden, meg a világra vetíted ki, hogy neked miért sz@r! Mert azok az emberek, akik ide írnak, azok ezt csinálják! Ezt hiába tagadod, így van.

Az egy dolog, hogy valaki olyan nőkkel kezd, akik utána belerúgnak egyet és otthagyják. De az is egy dolog, hogy mások meg találnak olyan rendes nőket, akik egy életen át szeretik őket. Szerinted az egész a véletlenen múlik? Akkor mi is a tanulság? Hogy 1000-ből 1 majdcsak rendes lesz! Vagy 2000-ből, vagy 3000-ből. De én egészen idáig talán pár 10 csajt ismertem meg jobban, és abból nem egy, nem kettő volt olyan, aki "rendes" nő. Csak éppen a saját balf@szságom és tétlenségem miatt képtelen voltam megszerezni némelyiket! Ez az a beismerés, ami majd egyszer téged és őket is meg fog változtatni. Addig meg elhiteted magaddal (ők meg magukkal), hogy a világ úgy működik, hogy mindenkinek jó, csak neked kell, hogy sz@r legyen...

Én azt mondtam, hogy köszönöm, ebből nem kérek. Én sose rúgtam senkibe fölöslegesen. Az általad annyira kedvelt afrikai nyomorgók szerinted nem találják meg a szerelmet? Dehogynem! És boldogok azzal, ami nekik van. Jó esetben! Ha nem, akkor változtassanak rajta! Nem lehet? Miért nem lehet? Ha többre vágysz, vagy jobbra, akkor tedd meg, amit lehet! De ne hibáztass másokat, ha nem adtál bele mindent. És az afrikai nyomornegyedből kitörni még mindig nehezebb egy pár nagyságrenddel, mint találni egy barátnőt...

De csak hogy a kishitűségre vegyünk példákat:

Arnold Schwarzenegger - Szerinted gondolta volna valaha is egy osztrák kisfaluban élő szegény családból származó vézna srác, hogy egyszer hétszeres testépítő világbajnok és kaliforniai kormányzó lesz? Neki mivel adatott több, mint egy akármelyik magyar vidéki faluban élő fiúnak, aki most bőszen szidja a világot, meg a nőket, meg mindenkit a saját sikertelenségéért???

Lehetne még sorolni, hogy hányan lettek naggyá! A Sony egy szaros rádiószervizként kezdte de a vezetőinek volt egy álma. Bill Gates egy vézna szemüveges geek forma volt, valószínűleg a nők is elkerülték. Most milliárdos és van felesége és családja. Steve Jobs, bár már meghalt, de az Apple világcég vezére volt és atyja úgy, hogy egyszer már kirúgták onnan - vajon mennyire érezte volna magát sikeres embernek halála előtt, ha kirúgása után azt mondja: "Bassza meg az Apple, ezek mind büdös zsidók, nem is dolgozom többet velük!"???

Ez semmi más, csak kishitűség! Arnold tudta mit akar és bármi áron el akarta érni. El is érte. Ahogy a többiek is. Nekem ők a példaképek, és bármennyire szeretnéd hinni, nem azt kell látni ezekben a sikertörténetekben, hogy mennyire egyedi esetek, mert nem egyedi esetek. Azt kell benne látni, hogy ha neki sikerült, akkor nekem is sikerülhet, csak meg kell tenni érte mindent, ami tőlem telik. Mindenki azt kapja meg egyszer, amit bármi áron el akar érni. Ha semmit nem akar elérni, akkor valószínűleg azt is megkapja! De ha valaki már ott elakad, hogy a saját életét nem képes nyugodt mederbe terelni és nap mint nap háborút vív magával, meg az elveivel, hogy vajon ő tévedett-e, vagy a világ tényleg egy akadályokkal teli sz@rkupac, akkor szerinted mennyi energiája marad majd az álmaival, vágyaival, terveivel foglalkozni? Semmi. És ez meg is látszik majd a további életén...

