Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit szóltok ahhoz, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szóltok ahhoz, hogy a férjem minden költséget felezni akar velem? Igazságos?

Figyelt kérdés

Közel 2 millió forint a keresete, IT szektorban dolgozik! Én 12 órában dolgozom az egészségügyben havi 400.000 ft-ért! Közös gyerekünk is van! Nincs magamra pénzem, mert mindent felez, mindennek a felét oda kell adnom, hónap végére semmim nem marad, persze neki meg gyűlik a pénz a számláján.

Igazságos ez?

tegnapelőtt 12:32
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
82%
Nem értem hogy miért szültél gyereket ilyennek. Alapból már azzal, hogy gyereket szültél, rengeteget tettél a kapcsolatba. Szerintem ennek a felezgetésnek semmi értelme egy kapcsolatban, biztos, hogy nme viselném el. Tényleg jobban jársz a gyerektartással.
tegnapelőtt 13:08
 12/42 anonim ***** válasza:
25%
Te választottál, te mentél, hozzá, te szültél neki gyereket.. és ez a kérdés még csak most merült fel benned?
tegnapelőtt 13:12
 13/42 anonim ***** válasza:
28%
Te választottad.
tegnapelőtt 13:19
 14/42 anonim ***** válasza:
81%

Én nem szoktam senkinek kapásból válást javasolni, de esetedben ahogy előttem is írták, még lehet hogy jobban is járnál.

Házasságban közös a vagyon és ha ő "gyűjti a pénzt a számláján" ahogy írtad, akkor lehet hogy jobban járnál te és a gyerek ha elválnátok és a bíróság megítélne a keresetéhez képest egy normális gyerektartást.

Az a pénz a gyereké, tőle veszi el amit gyűjtöget magának.

Egyébként házasságban a számlán gyűjtögetett pénz is közösnek számít, ezt onnan tudom hogy amikor az egyik barátnőm elvált és előtte ügyvédhez fordult akkor az ügyvédje felvilágosította hogy próbáljon kiegyezni a férjével, mert a barátnőm is összegyűjtött 3 milliót a számláján a házasság alatt, és bizony annak a felére igényt tarthatott volna a férj, az ügyvéd szerint. Ők megegyeztek egymás közt mert a barátnőm lemondott bizonyos dolgokról így megtarthatta válás után a gyűjtögetett pénzt.

tegnapelőtt 13:22
 15/42 anonim ***** válasza:
86%

Nem, de gondolom nem most találta ki hirtelen, hogy felezzetek. Miért nem az elején gondolkodtál ezen? (Mondjuk most már mindegy.) Pont ezért offoljuk ki sokan azokat, akik randin is felezgetni akarnak. Tőlem semmit nem kért még vissza a partnerem, pedig együtt sem élünk, volt, hogy bevásároltunk közös főzéshez, közben beraktam 1-2 dolgot a kosárba, ami nekem kellett itthonra, hogy azokat majd visszaadom, de azt se engedte. Pedig még csak nem is keres 2 milliót havonta, csak tőlem valószínűleg többet.

Nyilván nem emiatt vagyok vele, de olyan emberrel nem lennék, akiben a nagyvonalúság szikráját sem lehet felfedezni.

tegnapelőtt 13:23
 16/42 A kérdező kommentje:

Kiegészítésnek: gyerek előtt külön kasszán voltunk,megszűnt a munkahelyem és terhes lettem.

Gyedet azalatt így nem kaptam, az ő támogatásából éltem, és ezt nagyon sokszor felhánytorgatja, hogy "ő tart el".

Nem költöm a pénzt, a kínaiból meg a pepcoból öltözök és a gyerek is, semmi extrát nem várok el, havonta kb 600.000et költünk, annak minimum a felét akarja, hogy adjam be, rezsire+lakásba, konyhára egyéb dolgokra, ami marad azt költsem a gyerekre meg magamra. És így kb semmim nem marad.

A gyerek előtt nem vettem észre, hogy ennyire félti a pénzét, nagyon mohó lett

tegnapelőtt 13:27
 17/42 anonim ***** válasza:
92%

"és ezt nagyon sokszor felhánytorgatja, hogy "ő tart el"."

Te is hánytorgasd fel neki, hogy házasságkötésetek napján kijelentette, hogy "jóban és rosszban" együtt lesztek. Ez egy ilyen helyzet.

tegnapelőtt 13:32
 18/42 anonim ***** válasza:
93%
én kikérném egy ügyvéd tanácsát, hogy mit lehet tenni ilyen esetben. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ez nem tűnik egy jó házasságnak. Válás lehet opció?
tegnapelőtt 13:34
 19/42 anonim ***** válasza:
91%
Ja ő a 300k-n felül megmaradt pénzét félreteszi, a te kis százezredet meg beosztja, hogy költsd a gyerekre? Ő nem? De gáláns.
tegnapelőtt 13:36
 20/42 anonim ***** válasza:
91%
Házasságban és főleg gyermekvállalása után normális férfi nem felezget hanem közös kasszán vagytok, megvehetsz, sőt ő megvesz a gyerekének és neked annyi pénzből mint neki van. Szerintem ő téged csak tehernek tart és ha akad más nő akivel egymásba esnének mehetsz amerre látsz gyerekestül. Azért is várja el, hogy felezgess vele mert nem akarja elveszíteni a pénzét. Sajnos ez van tehát vagy mész amint tudsz, vagy vársz arra mikor tesz ki.
tegnapelőtt 13:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!