Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Félreléptem és a barátom megütött. Hiba volt mással kezdeni, de akkor sem kellett volna erőszakoskodni. Szerintetek?
Tudom, most majd jön a sok válasz, hogy mekkora ribanc vagyok, igazából biztos meg is érdemlem, de szerintem akkor is túlreagálta a dolgot a barátom.
Hétvégén lefeküdtem a legjobb haverommal. Mostanában sok gond volt a kapcsolatomban, sokat civakodtunk apró kis semmiségeken a barátommal, mindig valami hülyeségen kaptunk össze, nem volt komoly veszekedés, de akkor is felgyülemlett bennem ez a sok minden. A haveromnál házibuli volt, engem is áthívott, hogy kicsit kieresszem a fáradt gőzt. Ittunk, és én elkezdtem neki panaszkodni, hogy mennyi baj van közöttünk mostanában a barátommal és hogy már nagyon tele van a hócipőm, a legjobb haverom pedig vígasztalt, amennyire tudott. Nagyon jól esett a kedvessége, hogy végre valaki meghallgat, meg van hozzám pár jó szava, és nem csak a civakodás megy, és el is voltam keseredve a barátom miatt, meg az alkohol is oldott kicsit a gátlásaimon, és hát végül is megtörtént a dolog...
Viszont szörnyű lelkiismeret furdalásom volt utána, és az első utam a barátomhoz vezetett. Gondoltam, elmondom neki őszintén, mi történt, mert ennyivel tartozom neki. Mikor oda jutottam a történetben, hogy én és a haverom lefeküdtünk egymással, akkora pofont kaptam, hogy a fülem is belecsendült. A barátom meg ott állt balta arccal, és közölte, hogy ő ekkorát még soha nem csalódott senkiben. Azt mondta, ezzel elárultam a bizalmát.
Én pont azért akartam vele őszinte lenni, nem pedig eltitkolni előle a dolgot, hogy lássa, hogy nem akarok visszaélni a bizalmával. Nem hiszem, hogy jogos volt érte a pofon. Tényleg nagy hiba volt őt megcsalni, de akkor se lett volna szabad erőszakot alkalmaznia.
Meg se tudtam nyikkanni, annyira meglepődtem, hogy ő mégis kezet emelt rám, sose volt az a vadállat fajta.
Ezek után szó nélkül ott hagyott, azóta nem beszéltünk. Ő nem keresett, én meg azért nem kerestem őt, mert felháborítónak tartottam, hogy megütött engem. Jó, értem én, hogy kiborult, de ezt akkor is le lehetett volna rendezni kultúráltan...
Ettől függetlenül szeretnék tőle még egyszer megpróbálni bocsánatot kérni. Nem gondoltam komolyan, ami történt, csak úgy minden összejött, és sajnos rossz módon próbáltam megoldani a dolgokat. Sajnálom, amit tettem, és szeretnék bocsánatot kérni, de nem tudom, most hogyan tovább. Mi lesz, ha újra megüt? Vagy ha ilyen pofozkodós pasi, érdemes egyáltalán próbálkozni? Lehet, hogy jobb lesz nekem nélküle?
Szerintetek jogos volt egyáltalán az a pofon? Én nem éreztem úgy, hogy megérdemeltem volna.
18/L
Az erőszak nem megoldás, pont annyira nem az mint a párkapcsolati problémákat félrekúrással kezelni. Szóval 1-1 az állás szerintem. Egyébként annyira a mai kor gyermeke vagy hogy ordítani tudnék. Tipikus mai tini, mindenféle jogokról papolsz, meg fáj a kis lelked a legapróbb sérelem miatt is, felelősségvállalás nuku. Azzal, hogy bevallottad neki h megcsaltad nem tettél jót, csak elkerülted hogy még mélyebbre süllyedj és sunyi módon eltitkold.
Én is azt vallom hogy nőt nem ütünk meg, te viszont nem vagy az, max. egy 18 éves buta csitri. Még neked áll feljebb miután ilyen gerinctelen módon viselkedtél, felfoghatnád a dolgot atyai pofonként is, ami rád is fér, korábban úgy látszik nem kaptál egyet sem.