Én megtaláltam a boldogságomat, de ezzel nincs vége. Vannak terveim, amiknek a megvalósításán dolgozom és nem akarom őket feladni csak mert pár kudarcom lesz közben! A nőket sem adtam fel soha azért, mert egytől egyig mindegyik visszautasította a közeledésemet. És most úgy érezhetem, hogy hasznos vagyok és szeretni való, értékes ember. Miért? Mert naponta megkapom a barátnőmtől azt, hogy mennyire megbecsül, hogy mennyire örül, hogy megismert, mert ritka az olyan ember, mint én. Szerintem ez nem csak úgy adatott nekem! Ezért én megdolgoztam, tapasztaltam és fejlődtem. Lehet így is! Meg lehet úgy is fejlődni, ahogy te mondod, hogy inkább már elszigetelődsz a világtól és a női nemtől, csak nehogy megint kudarc érjen. De végül kinek lesz boldogabb az élete? Annak, aki saját erőből megtalálja a békéjét, vagy annak, akik örökké magával fog hadakozni meg a világgal? Szerintem a válasz egyértelmű...

Ui.: Szerintem te sem tekintenéd ennyire szívügyednek az egészet, ha nem tartoznál közéjük. Pont olyan lehetsz, mint én voltam valamikor, meg amilyenek azok, akiket védesz. Szerintem el kéne gondolkoznod sürgősen azon, ahogyan élsz, mert a gyűlölködés meg az elkülönülés nem vezet semmi jóra!

2011. nov. 4. 07:35
 63/91 anonim ***** válasza:

07:35

Ha annyira jól érzed magad, akkor nem reszketnél és élvezkednél itt mások inzultálásán. Hiába indulsz ki magadból, már leírtam, hogy más nem egyenlő veled! Ezért is fölösleges gyártanod és ideköpnöd a baromságaidat. Továbbra sem tudtad cáfolni, hogy a siker nagyban függ a külső tényezőktől, és nem csak az emberen múlik. De persze te nem fogod észrevenni, hogy nem igazat írsz. Azok az emberek, akik ide írnak, azok nyilván segítséget várnak, nem pedig azt várják, hogy te csak visszahúzd őket.

Nem tudsz olvasni? Ne tereld el a szót, mert én nem a nőkről írtam! Te rúgsz bele az emberekbe. Mint már írtam, interneten keresztül bármit tudsz írni, de te megint félrevezetőt írsz. Én azt írtam, hogy 7 milliárd emberből lehet, hogy a föld másik oldalán van az a nő, akinek a szóban forgó ember az ideálja. Ez még nem jelenti azt, hogy az mindenképpen egy általad "rendes"-nek nevezett nő. De ez sem változtat azon, hogy kevés a rendes nő, és azon sem, hogy nagyrészt a véletlenen múlik, szinte lehetetlen megtalálni. Te lehet, hogy balf@sz és tétlen voltál, és ezért voltál képtelen, de más nem egyenlő veled! Mikor fogod már föl?! Más teszi a dolgát határozottan, mégsem kell a nőnek. Be kéne ismerned, hogy nincs igazad, mert semmit nem tudtál megcáfolni.

Megint olyasmit írsz, amiknek semmi közük az én szövegemhez. Lehet, hogy az afrikai is megtalálja a szerelmét, de attól még nem lesz sikeres. Te irkáltad, hogy nem szabad feladni és hasonlókat, de ha nem adja fel, és megpróbál kitörni, ettől függetlenül nagyon kicsi marad az esélye annak, hogy sikerül. Ez volt a példa lényege, de bebizonyosodott, hogy nem fogtad föl. Ők nem "általam kedvelt afrikai nyomorgók", hanem csak a te szintedre lesüllyesztett szélsőséges példák, hogy hátha megérted a lényeget, de hiába.

Mondtál pár sikeres embert, és? Ezzel az erővel én is példálózhatnék gazdagokkal akik tönkrementek, vagy a világválság miatt tönkrementekkel, a rengeteg sikertelen emberrel, akik névtelenek pont azért, mert nem sikeresek és ezért nem közismertek. Emberek milliárdjai mégsem érnek el akkora sikert, mint akiket felsoroltál. Igen, Arnold Schwarzeneggernek és a többinek is különböző élete van, mint minden embernek, de nekik volt valami plusz, ami segített rajtuk! Már azt is leírtam, hogy miért lettek sikeresek a sikeres emberek. Olvass vissza!

Attól, hogy neki sikerült, még nem biztos, hogy neked is sikerült. Sikerült már embereknek Észak-Korea elnökének is lenni, ettől még neked nem fog sikerülni!

"Mindenki azt kapja meg egyszer, amit bármi áron el akar érni."

Ez a lehető legnagyobb baromság a szövegedben. Bár már korábban cáfoltam ezt, ennek ellenére te mégis újra ideírod. Attól, hogy te elismétled 100-szor, attól még nem válik valósággá!

