Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha a lány elvárná tőlem, hogy templomban elvegyem őt feleségül?
ma 11:18
Én megpróbálok rugalmas lenni, amennyire tőlem telik. Ennyire telik.
Nem tudom, ha megkérdeznénk egy hívőt arról, hogy a párja kedvéért lemondana-e a hitéről, mit válaszolna, és főleg, hogy ha azt mondaná, hogy nem, akkor neki is ugyanezt mondanád-e, mint nekem.
Én úgy vélem, egy nem hívőnek sokkal könnyebb, hiszem egy hívő embert korlátozza a vallásból eredő világképe (mint már mondtam, én sem vagyok vallásos, sőt.) Megértem a hívő embereket, mert van kapaszkodójuk a világban, egy sajátos világszemlélettel rendelkeznek, ettől függetlenül a vallás nekem egy történelmi tény, kialakulása és tanításai tényszerűen levezethetőek, sok helyen ellentmondásos, eytrém és álszent, ezért én objektívan, mondhatni egy "történész" szemével nézem az egészet. Nem értem az okot, miért viszolyogsz ennyire tőle.
Te meg sem akarod érteni, mi zajlik egy hívő emberben. Csak azzal foglalkozol, te mit gondolsz. Az nem megfelelő érv, hogy ő nem mond le a hitéről. Senkinek nem kell lemondani arról, amit gondol, de szerinted kinek könnyebb engednie?
Ha nem most, majd a gyermekek megkeresztelésénél lesz probléma. Ugyanis a keresztények szerint aki nincs megkeresztelve, az biztosan pokolra jut. Ha a leendő feleséged szemléletéből kiindulva ezt nem kívánja a gyerekeiteknek, te meg azt mondod, hogy szerinted ez hülyeség, az sokkal nagyobb probléma lesz, mert itt már nem rólatok lesz szó.
De ez egy meddő vita, hiába is írok itt kisregényt. Tuti, hogy nem bírnám melletted (még nem hívő nőként sem) fél óránál tovább.
ha katolikus a lany, akkor jegyesoktatas meg hasonlok is vannak.
nem tiltja az egyhaz a nemhivovel valo hazassagot, megmondod az elejen a papnak hogy te ebben nem hiszel, de szereted ezt a lanyt, es mivel neki ez sokat jelent, te a kedveert reszt veszel benne. ha mas nem legalabb elbeszelgetsz errol kicsit, es megismersz valamit ami eddig kimaradt.
nem kell magad megjatszani, lehetsz nyugodtan oszinte.
Ok, akkor a magyarázatod alapján:
Kétségtelenül nem értem, mi zajlik egy hívő fejében, de a helyzet az, hogy hiába is próbálnám megérteni, nem fog menni - próbáltam már, nagyon is sokszor.
Továbbá: leírod, hogy egy hívő embert korlátoz a vallásból eredő világképe. Na ja, csak míg neki ezt valamiért elnézed, ugyanezt nekem meg már nem. Ebben csak én látok ellentmondást?
Szerinted senkinek sem KELL lemondania semmiről. Mégis azt mondod, nekem kell engednem. De ez számomra valahol akkor is egy baromi nagy egyenlőtlenség. (lenne, még csak elméleti alapokon beszélünk erről)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!