Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha a lány elvárná tőlem, hogy templomban elvegyem őt feleségül?
napietus
Nem tudom a püspükség telefonszámát.
Másrészről: amiket itt felsoroltál, nagyrészt gyakorlati dolgok. Amiről én beszélek, az meg egy teljesen jelképes valami.
ma 10:54
Ok. Akkor hadd kérdezzek valamit: hogyn jelenthetnék ki olyat, hogy "isten színe előtt", amikor szerintem nem is létezik olyan, hogy "isten"?
napietus
Mert a nem jelképes dolgok sokkal-sokkal fontosabbak számomra, mint ezek.
Az meg, hogy hova tartozunk. Nos, én speciel nem tartozom sehová.
Én sem hiszek istenben, ettől függetlenül kimondanám. Mert csak szerintem nincs, és mások szerint van.
Annak, aki hisz benne, annak létezik. Az én világomban nem. Annak, aki hisz benne (vagy talán hisz benne), annak fontos. Nekem tök mindegy.
A házasságban pedig két ember van. Beszéljétek meg, mondd el neki, hogy te valami olyasvalaki előtt tennél esküt, amiben nem hiszel. Ha ez őt nem zavarja, akkor nem mindegy?
napietus
A fontos dolgok éppen attól fontosak, hogy azokban sokkal inkább hajlandó vagyok mások kedvéért komprimisszumokra. Ettől lesznek fontosak.
napietus
Ja, és még néhány gondolat a logikádhoz:
A komprimisszum KÖLCSÖNÖS lemondást jelent ám.
Na, most, akkor itt ebben a helyzetben hol van a kölcsönösség? Itt én hódolnék be az ő akaratának - vagyis, inkább úgy látom, hogy a családja akaratának -, ő - és a családja - mit tesz azért, hogy az álláspontja közelebb kerüljön a közöshöz?
Itt nem sok választás van: vagy mentek, vagy nem. Összesen 2 opció, tehát valaki biztosan rosszabbul jár. Vajon kinek lenne nagyobb baj, ha az ő kívánsága nem teljesülne? Egy vallásos embernek, akinek az élete párja leszarja a hitét és azt, ami neki fontos, vagy egy nem vallásos embernek, aki a párja istene előtt is elmondhatná, hogy örökké akarja őt, még ha ő maga nem is vallja ezt az istent.
Én továbbra sem értem, mi ennyire tragikus egy templomi esküvőben. Valami furcsa gyerekkori komplexus lehet...
ma 11:13
Tudod, az én meggyőződésem az, hogy az ember templomba azért megy, mert saját maga meg van győződve a hitéről, nem a szerelméért. És bizony ismerek jó néhány hívő embert, és ezzel az álláspontommal ezzel kivétel nélkül mindegyik egyetértett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!