"A nőket sem adtam fel soha azért, mert egytől egyig mindegyik visszautasította a közeledésemet."

Mert téged nem utasítottak vissza 100-adszorra is. Neked meg voltak a jó lehetőségek és körülmények. Akkor arra válaszolj, hogy mi van azzal, aki nem adja fel, mégis már a 100-adik nő utasítja vissza? Na látod.

"És most úgy érezhetem, hogy hasznos vagyok és szeretni való, értékes ember. Miért? Mert naponta megkapom a barátnőmtől azt, hogy mennyire megbecsül, hogy mennyire örül, hogy megismert, mert ritka az olyan ember, mint én."

Látod, most beismerted, hogyha szeret téged egy nő, máris szerethetőnek érzed magad. Engem igazoltál.

"Ui.: Szerintem te sem tekintenéd ennyire szívügyednek az egészet, ha nem tartoznál közéjük. Pont olyan lehetsz, mint én voltam valamikor, meg amilyenek azok, akiket védesz. Szerintem el kéne gondolkoznod sürgősen azon, ahogyan élsz, mert a gyűlölködés meg az elkülönülés nem vezet semmi jóra!"

Már szinte vártam, hogy mikor fogod ezt írni! És tudtam, hogy nem hagyod ki! Pedig mint már írtam, nem rólam van szó! Én pusztán reális szemmel közelítem meg a dolgokat, vagyis a valóság oldaláról. Azért, mert a te álláspontod nem egyezik a valósággal, még nem kéne ferdítened velem kapcsolatban.

2011. nov. 4. 10:23
 64/91 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen megkérek mindenkit, hogy ne itt 'veszekedjen', nem azért írtam ki a kérdést, hogy itt utálozzunk. Köszönöm! :)
2011. nov. 4. 19:49
 65/91 Smartguy86 ***** válasza:

"Látod, most beismerted, hogyha szeret téged egy nő, máris szerethetőnek érzed magad. Engem igazoltál."

Nem szeretne engem, ha nem lettem volna már eleve olyan, amilyen. Ezt gondolom észrevetted... Nem azért vagyok büszke magamra, mert ő ezt mondja. Azért vagyok büszke, mert találtam magamnak olyat, aki ezt mondja rólam.

"Neked meg voltak a jó lehetőségek és körülmények."

Mik voltak azok a jó lehetőségek? Én ültem itthon és jöttek a nők, becsöngettek, hogy dugjam meg őket? Vagy mik? Mi volt az szerinted, amit nem én értem el? A randin valaki más csókolta meg a csajt úgy, hogy ő belém szeretett? Más fogta meg a kezét séta közben? Más hívta el egyáltalán randira? Nekem volt egy stylistom, aki megmondta, hogy hogy öltözzek fel randira, hogy bejöjjek a csajnak? Ennyire nem lehetsz hülye. Én tapasztaltam, hogy mi az, ami működik és mi az, ami nem. És tanultam belőle! Aki meg állandóan ugyanazt csinálja és közben más eredményt vár, az egy buta barom.

"Akkor arra válaszolj, hogy mi van azzal, aki nem adja fel, mégis már a 100-adik nő utasítja vissza? Na látod. "

Erre már válaszoltam: az valamit nagyon nagyon szarul csinál! Vagy a kiszemelt lányok szarok, vagy az ő hozzáállása szar. Mert ha valakiben 100 emberből egy se talál semmi értékelhetőt, ott az illetővel van a baj. Ezt kár tagadni!

"nem reszketnél és élvezkednél itt mások inzultálásán."

Én nem inzultálok senkit, csak kimondom a véleményemet. Azokat inzultálom, akiknek a kérdéséből és a hozzászólásaiból látszik, hogy hülyék. Aki normálisan tud kérdezni és normálisan tud reagálni, annak segíteni szoktam.

"Te lehet, hogy balf@sz és tétlen voltál, és ezért voltál képtelen, de más nem egyenlő veled! "

Lehet, hogy az voltam, de lehet hogy ők is azok. Csak az a különbség, hogy én tanultam belőle, ők meg nem. Tanulás helyett elkezdik a világot hibáztatni. De nyisd ki a füled meg a szemed és látni fogod,hogy mit művelnek ezek az emberek.

"Más teszi a dolgát határozottan, mégsem kell a nőnek."

