Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért probléma egy párkapcsola...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért probléma egy párkapcsolatban, ha okos a lány?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a pasik többsége inkább butább csajjal létesít kapcsolatot, de miért van ez így? Ez nem igazság! nem mindeg nő hülye! Én sem vagyok az...néha úgy érzem, ez inkább hátrány, mint előny :S
2011. jún. 11. 18:04
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 A kérdező kommentje:

Sokan írták, hogy stérber vagyok, de ez nem igaz, és eléggé sértő kifejezés. Az igaz, hogy sok mindenben próbálok maximálisan teljesíteni, talán abban is van igazság, hogy tökéletességre törekszem. De ezt nem úgy, hogy mindenkin átgázolok és senkivel nem törődöm! Az én helyzetemet, úgy érzem, nagyon kevesen érzik át igazán. A szüleim nem becsülnek eléggé, nem kapok tőlük kellő figyelmet, semmi lelki támogatást. Ha szerelmi bánatom volt, nem vigasztaltak; ha tetszett valaki, inkább tanácsoot sem adtak, nehogy terhes legyek már tőle; nem engednek sehova, mert egy "gyenge törékeny lánynak ebben a komor világban nagyon veszélyes még az utcán is menni...", az apám lenéz teljesen, mert "csak egy hülye nő vagyok", az anyám szemében egy kis gyereke vagyok még, aki képtelen a komoly gondolkodásra, akivel senkit nem szabad megosztani, aki mindig mindent rosszul csinál; a drága hugom pedig csak kihasznál.

Tegyük hozzá, hogy orvos szeretnék lenni, amiben a nagyszüleim nem támogatnak, ugyanis csupán átlagos színvonalon élő család vagyunk, és orvos csak az lehet, akinek apja-anyja orvos, vagy nagyon gazdag...

De bennem, akkor is van tehetség, akkor vannak ambícióim, céljaim, álmaim, mert ezek nélkül nem volna érdemes élnem. És mivel a szüleim lelki támogatására nem számíthatom, minden bizalmam a barátaimban van és persze magamban. Sokszor vagyok szerelmes...reménytelenül.

Ja és nem vagyom aza az otthonülő típus, mint a szüleim. Én szeretek eljárni a barátnőimhez, szeretek mozizni, vásárolni, csajos napokat tartani, kirándulni, túrázni, sőt, az idén elértem a szüleimnél, hogy elengedjenek bulizni (amit persze a suliban mindenki megtapsolt, hogy csoda h a szüleim megengedték). Tegyük hozzá, hogy a bulin nem ittam sokat, mert akkor az lett volna az első és az utolsó alkalom. És tudok lazítani, sőt! Nagyon szeretem a zenét, rajongok érte, és nem azért zongoráztam a suli előtt, mert é akartam, hanem megkértek rá. Zenesuliba sem jártam, csak otthon gyakoroltam magamnak a kis szintetizátoromon. Én ezt szeretetből csinálom. Van, amikor csak úgy beteszek egy CD-t, bekapcsolom a rádiót, csak azért, hogy tudjak egy kicsit táncolni, mert jólesik. Lehet, hogy rosszul csinálom, de én élvezem, és kikapcsol. Közben pedig arról álmodozom, hogy egyszer majd egy fiúval táncolhatok egy bálon (nem egy buliban), szép ruhában, gyönyörű ékszerekben...

Miért baj ez? Ez vagyok én.

2011. jún. 13. 10:34
 52/65 A kérdező kommentje:
Voltak akik azt írták, hogy nem probléma, ha okosabb egy lány. Én nem voltam meggyőződve a saját igazamból, és most nagyon örülök annak, hogy nincs igazam. Valójában csak nagyon kétségbe voltam esve, ezért fogalmaztam meg így a kérdést. És szerintem is szánalmas az a pasi, aki a butább npket keresi.
2011. jún. 13. 10:39
 53/65 anonim ***** válasza:

Így már mindjárt más.

