Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek, ha a lány elvárná...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha a lány elvárná tőlem, hogy templomban elvegyem őt feleségül?

Figyelt kérdés
Ti voltatok már ilyen helyzetben? És mi a megoldás az ilyen tekintetben való különbözőségre?
2011. máj. 20. 09:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 A kérdező kommentje:

ma 12:55

Igen, hazugságnak nevezem. De maradjunk csak annál a pontnál, hogy nem őszinte. Nem őszinte dolgokra hogyan tud bárki is párkapcsolatot alapozni?

2011. máj. 20. 12:57
 72/84 A kérdező kommentje:

ma 12:55

"Ki mondta, hogy csak úgy lehet templomi esküvőd, hogyha hívő vagy?"

Nem mondtam, hogy nem lehet, azt mondtam, hogy az az eskü semennyire sem lesz őszinte. És ezért kérdeztem, hogy szerinted mennyire tudná boldogg átenni az ember párját egy nem őszinte eskü?

2011. máj. 20. 12:58
 73/84 anonim ***** válasza:
100%

12:55 ismét

Párod tudja, hogy Te nem vagy vallásos,nem hiszel ezekben a dolgokban.Szóval nem lehet azt mondani , hogy ez hazugság és nem vagy őszinte.

Mást már tényleg nem tudok mondani Neked.

Én ezt a témát már úgy érzem kimerítettem.

Gondold végig még sokszor , hogy valójában akarod-e Te ezt a kapcsolatot,ha már egy ilyen pici áldozatot nem vagy képes hozni a Szerelmedért.

Minden esetben,előre is sok boldogságot.

2011. máj. 20. 13:07
 74/84 napietus ***** válasza:
65%
őt boldoggá tenné, de Te nem vagy erre képes. most már én is azt mondom, hogy ha szerencséje van, nem veszed el, és talál egy olyat, aki nem ennyire csökönyös és hajlandó "áldozatot" hozni érte, vagy akivel legalább nagyvonalakban hasonlóak az elképzeléseik. mondtam én mindig, hogy az ateistánál bigottabb ember nem létezik, Te vagy az élő bizonyíték, kérdező :)
2011. máj. 20. 13:24
 75/84 anonim ***** válasza:
87%
Akkor fodrítsuk meg a dolgot: Nem vagy képes egy számodra nem létező valakinek hazudni a párod kedvéért? Vedd már észre, hogy apró hülyeségen lovagolsz. Nem hiszel semmilyen vallásban vagy istenben, nem érdekel a több száz hívő véleménye, az se, hogy valszeg a papot se érdekelné, hogy ,,nem vagy őszinte", és mégis ekkora problémát csinálsz belőle. Normális ember ilyenkor bemegy a templomba, örül, hogy az ott levők örülnek a házasságnak meg ünneplik őket, lagzizik egyet és boldogan él az új feleségével. És még valamin kiakadtam: azt írtad, hogy hazugságra nem lehet alapozni egy kapcsolatot. De ha megesküdtök polgárilag is és tényleg szeretitek egymást, akkor miért pont a templomi esküvő lenne a kapcsolat alapja?? Semmi logika nincs abban, amit irkálsz, szerintem inkább azt várod az itt lévőktől, hogy valaki leírja, hogy mennyire nagyon tisztel téged, amiért ateista vagy. Pedig senkit sem érdemes pusztán a hite/nem hite miatt tisztelni, főleg, ha már szinte vallásosan ragaszkodik az ateizmushoz, nem igaz?
2011. máj. 20. 13:41
 76/84 anonim ***** válasza:
81%

Én már nem tudok neked újat mondani, de azért leírom, én mit tennék a helyedben. Ateista vagyok, jelenleg szingli, de ha hívő férfit választanék, és templomi esküvőt akarna, én belemennék. Igaz, jó ideig puffognék magamban, hogy milyen ostoba voltam, amiért őt választottam (és várnék is némi kedveskedést az elkövetkező hetekben :D), de megtenném érte. Egy képzelt személynek hazudni nem nagy dolog, mindannyian megtesszük élő emberekkel szemben is.

De ha vallásosan akarná nevelni a gyerekeinket, nem mennék hozzá. Nem azért, mert én akarom őket ateistának nevelni, hanem mert szerintem fiatal korban nem kéne mindenfélét beléjük sulykolni, majd ha nagyobbak lesznek, kapnak pár könyvet ilyen-olyan vallásokról, meg néhány családi beszélgetést, és majd hisznek, amiben jónak látják.

Engem is fiatalon kereszteltek meg, a mamám erőszakoskodására (ráadásul úgy tudom, "feketének" számít, mert a szüleimnek templomi esküvőjük se volt), és nagyon nem örülök, hogy a mamám anno helyettem döntött.

2011. máj. 20. 14:42
 77/84 anonim ***** válasza:

Mit kell ezt ugy tulragozni?

