Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Feltétlenül muszáj megmagyaráz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feltétlenül muszáj megmagyarázn, hogy miért nem akarom kidobni az exem cuccait/miért nem akarom, hogy a barátnőm használja azokat a cuccokat?

Figyelt kérdés

Az exemmel anno kamaszként kezdődött a kapcsolatunk, 13 évesen. Ő volt az első szerelmem. 9 évig tartott a kapcsolatunk, tervezgettük a közös kis életünket, minden a legnagyobb rendben volt köztünk. Aztán vége lett. Nem szakítottunk, meghalt. Három éve. Néhány holmija még megvan, leginkább a szekrény mélyén. Néhány ékszer, ruha, plüss, közös fotók, ilyenek.

A mostani párommal az előző barátnőm halála után két és fél évvel jöttem össze. Ez volt két éve. Én nem nagyon beszéltem neki a volt páromról, meg arról, hogy mi történt. Nem is tudta, hogy őrizgetek pár holmit.

Nagytakarításkor előkerült az a pár cucc. A barátnőm felvetette, hogy hordani akart pár ruhát, meg kidobni a fotóalbumot amiben az exemmel közös képek vannak. Én nemet mondtam, meg megkértem, hogy amit ruhát felpróbált, azt vegye le, nagyon csinos, de nem akarom őt abban látni. Azóta viszont féltékeny, ki van akadva. Én nem tudtam neki megmagyarázni, hogy mi történt, miért zavar ez engem, amit felvetett. Csak annyit mondtam, hogy nem akarok beszélni róla, meg szeretném, ha a cuccok a szekrény alján maradnának.

Őszintén szólva nem akarom elmesélni neki, hogy mi történt az előző barátnőmmel, nem akarom ismét felidézni a történteket. De ezt a mostani barátnőm nem érti meg.

Olyanokat vágott a fejemhez, hogy ha ennyire fontos az exem, akkor menjek vissza hozzá... Meg, hogy elég gyanús, hogy a cuccait őrizgetem, de beszélni nem akarok róla. Ráadásul látta a fotókat, és mivel hasonlítanak egymásra, most azt hiszi, hogy csak pótléknak kell, miközben erről szó sincs.

tegnapelőtt 16:08
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
70%

Ha nincs elírás, akkor csak az van, hogy időutazó lehetsz :D

3 éve halt meg az előző, te a halála után két és fél évvel jöttél össze a mostanival, akivel két éve együtt vagy.

De, visszatérve, ha nem tartod elég közelinek a kapcsolatot ahhoz, hogy normálisan beavasd életed egy nagyon meghatározó eseményébe, akkor ne húzd az idejét, hanem hagyd, hogy olyat találjon, aki tud hozzá normálisan állni.

tegnapelőtt 20:54
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

"De, visszatérve, ha nem tartod elég közelinek a kapcsolatot ahhoz, hogy normálisan beavasd életed egy nagyon meghatározó eseményébe, akkor ne húzd az idejét, hanem hagyd, hogy olyat találjon, aki tud hozzá normálisan állni."

Egyetértek.

Nem pedig elvárni azt, hogy megértő legyen veled, meg toleráljon mindent. Pláne ha 2 év után se tudtad megbeszélni a dolgokat vele... Bevallom, én a helyében elég frusztrált lennék. Gondolom együtt is éltek, vagy ha nem nem, akkor is... ott lapul a szekrény mélyén az előző párkapcsolat maradványai. Para.

tegnapelőtt 22:22
 33/42 A kérdező kommentje:

#31 A három éve rész volt az elírás. Arra akartam kilyukadni, hogy utána majdnem három évig nem volt senkim, csak kapkodtam a kérdés kiírásakor.

A komment másik felére..

Oké, tegyük fel, hogy most leültetem a párom, és megmondom, hogy mi történt anno. Hogyan tovább?

Kérdezgetni fog, de nem akarom, hogy fél kelljen idéznem, hogy mi volt. Másrészt tartok tőle, hogy ezután tényleg pótléknak fogja érezni magát.

tegnapelőtt 22:51
 34/42 anonim ***** válasza:
83%

33, már most annak érzi magát és, ha nem is annak szántad, akkor is egy szerelmi háromszögben él. Az előző kapcsolatot le kell valahogy zárnod.

Leülteted és eleve közlöd, hogy neked ez nehéz, de ő fontos számodra és szeretnéd tisztázni a helyzetet. Elmondasz, amit tudsz, de kéred, hogy ne kérdezgessen, megigéred szépen (és be is tartod), hogy elmész pszichológushoz és a kapcsolatotok megóvása érdekében dolgozol ezen a traumán. Addig is, viselje el a cuccokat ott, ahol eddig is voltak. Eddig se voltak szem előtt, ezután se lesznek és elteszed, ha készen állsz rà.

tegnapelőtt 23:37
 35/42 anonim ***** válasza:
64%
Inkább hagyod kétségek közt? Ha azt mondod, hogy még nem akarsz, nem tudsz róla beszélni, valószínűleg megérti, és nem faggatózik. De később lehet neked is jó lenne kiöntened a szíved. Sajnálom szegényt, mert most egészen más jár a fejében, hogy te hallgatsz.
tegnapelőtt 23:40
 36/42 anonim ***** válasza:
85%

Mit nem értetek?

0: Meghalt a barátnő

0 + 2,5 év: megismerte a ,mostani párját

0 + 2,5 év + 2 év: jelen

tegnapelőtt 23:41
 37/42 anonim ***** válasza:
57%

33

Szerintem normális reakció, ha érdekli hogy mi történt...

De nem értem miért nem lehet megkérni, hogy ne kérdezgessen erről túl sokat, mert neked ez egy fájdalmasabb téma és nem szeretnél beszélni róla mélyebben, egyelőre...

Egy pszichológus mindenképp jó lenne neked, mert nagyon látszik, hogy nem vagy túl ezen a történeten... Persze érthető, hogy rossz.

tegnapelőtt 23:43
 38/42 anonim ***** válasza:
76%

36 -> 2,5 évvel a nő halála után jött össze a csajjal, akivel +2 éve vannak együtt =4,5 év a haláltól számítva -> a jelen és azt írta 3 éve halt meg a nője. Így már világos, hol a logikai bukfenc?

Amit amúgy azóta ki is javított.

tegnapelőtt 23:53
 39/42 anonim ***** válasza:
55%

Hát, már meg ne haragudj, de én most tökre sajnálom ezt a csajt! 2 év alatt hogy nem tudtál vele odáig eljutni bizalmi szinten, hogy annyit elmondj, hogy az exed meghalt? Most szerencsétlen tuti sokkal rosszabbakra gondol és jogosan, mert ezt igenis el kellett volna mondanod. Ha meg ennyire nem tudsz róla beszélni, akkor irány a gyászterápia!

A cuccokat valóban ne hordja, de ne is otthon tartogasd már! Ez rohadt creepy.. mintha egy szellem is még ott élne. Így hogy lehet új kapcsolatot fenntartani? Ezek után meg is érteném, ha holnap mindent kivágna a kukába aztán csak néznél, mint Rozál a moziban.

tegnap 21:42
 40/42 anonim válasza:
0%
Takarodjál el pszichológushoz, de gyorsan...
ma 14:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!