Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Feltétlenül muszáj megmagyaráz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feltétlenül muszáj megmagyarázn, hogy miért nem akarom kidobni az exem cuccait/miért nem akarom, hogy a barátnőm használja azokat a cuccokat?

Figyelt kérdés

Az exemmel anno kamaszként kezdődött a kapcsolatunk, 13 évesen. Ő volt az első szerelmem. 9 évig tartott a kapcsolatunk, tervezgettük a közös kis életünket, minden a legnagyobb rendben volt köztünk. Aztán vége lett. Nem szakítottunk, meghalt. Három éve. Néhány holmija még megvan, leginkább a szekrény mélyén. Néhány ékszer, ruha, plüss, közös fotók, ilyenek.

A mostani párommal az előző barátnőm halála után két és fél évvel jöttem össze. Ez volt két éve. Én nem nagyon beszéltem neki a volt páromról, meg arról, hogy mi történt. Nem is tudta, hogy őrizgetek pár holmit.

Nagytakarításkor előkerült az a pár cucc. A barátnőm felvetette, hogy hordani akart pár ruhát, meg kidobni a fotóalbumot amiben az exemmel közös képek vannak. Én nemet mondtam, meg megkértem, hogy amit ruhát felpróbált, azt vegye le, nagyon csinos, de nem akarom őt abban látni. Azóta viszont féltékeny, ki van akadva. Én nem tudtam neki megmagyarázni, hogy mi történt, miért zavar ez engem, amit felvetett. Csak annyit mondtam, hogy nem akarok beszélni róla, meg szeretném, ha a cuccok a szekrény alján maradnának.

Őszintén szólva nem akarom elmesélni neki, hogy mi történt az előző barátnőmmel, nem akarom ismét felidézni a történteket. De ezt a mostani barátnőm nem érti meg.

Olyanokat vágott a fejemhez, hogy ha ennyire fontos az exem, akkor menjek vissza hozzá... Meg, hogy elég gyanús, hogy a cuccait őrizgetem, de beszélni nem akarok róla. Ráadásul látta a fotókat, és mivel hasonlítanak egymásra, most azt hiszi, hogy csak pótléknak kell, miközben erről szó sincs.

tegnap 16:08
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
96%
Annyit azért elmondhatnál neki, hogy "Meghalt, de kérlek ne beszéljünk róla"
tegnap 16:09
 2/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem joga van tudni, hogy mi történt hiszen a párod. Eléggé kemény ügy, de ha te nem akarsz róla beszélni akkor valami nem stimmel veled. Az lesz a vége, hogy elhagy.
tegnap 16:19
 3/38 anonim ***** válasza:
92%
Kicsit fura vagy, hogy annyit nem vagy képes közölni, hogy meghalt az előző párod.
tegnap 16:30
 4/38 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem az az igazság, hogy egyáltalán nem vagy túl a halálán ha nem tudsz róla beszélni és az is bizonyítja, hogy az exhez hasonló kinézetű lányt választottál barátnőnek. Nemhiába vannak meg a cuccai és nemhiába mondta a jelenlegi barátnőd, hogy ő csak egy pótlék. Igaza van!

Tessék szakítani és pszichológushoz járni.

tegnap 16:36
 5/38 anonim ***** válasza:
79%
Itt mindenkinek el tudod mondani, felidézni, de a barátnődnek nem? Ugyanennyi lenne. Plusz, ha teljes lelki közösséget akarsz vele, mint társaddal, akkor nem férnek bele ilyen titkok, hiszen azt jelenti bizalmatlan vagy vele, nem hiszed, hogy elfogadna.
tegnap 16:50
 6/38 A kérdező kommentje:

#3 Mert az, hogy közlöm, nem annyi, hogy közöltem, és ennyi volt a téma.

Tudom, hogy milyen a barátnőm, egyrészt kérdezgetne. Másrészt meg ha közlöm vele, hogy meghalt az előző párom, akkor nem csak az lenne, hogy jó, hát hasonlít egy exemre külsőre, hanem az, hogy valaki olyanra hasonlít, akivel amúgy lehet soha nem lett volna vége, ha nem halt volna meg...

#4 Inkább fogalmazzunk úgy, hogy azon nem vagyok túl, ahogyan meghalt. Nem gondolnám, hogy probléma lenne cuccait megtartani. Nincs egy sarok kialakítva a cuccoknak, amik rá emlékeztetnek, nincs ott mindenütt a fotója, nem beszélek a fotóihoz. Csak minden ott van egy dobozban. Halott, de anno hozzám közelálló rokonoktól is tartottam meg olyan cuccokat, amik nincsenek használva, csak el vannak téve, mint emlék.

A jelenlegi barátnőm meg marhára nem pótlék. Ez fel sem merült benne, amíg a doboz elő nem került. Külsőre van egy pici hasonlóság, de azért első ránézésre meg lehet különböztetni őket. A személyiségük tök más, a kapcsolatunk is máshogy működik.

tegnap 16:55
 7/38 A kérdező kommentje:
#5 Hangosan kimondani, még leírni nem ugyanaz. A barátnőm meg tudni akarna részleteket. Egyszerűen nem akarom, hogy kérdezgessen.
tegnap 16:58
 8/38 anonim ***** válasza:
100%
Akkor írd meg neki és kérd meg, hogy ne kérdezgessen, majd ha készen állsz, átbeszélitek.
tegnap 17:01
 9/38 anonim ***** válasza:
100%

Fordulj pszichológushoz mert már évek teltek el, tudni kéne róla beszélni akkor is ha szegényt leszúrták, vagy autóbalesetben halt meg. Sajnálom őt és téged is, de amilyen állapotban vagy nem fog működni a kapcsolat. Mondjuk a csajod eléggé fura, hogy felvette (a szekrény aljáról) a ruháját megkérdezés nélkül, sőt benne maradt volna, de azt akarta, hogy tüntesd el a cuccait amihez szintén nincs joga! Szakíts és a pszichológiai tanácsadások biztosan segíteni fognak, nem fogsz pótlékot keresni más lányokban.

(#4)

tegnap 17:09
 10/38 anonim ***** válasza:
91%

Kell-e az őszinteség egy kapcsolatba? Aha, nem àrt.

Kell-e bele bizalom? Hát, jah, meg a tisztelet se utolsó.

Te úgy gondolod a párod nem tartaná tiszteletben a kérésed és nem bízol benne annyira, hogy beavasd a múltadba... díjnyertes kapcsolatnak hangzik.

tegnap 17:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!