Meg kéne próbálnod elfogadni azt, hogy a szüleid már csak ilyenek. Biztosan problémás életük volt, biztosan tehetnek róla ők is kisebb vagy nagyobb mértékben, de most már így alakult. És amit tőlük kapsz (a keveset), ne annak tudd be, hogy nem vagy elég értékes személy. Akár mit mondanak, akár milyen lekezelőek, akkor is értékes személy vagy. És akkor is az lennél, ha esetleg minden versenyt nem nyernél meg. Akiket a szüleik elhanyagolnak, gyakran az élet egyéb területein próbálják azt kompenzálni: megfelelni vágyással sok más körülménynek. Hogy legalább a társaik, az iskola, a tanárok, egy fiú, és persze önmaguk szemében értékesek legyenek. Ez gyakran segíti sok tehetség kibontakozását, pl. én is így lettem az, aki. De mellette meg kell tanulni azt, hogy az élet nem ennyiből áll, nem csak mások visszajelzéseiből és nem csak az eredményekből. Hanem ezek nélkül is szerethető mindenki. Javaslom, hogy erről beszélgess valami érettebb felnőttel, pl. az iskolapszichológussal.

És hidd el, a fiúk szeretik az okos lányokat, de az észen kívül még sok más apróság is van, amire oda kell figyelni. :)

2011. jún. 13. 10:46
 54/65 anonim ***** válasza:
Olvass személyiségfejlesztő könyveket. Van elég sok amerikai, de most egyiknek se jut eszembe a címe. A magyarok közül Gyökössy Endre könyveit tudom ajánlani, ami a korodnak szerintem megfelelő.
2011. jún. 13. 10:54
 55/65 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó válaszolónak. Azt el kell mondanom, hogy nem akarok pszichológushoz menni mert úgy gondolom, a barátaimtól mindig megfelelő támogatást kaptam, csak most ugye nem beszélek velük annyit.
2011. jún. 13. 10:54
 56/65 anonim ***** válasza:
Pedig mindenképpen jó lenne, ha valami érett gondolkodású felnőttel tudnál beszélni erről. Nekem sokat segített.
2011. jún. 13. 10:56
 57/65 anonim ***** válasza:
A barátnők nem olyan jók, mert erre még nincs rálátásuk, nincs tapasztalatuk. Gyakran "vak vezet világtalant", ha ilyen témában csak rájuk hallgatsz, ami még akkor se tanácsos, ha a vakok sokan vannak.
2011. jún. 13. 10:57
 58/65 anonim ***** válasza:
100%
Na ez végre kimerítő leírás volt, és sok mindent megmagyaráz. Én spec. nem neveztelek strébernek, hanem felvetettem hogy a korodbeliek között annak tűnhetsz. De ez voltam én, olvastam hogy volt aki konkrétan lestréberezett. Az előttem szóló már sok mindent remekül megfogalmazott, azokat nem is írnám le még egyszer. Csak magadnak akarj megfelelni, senki másnak. Most a szüleidre gondolok, tudom hogy nem megy ez így sitty-sutty. Remélem tényleg sikerül neked, és orvos lesz belőled. Ha az a vágyad. Mivel személyesen nem ismerlek, ezek alapján csak arra tudok gondolni, hogy a fiúknak is annyira meg akarsz felelni, hogy nem vagy természetes amikor velük beszélsz. Könnyen lehet hogy ezt te észre sem veszed. Tényleg el kellene menned pszichológushoz, mert a szüleidre ugye nem számíthatsz, viszont nagyon önbizalom hiányos vagy. Az csak egy dolog hogy kiállsz az egész iskola elé szerepelni. Attól hogy a szüleidnek nem vagy elég jó, attól másoknak még lehetsz. Hiszen vannak barátaid. Ha emberként és lányként több önbizalmad lenne akkor szerintem a fiúknak is jobban bejönnél. De mindenképp a saját magad kedvéért kérj segítséget. Nagyon szomorú hogy a családod ennyire nem támogat téged. Ez szörnyű lehet.
2011. jún. 13. 11:02
 59/65 A kérdező kommentje:
Érdekes, az elejé azt írták, hogy le kéne faragnom az egómból és hogy egy ilyen nagyképű és egoista lányt senki nem szerethet; most meg látjátok, hogy tényleg önbizalomhiányos vagyok. Na ugye? És köszönöm a segítő válaszokat!
2011. jún. 13. 11:13
 60/65 A kérdező kommentje:
Ja és alig várom, hogy elköltözzek itthonról. Alig várom, hogy egyetemista legyek, kollégista. Ó, remélem nagyon jó lesz! Ott több alkalmam lesz az ismerkedésre fiúkkal is, persze csak ésszel! Nem lesz az, hogy nem engednek sehova...még 2 év!
2011. jún. 13. 11:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!