Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg túl sokat várok el? Csak én fogom fel ezt nemtörődésnek?
A barátommal(20) hétköznap nem tudunk olyan sokat találkozni, ezért esténként fel szoktam hívni 10-20-30 percre, hogy tudjunk beszélgetni. Nekem nagyon fontos, hogy beszélgessünk, mert amúgy mással az egész nap folyamán nem nagyon tudok...
Ebből adódóan bármilyen apró dolog történik velem, én azt el szoktam mesélni a barátomnak. Pl. azt, hogy ma házidolgozatot adtak ki az abortusz témájában...
És miután ezt elmeséltem, rá fél percre, fogalma nem volt arról, hogy miről beszéltem. Nekem ez rosszul esett, mert nyilván azért mondom el, hogy érdeklődéssel hallgassa meg.. De utána hallottam a hangján, hogy konkrétan lsz@rja, hogy mit mondok, és rá is kérdeztem, hogy ez így van-e. És mondta, hogy ő sem mond el mindent apróságot, mert lényegtelennek tartja, olyanról beszéljek neki, amiben ő is érdekelt.
És nekem ebből az jön le, hogy nem érdeklem őt, és nem vagyok olyan fontos neki. Ha az lennék, akkor figyelembe venné, hogy fontos nekem, hogy ilyenkor is figyeljen rám, nem? És azért esik rosszul, mert nem egész nap mondom neki, ezért úgy gondolom, hogy nem nagy kérés, hogy abban a néhány percben csak rám koncentráljon és figyeljen...
Nem nagyon vannak barátaim, ezért neki mondok el mindent, de csalódás minden egyes alkalommal, hogy látom, hogy nem érdekli, és nem is figyel...
Amúgy ha együtt vagyunk élőben, akkor szeretget, meg a közös dolgaink érdeklik, de "amiben ő nem érdekelt", az nem..
És ez nem egyszeri eset, mert az elnézhető, ha néha nem tud odafigyelni, mert valami nagy problémája van vagy máson agyal, de ez rendszeres...
Tényleg túlreagálom? Ilyenkor azt érzem, hogy senkit nem érdeklek...
Mit csináljak máshogy, hogy változtassak?
17/L
A férfiak nem úgy működnek, mint a nők. Valószínű őt egy percig sem érdekelné, ha nem izgatna, amit mond neked:)
Ne vedd ennyire a szívedre :)
Szerintem meg nincsenek nagy elvárásaid. Ha valaki szerelmes a másikba, akkor minden érdekli vele kapcsolatban, a legapróbb részletig.
Én pl. nagyon szeretem a kutyákat, a páromnak viszont soha nem volt dolga velük míg meg nem ismerkedtünk (már van közös kutyánk) mégis figyelmesen végighallgatta mindig ha a kutyákról beszéltem és tényleg érdeklődött, azóta ő is sokat tud róluk. Minden mással is így van ez és én ugyanúgy végighallgatom őt. Végignéztem vele egy hosszú, több évados scifi sorozatot, mert tudtam hogy ő szereti és ezért engem is érdekelni kezdett. Így lehet megismerni a másikat.
Egyet nagyon jól jegyezz meg: az, hogy nincsenek barátaid a TE problémád, nem a barátodé és nem másé. Ha te magadat nem teszed boldoggá, senki nem fog. A barátod nem szórakoztató központ és nem társalkodónő. Ha nem akarsz teherré válni a számára, akkor keress barátokat és ne tukmáld rá magad naponta telefonon. Tudod, a kevesebb néha több: ha kötelezővé válnak a telefonbeszélgetések, egy idő után kiüresednek. Ez történt nálatok is. Egyoldalúan rázúdítod a problémáidat, és elvárod, hogy végighallgassa. Sokkal értékesebb lenne a beszélgetés, ha megvárnád, míg neki is lesz mondanivalója és egyenrangú partnerként beszélgessetek.
Nyilván neki is van baja, fáradt, nincs mindig kedve vagy türelme hozzád. Ez teljesen normális. A nem normális az, hogy nem meri megmondani neked, hogy nincs kedve beszélgetni, mert ELVÁROD, hogy beszélgessen. Fél, hogy berágnál, ha megmondaná, hogy nincs kedve hozzád. De így is berágsz, mert nem figyel.
Ritkítsd a beszélgetéseket, akkor beszéljetek, amikor ő vágyik arra, hogy beszéljetek. Lehet, hogy egy héten csak 2-szer hív, de akkor 100%-ban rád fog figyelni, biztosra veheted.
És még egy:
esténként fel szoktam hívni
Teeeeee?!?! Minden este, egyoldalúan?
Oké, hogy esélyegyenlőség meg minden, de mégiscsak ő a pasi...
Szerintem.
34N
Hát én igazából a két oldal között vagyok. Valóban igazuk van a többieknek, hogy ne hívogasd minden nap, főleg hogy ő a pasi, hagyd hogy hadd kezdeményezzen többször inkább ő.
Ugyanakkor engem pl. érdekelnének az ilyen hétköznapi dolgok is, ráadásul az abortuszos szakdolgozati téma még pont olyan is, amiről tovább lehetne beszélgetni. Tehát én azt mondom, jó az ha van miről beszélgetni, viszont tényleg ne vidd túlzásba, hogy mindent elmondasz, mert valóban vannak bagatell ügyek, amelyek szóra sem érdemesek. És fontos még, h ne csak magadról beszélj, hanem érdeklődj iránta, kérdezz! :) De tényleg várd meg legközelebb, amíg ő hív, és valóban nem kell minden nap. Tudjatok függetlenül élni egymástól, és szeressétek egymást, ezt kívánom! :)
22/F
Ez teljesen rendben van, hogy rosszul esik, nem reagálod túl. De ez még nem jelenti azt, hogy a barátod nem szeret.
Van egy könyv, undorító rózsaszín a borítója, de egyébként nagyon jó. Az a címe, hogy "Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?" A férfiak és a nők lelke közti különbségekről szól. Olvasd el, és olvastasd el a barátoddal is. Szerintem mindkettőtöknek a javára válna.
Konkrétan az adott helyzetben én nagyjából a következőt látom: neked igényed lenne arra, hogy a barátod meghallgasson. Tök mindegy, miről beszélsz, hallgasson meg, mert te mondod, ez veled történt stb. A barátod viszont nem képes felfogni ezt az igényedet: neki ilyen igénye nincs, sőt el se tudja képzelni, hogy másnak ilyen van. Majdnem minden férfi ilyen, nincs mit tenni :( .
Ha megpróbálnád elmagyarázni neki, hogy mi az ábra (neked a meghallgatásra igényed van, akkor is, ha neki ez nagyon furcsa és érthetetlen), akkor sokkal jobb lesz a helyzet. Ha még valami kompromisszumot is köttök (pl. minden héten kétszer türelmesen meghallgat, ha olyanról beszélsz is, ami igazából nem érdekli), az még jobb. Ezután is unni fogja amit mondasz, de valószínűleg megteszi, mert szeret. Mondjuk azért tíz percnél hosszabb figyelmet ne várj tőle, az szerintem már irreális egy férfi esetén :) . Próbáld meg, és tényleg olvassátok el a könyvet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!