Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek, ha a lány elvárná...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha a lány elvárná tőlem, hogy templomban elvegyem őt feleségül?

Figyelt kérdés
Ti voltatok már ilyen helyzetben? És mi a megoldás az ilyen tekintetben való különbözőségre?
2011. máj. 20. 09:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/84 anonim ***** válasza:
39%
Gondolom a kapcsolatod kezdetétől fogva tudod a menyasszonyodról,hogy ő bizony meg van keresztelve. Gondolom a kapcsolatod eleje óta egy álszentnek képzeled őt,amiért ő képes hinni egy magasabb rendű képzelt valamiben,amit ő úgy hív-és még sokan mások-hogy Isten. Ezek szerint most próbálod eljátszani a mártírt,és ezen kifogás alapján kitérni a kapcsolat elől, mondván, te nem akarsz hazudni senkinek, pláne nem önmagadnak. A menyasszonyod pedig el sem hangzott sehol, hogy őt mennyire tartod őszintének és mennyire nem ítéled el. Mert te ezáltal bizony elítéled ezt az egészet. A szerelmi kötelék az szerelmi kötelék, akár Isten, akár az anyakönyveztető is kötteti meg. Az, hogy benned felmerült ez a kérdés, azt jelenti, hogy egyáltalán nem hiszel a kapcsolatodban.Találj egy hozzád mindenben hasonló nőt, aki elfogad úgy ahogy vagy,és behódol minden elvárásodnak!
2011. máj. 20. 17:55
 82/84 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Lehet, hogy már leírták neked de nem olvastam végig az összes hozzászólást:( bocsika

Na mi is a párommal ezen "vesztünk" össze. Ő azt mondta, hogyha szeretem őt akkor lemondok a templomi esküvőről én meg azt, hogyha ő szeret engem akkor elvesz isten színe előtt is.

22 éves vagyok és kisgyerek korom óta arra tanítottak, hogy isten van és isten létezik.Kiskoromban megkereszteltek, meggyónom a bűneimet, voltam elsőáldozó, megvagyok bérmálva. és szeretném felvenni majd a házasság és az utolsó kenet szentségét is. és megértette, hogy ez nekem fontos. Ezért kibírja ezt a 1,5órát értem.

és írtad, hogy istenre esküszöl akiben nem hiszel. Ilyen esetben, ha az egyik fél hisz istenben a másik nem, a nem hívő embernek nem istenre kell esküdnie hanem a becsületére és a tisztességére.

Régen volt olyan, hogy nem adtak össze egy isten hívőt egy hívőtelennel. De most azt mondják, hogy a hívőt kell nézni és neki kell megadni a házasság szentségét. így ha jól tudom majd neked jegyesoktatásra sem kell járnod semmi extra dologra. Annyi lesz a dolgod, hogy esküvő előtt bemész a templomba lesz egy próba utána a nagy nap és ennyi.

De erről nem tudok, mert az én párom megcsinálja értem az áldozást és a bérmálkozást(kiskorába megkeresztelték őt), hogy "igazi" templomi esküvőnk lehessen.

De én nem azért csinálom, mert szép és jó meg ilyenek hanem azért mert hiszek ebben a dolgokban.

Bocsi ha kicsit hosszú lett és érthetetlen de talán a lényeget érezni fogod majd.

22/l

2011. máj. 20. 18:02
 83/84 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. még azt elfelejtettem mondani, hogy azt nem várom el tőle, hogy minden alkalommal jöjjön velem a templomba és legyen teljes hívő csak az esküvő legyen a temlpomban.
2011. máj. 20. 18:03
 84/84 anonim válasza:
Végül mi történt? Hogy döntöttél?
2014. jún. 16. 14:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!