Businesseld le vele, ha nem akarod:

"Anya! Mehetunk templomba, de kerek erte egy 2 no 1 pasi felallast..." Vagy barmi mast. :)

Ha csak bebloffolod is, legalabb megtudod mennyire fontos neki?

37F

2011. máj. 20. 14:51
 78/84 anonim ***** válasza:
76%

végigolvastam hát nemvolt kis melo:D

szerintem esküdj meg templomba. veszteni nem vesztesz semmit. isten színe előtt esküdni nem azt jelenti h istenre. a polgárin meg az állam színe előtt esküdsz. azse jobb.

a jegyesoktatásrol annyit h (ha párod vallásos akkor már van kiválasztott pap aki valamilyen szinten ismeri is már) neminden pap megrögzött hittéríítő. sőt. én amolyan hétvégi hívő vagyok. anyai ágon nagyon apai ágon meg taljes elutasítás minden ilyenre. de a helyi pappal aki misézni jár a mi templomunkba nagyon joban vagyok és mint ember nagyon szeretem. jo gondolatai vannak és egyáltalán nem erölteti h márpedig midnenekfelett hinni kell Istenben. én elmondtam neki mit gondolok erről az egészről(ha gondolod elmondom aztis de az nem ide tartozik a lényeg h nem kimondottan istenben hiszek meg vallásban hanem valami nagyobba mint mi vagyunk) szoval sokat beszélgettem vele sokmindenről és egyáltalán nem akart meggyőzni arrol amiben ő hisz csak elmondja a vélményét stb szoval nem ugy kell elképzelni a papokat mint hittérítők inkább valami filozofus.pszichologus keveréke.

másik dolog amit el akartam mesélni neked hogy apum teljesen vallásellenes anyum meg iszonyu vallásos. volt is belőle rentgeteg konfliktusuk h apa a hugom keresztelőjén pl bejött a keresztelésre utána ki is ment. esküvőkön ha tanu volt akkoris amikor dolga volt bennvolt amugy nem. nembirja a légkört. ha véletlenül elvisz minket misére akkoris inkább kinn ül a kocsiba mig mi bent vagyunk a templomba. anyum mindenhol be akar menni templomokba imádkozni körülnézni stb apa ettől teljesen elzárkozik puff ujjab veszekedés. rossz hallgatni amikor ezen balhéznak. VISZONT 25 éve házasok és boldogok. nem áll a vallás közéjük. születet 2 gyerekük akiket vallásosan neveltek(főleg anya az előzőekből kifojolag) akik nem elvakult vallásosak lettek de mondjuk ugy hívők. megismerték ezt az oldalt is és én kevesebbnek érezném magam ha nem tudnám milyen. jártam hittanra is. stb... nem mondom h élveztem de biztos vagyok benne h az én gyerekemet is(majd ha lesz egyszer) el fogom vinni templomba hagyom h elbeszélgessen egy olyan pappal akiről ugy gondolom énis h "jofej" mert enélkül szerintem kevesebb lenne. nemárt ha megismeri ezt a világot is és ismerősként mozog benne ha nemis lesz a tagja tudni fogja h milyen.

ez jo hosszu lett meg összevissza de remélem a lényeg átmegy belőle

2011. máj. 20. 15:15
 79/84 gabriell88 ***** válasza:
60%

Olvastam a véleményeidet kedves kérdező!

Mint, hívő ember írok most neked.-Hozzá teszem nem járok templomba és nem gyakorlom a vallást sem, mert az, hogy hiszek Istenben és a létezésében szerintem rám tartozik és nem egy Kisebb csoportra stb.-

Megértelek és egyet is értek veled.Ha te úgy érzed, hogy az nem lenne tisztességes, hisz hazudnál vele a párodnak és magadnak is, akkor beszélj vele! Kompromisszum:

nem muszáj templomban esküdnöd. Szűk családi körben, akár kint a szabadban is hűséget fogathatsz a párodnak.papot is hívhatok.Azokat a részeket pedig amiket te nem tartasz magadénak ki veheti a szövegből.

De ez csak egy példa.Mindent lehet csak akarni kell.:)

2011. máj. 20. 15:25
 80/84 anonim ***** válasza:
64%
Én megértelek kérdező. Én sem vagyok vallásos, viszont őszinte embernek tartom magam, és iszonyat álszentségnek tartom a templomi esküvőt, ha az ember nem hívő. Nem lennék képes rá, csalódnék magamban, arról nem is beszélve, hogy végig idegesítene az egész, nyűgnek érezném. Sokan írják, hogy ilyen kis "apróságot" megtehetsz a szerelmedért, de ha úgy érzed, hogy meghazudtolod magad, akkor ez már kicsit sem apróság. Próbáld meg ezt szépen elmondani a barátnődnek. (nem olvastam végig hsz-okat, szóval ha ismétlem valaki gondolatmenetét, akkor elnézést) 20L
2011. máj. 20. 16:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!