Mit tesz? Mondd meg, hogy mit tesznek ezek az emberek azért, hogy legyen valakijük? Mikor a legtöbbjük olyan előítéletekkel él a nők iránt, hogy már az önmagában meggátolja abban, hogy megismerjen valakit igazán. Nem veszik a fáradságot, hogy leüljenek beszélgetni a lányokkal, hogy megismerjék azt az EMBERT igazán. Mert legtöbben a nőt nem veszik emberszámba, csak egy használati tárgyat látnak benne, mint egy porszívó... és sokan még a porszívót is utálják, mert nem akar nekik bekapcsolni. Így hogy lehetne bárkinek is jó párkapcsolata? Mikor az egyetlen motivátor a másik irányába a fene nagy dughatnék. És akkor persze, hogy az van, hogy remegnek, meg összeszarják magukat, ha egy lány rájuk néz, mert ők belül tudják, hogy ilyen aljas szándékaik vannak. Szó sincs itt arról, hogy valaki fél a nőktől. Egyszerűen azért vannak befosva, mert megvan az esélye annak, hogy szembesítik őket azzal, hogy baromi kevés ám az, amiről ők (vagy te) azt állítják, hogy MINDENT beletettek. Nem tettek bele! Mert nem tettél bele mindent, ha pontosan ugyanott vagy, mint ahol két éve voltál. Pont ugyanúgy nézel ki, pont ugyanolyan beszari vagy, pont ugyanolyan satnya a tested, pont ugyanúgy nincsenek életcéljaid és pont ugyanúgy nem tudod, mit gondol egy nő ott belül. De te megtetted a 100%-ot, mi? Mert marhára nem ismerheted a nők valóságát, ha még egyhez se volt közöd. Amíg csak annyi kapcsolatod volt egy nővel, hogy elküldött melegebb éghajlatra, addig halvány lila fingod se lesz róla, hogy mit gondolt ott belül. Ahogy arról sem, hogy miért is olyan csodálatos ember ő! Mert ő is csak ember, ahogy te is. Ennyi erővel te (vagy a többiek) miért ne lehetnének ócska k.urvák? Te is ócska k.urva leszel, ha úgy viselkedsz, ahogy az itteni "elkeseredett" fiúk szoktak. Képletesen!

"Lehet, hogy az afrikai is megtalálja a szerelmét, de attól még nem lesz sikeres."

Ezt meg hogy érted? Mitől lesz sikeres egy afrikai? Kétlem, hogy afrikában ugyanaz lenne a siker, mint Európában vagy Amerikában. Gondolom te sem akarod, hogy az afrikai földműves alapítson multinacionális céget és akkor érezheti magát sikeresnek. Ha van egy boldog családja, akiknek enni tud adni, akkor ő sikeres ember.

Túl kéne lépni a nyugati kultúra által belénk sulykolt sikermánián, és akkor talán el lehetne kezdeni élvezni az életet a maga valójában.

"Mondtál pár sikeres embert, és? Ezzel az erővel én is példálózhatnék gazdagokkal akik tönkrementek, vagy a világválság miatt tönkrementekkel, a rengeteg sikertelen emberrel, akik névtelenek pont azért, mert nem sikeresek és ezért nem közismertek. Emberek milliárdjai mégsem érnek el akkora sikert, mint akiket felsoroltál. "

Tévedésben élsz! A sikeres ember tudja, hogy nem a körülményektől függően lett sikeres, hanem a saját erényei miatt. Így újra sikeres lehet, ha elveszik az összes pénzét, akkor is. Mert a tudása és a tapasztalata nem vehető el! De nézz meg pár hazai vállalkozót, akik már egyszer tönkrementek és aztán újrakezdték. Persze nem tagadom, vannak akik utána ülnek a langyos fosban és várják a kormányt, meg a tudomisén kit, hogy mentse meg őket. De erről már elmondtam a véleményemet...

"de nekik volt valami plusz, ami segített rajtuk!"

Na ez aztán érv! És mi volt az a plusz? Ja persze, ők maguk.

"Attól, hogy neki sikerült, még nem biztos, hogy neked is sikerült. Sikerült már embereknek Észak-Korea elnökének is lenni, ettől még neked nem fog sikerülni! "

Ha Észak-Koreáé nem is, de pl Magyarország miniszterelnöke lehetsz. Vagy Kalifornia kormányzója...

"Ez a lehető legnagyobb baromság a szövegedben."