Zárójelben jegyzem meg, hogy a legjobb barátod is szép ember lehet, ha kihasználja a helyzetet, amikor 1. szomorú vagy és panaszkodsz 2. ittatok is. Ezen is gondolkodhatnál egy kicsit.
Én nagyon kiakadtak a sok gyalázkodó válaszon. A topicnyitó hibázott - nem is kicsit - de nem érdemli meg a sok gyalázkodó, szemét hozzászólást. Segítséget kért, éppen elég bajban van - és ezt még tetézitek is! Mi az hogy megütni, meg leköpni kéne? Észen vagytok? még csak 18 éves, szinte gyerek még - hogy lehet ilyen gonoszul viselkedni vele? Szánalmas.
Igen is, egyes esetekben megbocsájtható a megcsalás. Számtalan nő él szeretethiányban, elhanyagoltan, egyes esetekben bántalmazottként egy kívülről ideálisnak tűnő kapcsolatban. Nem csoda, ha egy ilyen helyzetben félrelépnek a csalódott, szeretethiányos lányok, asszonyok.
Az az egy nem tetszik, hogy ha már félrelépett a topicnyitó, miért pont a barátja legjobb haverjával tette?
Ha elképzelem, mit érezhetett a srác - meg tudom érteni, hogy csalódottságában pofon ütötte - hiszen két szeretett lényt veszített el - a barátnőjét, és legjobb barátját.
Alapvetően nincs joga ilyen esetben sem megütni senkit - de ez esetben még megbocsájtható, hiszen valószínűleg lesokkolt.
Kedves topic nyitó, próbálj megnyugodni, a rossz kapcsolatból lépj ki - jobb hogy most jött ki ez, mint házasság, több gyerek után. Kérj tőle bocsánatot, de szerintem nincs értelme újból összejönnötök - hiszen valószínű, nem illetek össze, ha megcsaltad, és szeretethiányod van.
Máskor, ha lehet, kerüld az ilyen helyzeteket, alapszabály, hogy házinyúlra nem lövünk, mert ez nagy seb a másiknak.
34/n
Most tényleg takarodj a halál f.szára! A végén még jelents fel súlyos testi sértésért.
„Igen, de én nagyon megalázónak éreztem, hogy megütött. Szerintem ez még annál is megalázóbb volt, sokkal de sokkal, mint amit ő érzett. Én őszinte voltam vele, erre ő meg lekever egyet... és erre még azt mondja itt mindenki, hogy jogos.”
Ó szegény. Ne hasonlítsd már össze a kettőt. Ti nők mindig azon szenvedtek, hogy nektek mennyire számítanak az érzelmek, erre te érzelmileg vágod a hátába a legjobban a kést. Sokkal rosszabb, ha az embernek ilyen k.rva a barátnője, mert legrosszabb esetben évekig, vagy soha többet nem fog tudni megbízni más nőkbe. Te pedig továbbra is ribanc maradsz és kész. Az a legszomorúbb, hogy még te tartod magad őszintének, mert bevallottad a szemétségedet, de arról elfeledkezel, hogy mi is volt ez. Az a minimum egy ilyen után, hogy elmondasz mindent és viseled a következményeit. Őrülj, hogy ennyit kaptál. Más szó szerint agyon is vert voltna.
”Majd ha a ti lányotokat csapkodja arcon valaki, remélem, akkor is azt fogjátok mondani, hogy "Kislányom, bizony ezt megérdemelted, mert egy kis ribanc vagy."
Nem igaz, hogy nem tudtok elvonatkoztatni egy kicsit, és beleképzelni magatokat az én helyzetembe! :S”
Az én lányom nem lesz ilyen ribanc, mert előbb kap tőlem. Vagy te ezt láttad otthon? Anyád félrek.rt, ha baj volt? Nem képzelem magam bele a te helyzetedbe, mert a valami nagy gond, van akkor előbb vetek véget a kapcsolatnak, minthogy ezt tegyem.
