Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szakítani betegen? ugye nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítani betegen? ugye nem vagyok olyan rosszember?

Figyelt kérdés
páromat lassú lefolyású gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták, valamint már egy jó ideje depressziós is ez sok dühkitöréssel jár részéről. már nem vagyok boldog vele ezért szakítani akarok és hogy őszinte legyek a saját boldogságom nekem a legfontosabb és a drámában sem nagyon akarok résztvenni. van is egy férfi akivel már egy ideje kerülgetjük egymást. de mi lesz ha sokan megszólnak majd amiért ott hagytam egy beteg embert akinek amúgy rajtam kivül csak távoli rokonjai vannak.
tegnap 21:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
Senki nem köteles feláldozni az életét máséért. Nyilván becsülendő ha valaki így tesz de nem morálisan számonkérhető aki nem. Ennyi
tegnap 21:55
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelességed mellette maradni. Ha én lennék ilyen beteg, el sem várnám a páromtól, hogy mellettem maradjon és végignézze, ahogy leépülök és meghalok.

Viszont a te helyzetedben én képtelen lennék elhagyni, akármennyire is lélekőrlő a szituáció. Pláne, ha senki nincs, aki támogassa utolsó napjain.

Milyen stádiumban van, mennyi ideje van még hátra? Van ideje felvenni bárkivel a kapcsolatot, aki tudná őt istápolni, ha romlik az állapota? Vagy már ágyhoz kötött tehetetlen és hetei vannak hátra? Azért ez sem mindegy... Nagyon nehéz szitu, az biztos.

tegnap 21:59
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Hát te vajon rózsás hangulatú lennél a gyógyítható betegségeddel?... Nem tudom, nekem ez morálisan erősen megkérdőjelezhető. Már ha tényleg szeretted őt korábban.
tegnap 22:15
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként ilyen esetben ÉN ha tehetném, akkor már csak barátként is, de mellette maradnék. Elvégre szerettem és vele töltöttem az életem egy részét. Ha nincs senkinek tényleg. Ezt megbeszélném vele is és az alakuló másikkal is. Akinek persze nem kötelessége elfogadni a kialakult helyzetet, de ha annyira velem akar lenni, akkor úgy gondolom, ki tud várni néhány hetet, amíg mi kibontakozhatunk teljesen. De most itt egy tényleg végső stádiumú betegről beszélek. Ha most diagnosztizálták és még évei vannak hátra, akkor sajnálom, de az már tényleg az én életemet is tönkretenné, hogy boldogtalanul, sajnalatból együtt maradok valakivel, akit már nem szeretek.
tegnap 22:21
 5/12 anonim ***** válasza:
28%

Én nem hagynám el, gondoskodnék róla.

Szerettük egymást, együtt éltük meg az életünk egy szakaszát. Egymás nélkül nem lennénk azok, akik vagyunk.

Akkor is ezt tenném, ha közben lenne valakim, akivel megszerettük egymást, aki ebben erkölcsi támaszom.

Kidobni valakit mint a “romlott ételt”, “elhasznált bútort”, tisztességtelen.

tegnap 22:23
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

5#-ös vagyok.

Amúgy nem érdekel mások véleménye. Nem azert gondoskodnék róla, mert hogy “mit szólnak mások”.

Hanem azért, mert az a fontos, hogy én mit tartanék önmagamról, mit diktál a lelkiismeretem.

A másik amúgy= mindenki visszakapja azt, amit másoknak ad vagy nem ad.

Ez karma, sors, mintázat, amit továbbadsz, mindenki nevezze, aminek akarja.

Ahogy én bánok azzal, akivel az életem egy részét leéltem, azt fogom visszakapni mástól. Nem tudatosan (talán), de a mintát, a példát én sugallom.

tegnap 22:31
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Tehát tulajdonképpen nem megromlott a kapcsolatotok, hanem nem tudod elviselni azt, hogy hogy kezeli a saját, gyógyíthatatlan betegségét. Röviden, nem vagy mellette társ a bajban. Persze nem kell mindent elnézni csak mert beteg, kontrollálnia kellene neki is magát, de első körben ezt kellene megpróbálni, hogy kicsit mindketten odarakjátok magatokat. Az meg, hogy nem akarsz részt venni a drámában, nagyon egy utolsó undorító gondolat.
tegnap 22:34
 8/12 anonim ***** válasza:
46%

Mi lesz, ha...

Mi lenne, ha növesztenél gerincet?

tegnap 22:53
 9/12 anonim ***** válasza:
Vele maradnék barátként, de nem gondoskodnék róla, ha megengedhetem, ápolót fogadnék.
tegnap 22:58
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy a párod akar-e tenni azért valamit hogy változzon! A dühkitörésre, depresszióra van orvosság, megoldás. Ha nem is akar tenni ellene akkor érthető, hogy eltávolodtok érzelmileg és szakítás a vége.
tegnap 23:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!