Azt nem vetted észre, ami utána van? Hogy ha valaki semmit nem akar elérni, az semmit nem is fog. Ezt hívják kishitűségnek. Nem azt mondtam, hogy jelölj ki irreális célokat magadnak és aztán siránkozz, ha nem jön össze. Azt mondtam, hogy jelölj ki magad elé elérhető célokat és tegyél meg érte mindent! Akkor büszke leszel magadra és sikeres leszel. Ha az a cél az volt, hogy reggel kikelj az ágyból és elmenj dolgozni, akkor már sikeres ember vagy, ha nem késtél el... Mindenki önmagához képest legyen sikeres! És boldog! De gondolom sejted, hogy aki egész nap semmit nem csinál és csak a képernyőt nézi, hogy hátha valaki megváltja az életét, az sose lesz sikeres, se boldog. Márpedig sokan itt ennyit csinálnak!

2011. nov. 5. 09:13
 66/91 Smartguy86 ***** válasza:
46%

Mellesleg, tudod miért hiszik veled együtt olyan sokan, hogy rajtuk kívül álló okok miatt jutottak oda, ahol most vannak? Azért, mert rohadtul nem tudják elképzelni, hogy ők maguk is beleszólhatnak ezekbe az okokba. Azokat a tényezőket valaki más irányítja szerintetek, de kik? Hát azok, akik nem ragadtak le annál, hogy csak sodródnak az árral...

Leélhettek egy életet úgy, hogy elhiszitek: ti nem tehettetek semmiről, a világ az, ami kiszúrt veletek, néhányakkal meg kivételezett. De az igazság nem ez! Az igazság az, hogy neked pont annyi jogod van beleszólni a világ mentébe, mint azoknak, akik eddig is diktálták az iramot. És most olyan esetekről beszélek, amik a világ egészének fő csapásirányait meghatározták.

De mi a helyzet a te lokális élettereddel? Arról is a világ tehet, hogy neked olyan a felfogásod, olyan a szüleiddel megélt kapcsolatod, olyan a barátnőd és olyan a magányod, amilyen? Senki nem szól bele! Senki! 18 éves korod fölött már marhára rajtad múlik, hogy mit kezdesz magaddal és mit érsz el. Onnantól nincs más felelős. Nem lehet mutogatni másra. A betörőnek a bíróságon el fogják nézni a tették azért, mert azt mondja, a világ tehet róla, hogy ő éhezik? Nem fogják. Az élet neked se fogja elnézni a dolgaidat, hiába bizonygatod, hogy nem te tehetsz róla.

Éld az életed, ahogy jónak látod, és reménykedj benne, hogy a világ kegyes lesz hozzád és egyszer véget ér a szenvedésed. Lépj be valami vallási közösségbe, sok hittársra fogsz találni, akiknek az egyetlen üdvösség az életben az, hogy meghalnak. Hátha akkor utána majd jobb lesz...

2011. nov. 5. 11:49
 67/91 anonim ***** válasza:

09:13

"Nem szeretne engem, ha nem lettem volna már eleve olyan, amilyen. Ezt gondolom észrevetted... Nem azért vagyok büszke magamra, mert ő ezt mondja. Azért vagyok büszke, mert találtam magamnak olyat, aki ezt mondja rólam."

Hiába akarod utólag kimagyarázni magad. Már elszóltad magad, gondolom észrevetted.

"Mik voltak azok a jó lehetőségek? Én ültem itthon és jöttek a nők, becsöngettek, hogy dugjam meg őket? Vagy mik? Mi volt az szerinted, amit nem én értem el? A randin valaki más csókolta meg a csajt úgy, hogy ő belém szeretett? Más fogta meg a kezét séta közben? Más hívta el egyáltalán randira? Nekem volt egy stylistom, aki megmondta, hogy hogy öltözzek fel randira, hogy bejöjjek a csajnak? Ennyire nem lehetsz hülye. Én tapasztaltam, hogy mi az, ami működik és mi az, ami nem. És tanultam belőle! Aki meg állandóan ugyanazt csinálja és közben más eredményt vár, az egy buta barom."

Mint kiderült, te viszont ennyire sík hülye vagy. Körülményekre néhány példa: jól néz ki az ember, pont a megfelelő nővel fut össze, tudja, hogy mikor mit kell mondani, adott a megfelelő szituáció, a nő hangulata megfelelő, nem foglalt, ... Mielőtt hülyeségeket írsz, gondolkodnod kéne!