„még csak 18 éves, szinte gyerek még - hogy lehet ilyen gonoszul viselkedni vele? Szánalmas.”
Ha kapcsolatot akar, akkor érett nő, ha viszont hülyeséget csinál, akkor már csak egy kis lány igaz. Ha annyira érett volt a félre k.ráshoz, akkor vállalja a következményeit.
„Igen is, egyes esetekben megbocsájtható a megcsalás. Számtalan nő él szeretethiányban, elhanyagoltan, egyes esetekben bántalmazottként egy kívülről ideálisnak tűnő kapcsolatban.”
Én meg örökös pénzhiányban élek, most akkor raboljak ki egy bankot?
Sehol sem írta a kérdező, hogy a barátja verte, de a végén még ez fog kijönni.
„Igen is, egyes esetekben megbocsájtható a megcsalás. Számtalan nő él szeretethiányban, elhanyagoltan, egyes esetekben bántalmazottként egy kívülről ideálisnak tűnő kapcsolatban.”
Jézusom...Nő vagyok, de ez a válasz kicsit felháborít még nekem is:D
Mi az, hogy érthető? Nem értető meg. Ha szar a kapcsolat, előbb KI KELL LÉPNI, aztán mehet amerre lát, kefélhet akivel akar.
Egy szar kapcsolatra nem megoldás a félredugás. Még 18 évesen SE!
Gondolj csak bele, te mint érett nő, mi lenne ha a partnered mondjuk megcsalna szülés után, mert a babával foglalkoznál, és ő elhanyagoltnak érezné magát?
Megbocsátanád?
Egyik előttem szóló - igazad van, félre értettem - valóban, nem a barátja legjobb haverjával, hanem a saját legjobb haverjával lépett félre. Valószínűleg már fáradt voltam, azért értettem félre.
Így sokkal kisebb bűnt követett , mint ha házinyúlra lőtt volna.
Igazából nem értem, mire ez a sok hisztériás, gyalázkodó hozzászólás. Egy egy teljesen sima, mezei megcsalós történet. Tíz emberből kilenc elköveti ugyanezt a hibát, mint a topicnyitó lány - az vesse rá az első követ, aki nem hibázik.
A pofonnal továbbra is úgy vagyok - megérthető a srác viselkedése, mert tényleg szíven üthette - de valóban nem volt szép dolog - de ez megbocsájtható.
Az egyik előttem író írta" Ha nem működik egy kapcsolat, akkor ki kell lépni" - ez bölcs gondolat, valóban, itt az lett volna helyes, hiszen fiatal párról van szó, nem köti össze őket sem lakás, sem gyerek.
De előfordul - az élet hozhat ilyet, mikor se veled, se nélküled kapcsolatban él valaki, és ezért téved mellékútra.
Én csodálkozom, mennyi prűd, álszent ember írt ide - nem értem, miért kell ezt az esetet túlreagálni, és fröcsögni.
Akit meg az élete során megcsaltak már: gondolkozzon el magán, mielőtt kést ragadna - egyesek igen is megérdemlik, hogy megcsalják őket. Sok párnál hiányzik a rendszeres kommunikáció, a szexellaposodik, úgy élnek egymás mellett, mint két idegen, de a megszokás összeköti őket. Vannak emberek, főleg nők, akik így is meghunyászkodnak, hűségben élnek, közben nagyon boldogtalanok, falják az antidepresszánst - pedig egy kis kaland kihozná őket a tespedésből.
Mindenki maga rendelkezik a testével. Ebben senkink nincs beleszólása. De ha félrelépünk, nem szabad elmondani, mert súlyos sebet oko a máiknak. Csak diszkréten - és ha mód van rá, inkább lépjünk ki a vewgetáló kapcsolatból, hogy ne okozzunk bonyodalmat.
Bocsánat, ha valakit zavar az álláspontom - én nem tartozom a prűd emberek közé.
A megcsalást - hűséget nem veszem komolyan. Engem nem zavarna, ha megcsalnának, nincs joga kisajátítani senkinek a másik embert. Nincs rosszabb a punnyadó, rossz kapcsolatoknál.
34/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!