Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szakítani betegen? ugye nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítani betegen? ugye nem vagyok olyan rosszember?

Figyelt kérdés
páromat lassú lefolyású gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták, valamint már egy jó ideje depressziós is ez sok dühkitöréssel jár részéről. már nem vagyok boldog vele ezért szakítani akarok és hogy őszinte legyek a saját boldogságom nekem a legfontosabb és a drámában sem nagyon akarok résztvenni. van is egy férfi akivel már egy ideje kerülgetjük egymást. de mi lesz ha sokan megszólnak majd amiért ott hagytam egy beteg embert akinek amúgy rajtam kivül csak távoli rokonjai vannak.
dec. 18. 21:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt a kérdést három részre bontanám.

1. Soha ne legyen ilyen, de ha a szerlemem beteg lenne, végig mellette maradnék, és kihasználnám azt az időt, ami még közösen megadatott, akkor is, ha nem a legminőségibb ez az idő. De szeretném, ameddig még megtehetem.

2. Ha viszont a viselkedése elviselhetetlen, az függetlenül a körülményektől* nekem szakítóok. Nyilván nem azonnal, amit lehet, megpróbálnék megtenni, hogy rendeződjön a kapcsolatunk, illetve az ő lelki állapota, de ha azt látom, hogy reménytelen, és/vagy nem is akar tenni azért, hogy változzon, nos... én nem fogok tönkremenni.

* Azért arra is legyünk tekintettel, hogy egy kvázi halálos ítéletet megkapni nem kis lelki teher. Neki jóval többet kell elviselni, mint a másik dühkitöréseit: neki azt a tudatot kell elviselni, hogy soha nem lesz már normális az élete, és hamarosan mindennek vége. Erre azért tekintettel lennék. Nyilván ez függ a viselkedése mértékétől is, de türelmesebb lennék vele, mint azzal, aki makk egészséges, csak egyszerűen egy b*nkó. De persze ha nem sikerül elviselhetővé tenni a helyzetet, és tényleg már nekem is akár a fizikai, akár a mentális egészségemre menne, akkor valószínűleg nem folytatnám.

3.: Ha az ember nem boldog, és már érzelmileg a másikhoz nem kötődik, akkor szintén nincs sok értelme. Főleg, ha már van más a képben... Bár én ezzel is úgy vagyok, hogy ha szeretek valakit, akkor megpróbálom a kapcsolatot megmenteni, ameddig van értelme... de ha tényleg már az a helyzet, hogy vége, és helyre sem lehet hozni, akkor szintén nincs sok értelme.

dec. 18. 23:45
 12/27 anonim ***** válasza:
91%

Egy fontos dolgot nem tudunk. Hogy mennyi ideje vagytok együtt.

Mert nem mindegy, hogy még egy elején járó kapcsolatról beszélünk vagy egy már közösen megélt életről.

dec. 18. 23:54
 13/27 anonim ***** válasza:
70%
Pontosan mi a betegsége?
dec. 19. 02:42
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

A lányom tiniként együtt volt egy leukémiás fiúval, kapcsolatuk alatt diagnosztizálták nála.

Amikor elkezdett leépulni a srác szakítani akart de a lányom végig kitartott mellette. Sajnos a végén nem élte túl. Mindketten 18 évesek voltak amikor ez megtörtént.

Lányom 1 évig járt pszichológushoz. Hihetetlenül büszke voltam rá végig, de közben azt szerettem volna hogy ilyet ne kelljen látnia ilyen fiatalon, q srác sem várta el hogy vele legyen.

Szóval a helyedben ha szakítasz is, maradj mellette, hátha szüksége lesz valamire

dec. 19. 05:35
 15/27 anonim ***** válasza:
47%
Nem teljesen mindegy, mit mondanak mások? Te ezt az embert nem szereted, és csak teher, nyűg neked, és már eljutottál oda, hogy megfogalmazd, hogy a saját boldogságod fontosabb, van is más már az életedben. Hogy patkánynak fognak tartani? Biztosan. Közük? Semmi. Nem te vagy az egyetlen, akinek tönkrement a párkapcsolata, és tovább áll, főleg, ha semmi nem köt vele össze (házasság, közös vagyon, gyerek), ez elég gyakran előfordul mással is. Az, hogy beteg...hát istenem, kívánj neki minden jót. Ha szeretnéd, nem így lenne, de nem szereted. Innentől kezdve nincs miről beszélni, nem köt hozzá sem jóban-rosszban fogadalom, sem egyéb kötelék. Aki megszól érte, nyugodtan beállhat a helyedre, épp üresedés van.
dec. 19. 06:31
 16/27 anonim ***** válasza:

A "drámábán" alatt, szerintem a dügkitörésekre utalt...

dec. 19. 07:08
 17/27 anonim ***** válasza:
53%

Emberek! Tanuljatok már meg olvasni és értelmezni!

A kérdező nem azt írta hogy a párja halálos beteg. Hanem hogy lassú lefolyású gyógyíthatatlan. Ez jelenthet akár egy szimpla cukorbetegseget is, csak úgy mondom....

dec. 19. 07:32
 18/27 anonim ***** válasza:
12%

17

A cukorbetegség NEM halálos. És nem lassu lefolyásu!

Az úgy tulajdonkeppenn,: van.

Pont. Egyutt elsz vele

dec. 19. 07:50
 19/27 anonim ***** válasza:
0%

#18 nem is írta a kérdező hogy halálos beteg!

És amúgy de, a cukorbetegseg pont lassú lefolyású mert évek, évtizedek alatt lerakodik a cukor az ereidben, ami aztán idővel elzarodik valahol.

dec. 19. 08:01
 20/27 anonim ***** válasza:
53%

Én is azért kérdeztem, hogy pontosan mi a betegség (amiért persze egyből valakinek rám kellett nyomni a mínuszt, elég vicces), mert nem mindegy azért.

Azt valóban nem írta a kérdező, hogy halálos.

A lassú lefolyású, de gyógyíthatatlan simán lehet valami degeneratív betegség, vagy esetleg autoimmun kórkép is.

De persze lehet, hogy valami halálos, éppen ezért kérdeztem, mert azért a válasz szempontjából ez nem mindegy.

dec. 19. 08:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!