"Erre már válaszoltam: az valamit nagyon nagyon szarul csinál! Vagy a kiszemelt lányok szarok, vagy az ő hozzáállása szar. Mert ha valakiben 100 emberből egy se talál semmi értékelhetőt, ott az illetővel van a baj. Ezt kár tagadni!"

Egyáltalán nem válaszoltál. Most is csak ellent mondtál magadnak. Te először fenntartottad a lehetőséget arra, hogy a kiszemelt lányok szarok, utólag már nem. Utólag már teljesen az embert hibáztattad.

Szar a hozzáállása? Megint azt mondod, hogy ő a hibás, mert nem adja fel?! Mielőtt hülyeségeket írsz, gondolkodnod kéne!

"Én nem inzultálok senkit, csak kimondom a véleményemet."

Dehogynem! Neked nem felel meg semmi, de még az egymást kiütő véleményeidet is úgy próbálod beállítani, mintha a valóságot mondanád, annak ellenére, hogy közük sincs a valósághoz.

"Azokat inzultálom, akiknek a kérdéséből és a hozzászólásaiból látszik, hogy hülyék. Aki normálisan tud kérdezni és normálisan tud reagálni, annak segíteni szoktam."

Te azokat inzultálod, akiknek problémájuk van, és itt szeretnének segítséget kapni.

"Lehet, hogy az voltam, de lehet hogy ők is azok. Csak az a különbség, hogy én tanultam belőle, ők meg nem. Tanulás helyett elkezdik a világot hibáztatni. De nyisd ki a füled meg a szemed és látni fogod,hogy mit művelnek ezek az emberek."

1. Előbb még azt mondtad, hogy ők biztosan balekok. Most meg csak azt mondtad, hogy lehet, hogy balekok.

2. Teneked vagy csak szerencséd volt, vagy rájöttél, hogy szerencsés vagy és a körülmények kedveznek. Ők is tanultak. Felismerték, hogy a probléma nagyon nehezen megoldható vagy lehetetlen. Vagy nem tőlük függ a probléma (vagyis a körülmények nem kedveznek), így nem tudják megoldani, vagy változtattak a dolgokon, de megint buktak.

"Mit tesz? Mondd meg, hogy mit tesznek ezek az emberek azért, hogy legyen valakijük? Mikor a legtö..."

Remélem nem gondoltad ezt komolyan. Te többféle embert írtál le, és őket egybe vetted. Szarságokat írsz, mert csak tereled a szót megint. Nem ebben a világban élsz, vagy csak nem nyílt ki a csipád? Ilyen mentalitással te miért ne lehetnél ócska kụrva? Te is ócska kụrva leszel, ha továbbra is a társadalmi söpredékek táborába tartozol!

Tehát akikről szó van, azok nem útálják a nőket, emberszámba veszik a nőket, próbálják megismerni őket, nem csak dugni akarják a nőt, hanem szeretni is, nincsenek aljas szándékaik. Egy részük fél a nőktől, mert tudják, hogy nagy esély van arra, hogy elutasítják őket a nők, mert nem nézek ki jól, vagy más tényező nem megfelelő, pedig ők rendes emberek, és mindent megtettek, hogy a nők ne utasítsák el őket. Az ember mindent megtett, ennek ellenére pontosan ugyanott van, mint előtte. Javított a kinézetén, a maradék önbizalmát is befektette, vannak életcéljai, de nem tudja, hogy mi kell a nőnek, mert nem volt meg neki a lehetősége arra, hogy ezt megtudja. Pedig mindig kedves és rendes a nőkkel.

"Ezt meg hogy érted? Mitől lesz sikeres egy afrikai? Kétlem, hogy afrikában ugyanaz lenne a siker, mint Európában vagy Amerikában. Gondolom te sem akarod, hogy az afrikai földműves alapítson multinacionális céget és akkor érezheti magát sikeresnek. Ha van egy boldog családja, akiknek enni tud adni, akkor ő sikeres ember.

Túl kéne lépni a nyugati kultúra által belénk sulykolt sikermánián, és akkor talán el lehetne kezdeni élvezni az életet a maga valójában."

Mégis Arnold Schwarzeneggerrel példálóztál. Te mégsem tudsz túllépni rajta, vagyis megint ész nélkül osztod az észt!

"Tévedésben élsz! A sikeres ember tudja, hogy nem a körülményektől függően lett sikeres, hanem a saját erényei miatt. Így újra sikeres lehet, ha elveszik az összes pénzét, akkor is. Mert a tudása és a tapasztalata nem vehető el!"

