Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogos a szakítás? Voltatok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos a szakítás? Voltatok már így?

Figyelt kérdés
Rájöttem, hogy nem tudnám leélni az életemet a barátommal, mert van néhány dolog, amiben nagyon nem illünk össze, ezért szakítottam vele. Ha a szívemre hallgatnék, nem tettem volna meg, de mivel tudom, hogy nem fogok hozzámenni, szakítottam. Voltatok már ilyen helyzetben?
2011. aug. 22. 09:08
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Dehogy nincsenek kételyeim! Ezért tettem fel a kérdést.

Megéri szenvedni vele, mert tudom, hogy rábízhatnám az életemet, és szeretem, vagy addig kell keresgélni, amíg meg nem találod azt, akivel könnyebb az összecsiszolódás, mivel jobban hasonlít rád? Fel kell adni a szerelmet azért, mert előre látod, hogy nagyon nehéz lesz, vagy bízhatsz abban, hogy fogsz tudni még így szeretni valakit, és találsz nála "jobbat"?

2011. aug. 22. 14:31
 12/25 anonim ***** válasza:

Hát figyu, mint tudjuk nincs tökéletes kapcsolat...az összecsiszolódás meg sose könnyű, mivel pont arról szól, hogy azokat a dolgokat elfogadjátok, amikben nem értetek egyet...

Nekem volt olyan barátom, akivel teljesen összepasszoltunk, nem veszekedtünk...viszont nem volt akkora szerelem se (egyikőnk részéről sem) nem is volt hosszú életű...A mostanival úgymond megküzdöttünk egymásért de ennyire még senkit sem szerettem... Mellette ugyan kellett változnom, de jó irányba változtam, érzem hogy elindultam valahonnan és tartok valahova...

Azt vedd szerintem számításba, hogy hogy érzed magad túlnyomórészt mellette, hogy mi jobb, vele így ahogy most van minden vagy pedig nélküle...(?)

Egyébként ő könnyen beleegyezett a szakításba? Hány évesek vagytok?

Nem próbáltátok meg megbeszélni, hogy kinek min kéne változtatni? Vagy szünetet tartani, hogy át tudjátok gondolni mit akartok?

2011. aug. 22. 15:03
 13/25 A kérdező kommentje:
A szakítás közös megegyezés alapján történt, nem volt veszekedés, de sírás-rívás az igen. Megbeszéltük, hogy emiatt a személyiségbeli különbség miatt megkeseríthetjük egymás életét, ha nem is most, akkor 20 év múlva. Nem szórakoztunk egymással, ő is házastársat keres, én is, ezért döntöttünk úgy, hogy vége. Ő kérte még, hogy várjunk pár hetet/hónapot, de azt mondtam, hogy nincs értelme, mert akkor megint nagyon fog hiányozni, és nem fogok tudni nemet mondani, ha az eszem azt is mondja. Ezen a dolgon meg már elég rég próbálunk változtatni több-kevesebb (inkább kevesebb sikerrel). Ő 24 éves, én 20 éves vagyok. Nagyon tanácstalan vagyok.
2011. aug. 22. 15:15
 14/25 anonim ***** válasza:
Mióta vagytok együtt?
2011. aug. 22. 15:32
 15/25 anonim ***** válasza:
ill. voltatok...
2011. aug. 22. 15:38
 16/25 A kérdező kommentje:
1 éve kb.
2011. aug. 22. 15:57
 17/25 anonim ***** válasza:

Nálunk az a helyzet, hogy én vagyok a szétszórt figyelmetlen, pontatlan, kiszámíthatatlan, ha iszom, mindig leöntöm magam, ha merek levest, mindig mellé is merek az abroszra, mindig leeszem magam (kis túlzással). Ő viszont nagyon rendes, pontos, szereti a tisztaságot, időbeosztása is igen pontos, az enyém kaotikus. Tartja magát mindig az adott szavához, lehet rá számítani mindig. Nagyon zavarja, hogy én nála rendetlenebb és pontatlanabb, figyelmetlenebb, szétszórtabb vagyok. Viszont emellett nagyon szeretem, minden meglevő képességemmel jót akarok neki, ahogy bírok, annyira próbálok figyelni azokra a dolgokra, amik zavarják, mert ezt nekem mindig rögtön elmondja, hogy most zavarja, hogy ez vagy az, hogy a WC ülőke, meg fut a konyha, meg hogy elkéstem, pedig megbeszéltük, mindig rögtön elmondja, és mivel én szeretem, ezért akarok változtatni. Sokat javultam már, de soha nem leszek olyan, mint ő, nála mindig szétszórtabb leszek.

Ő viszont azért szeret, mert értékeli bennem, hogy próbálkozom, látja a változást, és értékeli minden kis figyelmességemet, ha valami fonomat főzök neki, ő látja, hogy a szívem teljes szeretetével adom.

A kis rendetlenségeim továbbra is zavarják őt, de ő is igyekszik velem türelmes lenni, és én is igyekszem jobban odafigyelni.

Szerintem ez így tud működni, a mi kapcsolatunk hosszú távon.

Persze, ha az egyik fél nem mutat semmi hajlandóságot sem a változásra, akkor tényleg nem marad más, mint a szakítás. Esetleg próbáld meg vele megbeszélni, hogy ezek a dolgok téged mennyire zavarnak, és próbáljon meg törekedni rá, hogy fejlődjön egy kicsit is legalább e téren.

24L

2011. aug. 22. 17:02
 18/25 A kérdező kommentje:
Talán ez is volt a baj, hogy soha nem mondtam neki, hogy a szüleim előtt szégyenkeznem kellett, hogy megint nem sikerült betartania, amit mondott. Nem akartam megbántani, nem akartam, hogy az látszódjon, hogy én meg akarom nevelni. Szerintetek meg lehet még menteni ezt a dolgot?
2011. aug. 22. 17:10
 19/25 anonim ***** válasza:
Hát igen, ami zavar azt meg kellett volna neki mondanod...mert ha nem tudja, h mi a baj, akkor változtatni sem tud rajta.
2011. aug. 22. 17:41
 20/25 anonim ***** válasza:

Nézd, ez nem a párod hibája akkor inkább, hanem a tiéd, hiszen nem mondtad el neki, hogy mi zavar téged, így hogy találja ki? (én voltam az előző hozzászóló)

Az nem megbántás, hanem a probléma megbeszélése, kommunikáció, amit nem úgy kell tálalni, hogy figyelj, szégyenkezem miattad a szüleim előtt, hanem úgy, hogy téged ez igen bánt, zavar, hogy ez meg az, és nagyon szeretnéd, hogy jobban figyeljen ilyen dolgokra oda.

A kapcsolat alapja a kommunikáció, enélkül soha semmi sem működhet, mert nem lesz olyan ember, akiben ne zavarna valami, ha más nem, akkor pont az, hogy ugyanolyan, mint te, szóval mindig el kell mondani, ami zavar vagy bánt.

És igen, ha tényleg soha nem mondtad el neki, akkor bizony ezen még lehet segíteni! Kezdjetek el beszélgetni :)

2011. aug. 22. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!