Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha beadom a válást én leszek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha beadom a válást én leszek a felperes? A férjem nem akar válni, ha nem jön el a tárgyalásra minden újabb tárgyalás költségét nekem kell fizetnem?

Figyelt kérdés

3 hónapja elköltöztem otthonról 2 gyerekkel . A harmadik gyermekünk nagykorú ő az apjával maradt azt hiszem sajnálatból, ugyanis mióta eljöttem többször azt mondta, hogyha a nagy lány nem lenne vele már én özvegy lennék.Folyamatosan ezzel fenyegetőzik. Ameddig együtt voltunk lenézett mert én szakmunkás vagyok ő pedig diplomás.Soha nem éreztem, hogy szeretne de 3 gyerekkel nem volt hova mennem. 1 éve már én leköltöztem a házunk alsó szintjére. Így szinte külön éltünk, de ő állandóan zaklatot, éjszaka is lejött és nem hagyott békén. Elegem lett albérletbe költöztem. A családi pótlékot ő kapja eddig a felét adta ide mondván hogy neki fizetni kell a ház törlesztését, emiatt nem fizet gyerektartást sem. Nem akarja a házat eladni sem, próbál zsarolni, hogy menjek vissza.Sérti a hiúságát, hogy elhagytam.Nem igazán tudok ügyvédet fizetni, nem tudom hova forduljak.Nem tudom, hogy mikortól kötelezik a gyerektartás fizetésére? Csak ha kimondják a válást, ami lehet, hogy egy évig is eltart? 2 hónapja van egy barátom egész jól alakul a dolog. A bíróságon ezzel támadhat, lehet, hogy az én hibámból mondják ki a válást? Akkor mit veszítek? Jó lenne ha tanácsot adnátok.

Köszönöm.

2010. ápr. 7. 19:25
 1/10 anonim ***** válasza:

Bíróságokon minden héten van ingyenes panasznap.

Érdemes lenne bemenned.

2010. ápr. 7. 19:27
 2/10 anonim ***** válasza:
46%

Menj be a panasznapra a biróságra, ott segitenek.

Ha beadod a válópert, akkor 12000 Ft illetéket kell fizetni, de ha kevés a jövedelmed, akkor kérheted, hoyg engedjék el. A családi pótlék teljes egészében neked jár, ha nálad vannak a gyerekek. A gyerektartást attól kezdve kérheted, hogy elinditottad a pert.

Ha a férjed nem hajlandó megjelenni, akkor a második tárgyaláson kimondjak a válást. A perköltséget ebben az esetben a férjednek kell fizetnie.

2010. ápr. 7. 19:40
 3/10 anonim ***** válasza:

A gyerektartás csak a nálad levő gyerekekre jár.A válást csak akkor mondják ki,ha megegyeztek a gyermekelhelyezésben.Ha nincs megegyezés a gyerkeket is megkérdezik,melyik szülővel akarnak élni.

A válás kimondása előtt megkell egyeznetek az ingó és ingatlan vagyon elosztásában is.

Lehet,hogy 2-3 évig is elhúzódik a válóper.

Az nem számít a Bíróságon,hogy neked szeretőd van.Viszont a veled lévő gyerekek nem biztos,hogy örülnek neki,és ez a pszichológusnál kiderülhet.

Mindenképpen fogadj ügyvédet,mert nagyon rosszul járhatsz anélkül.

2010. ápr. 7. 20:58
 4/10 anonim ***** válasza:
Az előttem "szólók" tulajdonképpen mindent leírtak, annyival egészíteném ki, hogy bizonyára van a környéketeken családsegítő. Oda be kell menni, elmondani a dol,gokat (azt is, hogy mire van keret - mire nincs), és ha úgy ítélik meg, kirendelnek melléd egy ügyvédet, akinek egy forintot nem kell fizetned.
2010. ápr. 7. 21:43
 5/10 anonim ***** válasza:
ma 20:58-as: amit irtál, az csak a közös megegyezéses válásra vonatkozik.
2010. ápr. 7. 22:04
 6/10 anonim ***** válasza:

A családi pótléknál jelentsd át a címet, hogy hová küldjék ezentúl és ez máris megoldva ez a probléma.

Bírósági ingyenes panasznapra menj be, kérj költségmentességet a perre, hátha megkapod, hivatkozz az anyagi körülményeidre, de ebben a bíróságon segítenek.

A pasid nem számít a válásnál, ma már tök mindegy, kinek a "hibájából" mondják ki a válást, elég, ha az egyik fél egyszerűen azt mondja, hogy válni akar és kész. Indokolni se kell különösebben (elhidegülés és ennyi).

A gyerektartást majd a bíró fogja megítélni, arra figyelj, hogy az igényt úgy add be, hogy az elköltözésed pillanatától kéred, nem későbbtől!

Megteheti, hogy amíg nem kötelezik, addig nem fizet gyerektartást, de a bíróságon ez nagyon rossz pont lesz neki!

Maradhat a házban, ekkor te bérleti díjat kérhetsz tőe, ha akar, hát maradjon...

2010. ápr. 8. 08:13
 7/10 anonim ***** válasza:

"A válás kimondása előtt meg kell egyeznetek az ingó és ingatlan vagyon elosztásában is."

Csak az ingóban, az ingatlan megosztását külön perre is fenn lehet tartani.

Látod, ezért lenne fontos, hogy legyen ügyvéded, hogy pontos infot kapjál...

2010. ápr. 8. 09:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálunk sem volt közös megegyezés, a férjem a gyerekeket is magának akarta, és a bíróságon azzal vádolt, hogy nekem van valakim, persze ez nem volt igaz. Az összes perköltséget neki ítélték (az én ügyvédem költségét is -de azt nem fizette ki nekem, hiába volt róla bírósági határozat) és vonják a fizujából a gyerektartást. Nyugi, jól tetted, nem lesz semmi baj!
2010. ápr. 8. 11:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Nézd, ha hivatalosan csak 3 hónapja költöztél el és 2 hónapja van valakid, háááát... szerintem a nyakadba varrhatja, már csak azért is, mert a gyerekeknek elég szar az, ha először ez az apa utána az. Szóval akár fel is hozhatja ellened erre hivatkozva.
2010. ápr. 8. 19:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Az teljesen mondegy, hogy van-e új kapcsolata az anyának, a gyereket akkor is megkapja, ha a házasság ALATT van szeretöje - több konkét esetet is ismerek! Egyébként olyan nincs, hogy ki a hibás, csak annyit néznek, hogy a két fél közt megromlott a kapcsolat.
2010. ápr. 8. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!