Te annyira ostoba vagy, hogy úgy akaord beállítani a dolgokat, mintha én azt írtam volna, hogy csak a körülményeknek köszönheti az ember a sikerességét... De nem. Én ezt írtam korábban is és így helyes ez a szöveg:

Tévedésben élsz! A sikeres ember tudja, hogy a jó körülmények is közrejátszottak a sikerességében. Van tudása és tapasztalata, mert sikeres lett, ami részben a jó körülményeknek köszönhető.

"De nézz meg pár hazai vállalkozót, akik már egyszer tönkrementek és aztán újrakezdték. Persze nem tagadom, vannak akik utána ülnek a langyos fosban és várják a kormányt, meg a tudomisén kit, hogy mentse meg őket."

Talán nekik volt miből újrakezdeni. Talán őket nem érte akkora veszteség. Talán csak jó környéken vannak. Talán csak felkapott lett a termékük/szolgáltatásuk. De ha a jég elveri a termést, a te mentalitásod szerint ezért a termelő a hibás.

"De erről már elmondtam a véleményemet..."

De nem mondtál igazat.

"Na ez aztán érv! És mi volt az a plusz? Ja persze, ők maguk."

Na ez aztán az érv! Ők maguk... ugye csak viccelsz?! Sokmindent fel lehetne sorolni plusznak, mer szinte bármi lehet plusz.

"Ha Észak-Koreáé nem is, de pl Magyarország miniszterelnöke lehetsz. Vagy Kalifornia kormányzója..."

Na ez aztán az érv, igaz-e? Már ott megdőlt, hogy "Ha Észak-Koreáé nem is".

"Azt nem vetted észre, ami utána van? Hogy ha valaki semmit nem akar elérni, az semmit nem is fog. Ezt hívják kishitűségnek."

Közülünk te vagy az, aki nem vesz észre szövegben lévő dolgokat! Gazdag család gyereke sem akart elérni semmit, mégis mindene megvan! Ha viszont valaki el akar érni valamit, attól még nem biztos, hogy el is fogja érni!

"Nem azt mondtam, hogy jelölj ki irreális célokat magadnak és aztán siránkozz, ha nem jön össze. Azt mondtam, hogy jelölj ki magad elé elérhető célokat és tegyél meg érte mindent!"

Az nagyon relatív, hogy mi irreális cél! Egyénenként változik. Ami másnak elérhető cél, az neked nem biztos, hogy elérhető.

2011. nov. 7. 13:59
 68/91 anonim ***** válasza:

11:49

"Mellesleg, tudod miért hiszik veled együtt olyan sokan, hogy rajtuk kívül álló okok miatt jutottak oda, ahol most vannak? Azért, mert rohadtul nem tudják elképzelni, hogy ők maguk is beleszólhatnak ezekbe az okokba. Azokat a tényezőket valaki más irányítja szerintetek, de kik? Hát azok, akik nem ragadtak le annál, hogy csak sodródnak az árral..."

Ezt megint komolyan gondolod? Fogalmad sincs róla, hogy mit jelent az, hogy "rajtuk kívül álló okok"? Ha ilyen egyszerű dolgot nem értesz, akkor mit b@szakodsz még itt?

A rajtuk kívül álló okok nyilván azért rajtuk kívül álló okok, mert nem tudnak beleszólni. Nem tudnak beleszólni az időjárásba, genetikába, közösségükbe amibe kerültek, világ kormányaiba, ... szinte végtelenségig lehetne sorolni. De persze szerinted ezekért is ők a hibásak.

"Leélhettek egy életet úgy, hogy elhiszitek: ti nem tehettetek semmiről, a világ az, ami kiszúrt veletek, néhányakkal meg kivételezett. De az igazság nem ez! Az igazság az, hogy neked pont annyi jogod van beleszólni a világ mentébe, mint azoknak, akik eddig is diktálták az iramot. És most olyan esetekről beszélek, amik a világ egészének fő csapásirányait meghatározták."

Ha megegyezne a valósággal, akkor igaz lenne amit írtál. Így sajnos ostobaság. Ennek a verziónak viszont van valóságalapja:

Leélhetsz egy életet úgy, hogy elhiszed: te tehetsz mindenről, te irányítottad a világot úgy, hogy az neked kedvező legyen. De az igazság nem ez! Az igazság az, hogy a rajtad kívül álló dolgokat te nem tudod befojásolni.

