Anyukámba van a hiba vagy én várok el túl sokat?
Épp ma olvastam, hogy ha nappali tagozatos vagy, 26 éves korodig kötelesek eltartani.
Úgyhogy nem igazán követelőzhetnek.
Egy megoldást látod esetleg: állapodjatok meg egy fix összegben, amennyit beleadsz a rezsibe, azon kívül nincs kölcsön, nincs zsebpénz stb.
1. vagyok. Értem. De akkor nem álltok olyan rosszul, apud biztos jól keres, nem? :) Mosogatógép és masszázsgép nem olyan olcsó dolgok.
És mit mond, miért nem szándékozik elmenni dolgozni? Még nagyon fiatal.
Nézd, van melód, van kereseted. Keress egy kolit vagy egy albit (kb 20e Ft/hó ha többen összeálltok), hogy tudj spórolni magadnak. Az szerintem hosszú távon neked sem lesz megoldás, hogy a végén kizsákmányoljanak.
Az addig okés, hogy néha megszorulnak, és Te kisegíted őket, de ha ez folyamatosan így megy, akkor jobb lesz venned a sátorfádat (saját érdekedbe mondom) és továbbállni. Nem vagy köteles a testvéredet eltartani, hisz nem TE szülted, nem a te dolgod!
Abban egy kicsit hibásnak látlak, hogy nem hozod fel anyudnak, hogy már adtál neki pénzt, úgy hogy visszaadja és hogy még nem adta vissza, mert ez lehet számára "zöld jelzést" ad, hogy le lehet téged húzni...
Addig szerintem oké, hogy a saját dolgaidat te veszed meg.
Viszont a tesódnak nem neked kellene zsebpénzt adnod, hanem a szülőknek, és a többit sem értem, hogy miért neked kéne, elég nehéz az egyetem magában is (tapasztalat, biológusnak tanulok), nemhogy még dolgozni is, és még a szülők bevásárlását is fizetni, stb, nem fair veled szemben.
Anyukád miért nem dolgozik amúgy? Az én anyukám elég beteg (több állandó betegsége van, le is van százalékolva) mégis folyton jár munka után csak sajnos sehová sem veszik fel :( Úgyhogy én szoktam fizetni a tesómnak dolgokat, de szerintem ez más helyzet, ha az anyuka nem is tud nagyon dolgozni, mintha csak nem akar...
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!