"De mi a helyzet a te lokális élettereddel? Arról is a világ tehet, hogy neked olyan a felfogásod, olyan a szüleiddel megélt kapcsolatod, olyan a barátnőd és olyan a magányod, amilyen? Senki nem szól bele! Senki! 18 éves korod fölött már marhára rajtad múlik, hogy mit kezdesz magaddal és mit érsz el. Onnantól nincs más felelős. Nem lehet mutogatni másra. A betörőnek a bíróságon el fogják nézni a tették azért, mert azt mondja, a világ tehet róla, hogy ő éhezik? Nem fogják. Az élet neked se fogja elnézni a dolgaidat, hiába bizonygatod, hogy nem te tehetsz róla."

Ezzel beismerted megint, hogy semmit nem fogtál föl.

Kortól függetlenül nem csak az emberen múlik a saját sorsa. Senki nem mondta, hogy a betörést elnézik. Teljesen értelmetlen a példád, mert semmire nem reagál. Senki nem mondta, hogy az ember semmiről nem tehet. Ez is csak az elmét újabb marhasága, amivel meg akartál engem hazudtolni. Az ember arról nem tehet, amire nincs befolyása, vagyis ami rajta kívül álló dolog.

Egyébként mondtam, hogy tanulj nyelvtant, mert nem tudsz különbséget tenni a személyes névmásokban. Csak lejáratod magad, hogy még ezeket is kevered. Szánalmasak a próbálkozásaid, ahogy engem is bele akarsz keverni a mesédbe.

Valóban jobb lenne neked ha te öngyilkos lennél, legalább nem szenvednél ebben a világban ilyen mentalitással. De elárulok valamit. Ha megölöd magad, azzal nem csak neked lesz jobb, hanem a világnak még jobb lesz!

2011. nov. 7. 14:00
 69/91 Smartguy86 ***** válasza:
45%

Miért ne létezhetne a kettőnk felfogása egymás mellett? Te meg a bajtársaid higgyétek, hogy a világ nem befolyásolható, hogy ti csak a körülmények áldozatai vagytok és boldoguljatok úgy. Vagy inkább úgy mondom, hogy sodródjatok az árral. Nekünk meg, magabiztos embereknek hagyjátok meg a jogot, hogy azt csináljunk a világgal, amit csak akarunk. Majd egyszer, ha eszembe jutsz te, vagy a többiek, akkor esetleg pottyantok nektek egy kis alamizsnát, de én marhára nem fogom soha tiszteletben tartani az olyan embereket, mint Te vagy a többi szerencsétlen.

Ők már feladták. Ez van. De nem mindenki lehet olyan k.urva kényelmes, hogy feladja. És nem is lesz soha! Ezért tart ott a világ, ahol. És én szeretnék ennek részese lenni, nem pedig egy rezervátumban élni a saját lakásom 4 fala között. Lehet gyűlölni mindent, meg kiforgatni a mások szavait, de a valóságon nem változtat az, akárhogyan csűröd-csavarod a szavakat. A lehetőség mindenkinek adott, csak nem mindenki veszi észre! Ezt kár tagadni. Ha valaki vak volt a lehetőségre, akkor ő a hibás és pont. A világ egy magamfajtának csupa nyitott ajtó, egy magadfajtának csupa betonfal lesz...

Sajnállak!

2011. nov. 7. 14:15
 70/91 Smartguy86 ***** válasza:
45%
A nőkről amúgy kár velem vitatkoznod, süt a szavaidból, hogy marhára nem volt még igazán közöd egyetlen nőhöz sem. Te csak egy koncepcióval rendelkezel arról, hogy mit jelent nőnek lenni. De mint a többi hozzád hasonló palinak itt a GYK-n, fogalmad sincs arról, hogy milyen az valójában. Fenéket vetted te vagy ők a fáradságot, hogy megismerjetek egy nőt igazán. Nagy szart! Mert ha vetted volna, akkor nem itt tartanál. Tudom, hogy k.urvára bánt téged az, hogy nekem jobban megy az, ami neked nem megy, de ettől még fölösleges személyeskedned. Itt kezdődik az egyéni felelősség vállalása. És soha nem fognak rád felnézni, ha képtelen vagy elismerni a felelősségedet az életben. Kíváncsi vagyok, hány éves lehetsz, de valószínűleg 20-nál nem vagy több. Ha mégis, akkor újfent sajnállak!
2011. nov. 7. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!