Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem tudok felnézni a páromra,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudok felnézni a páromra, de szeretem őt. Van értelme még folytatni?

Figyelt kérdés
Mielőtt nekem esne, bárki, erős bűntudatom van amiatt, hogy nem tudok rá felnézni. Nagyon szeretnék, mert nagyon szeretem őt, de úgy érzem kicsit “elfejlődtünk”, nem érzem magam mellette nőnek, nem érzem magam biztonságban. Tavasszal végzek az orvosi egyetemen, meg is van már a leendő munka helyem. Van sok célom, és teszek is értük, halad előre az életem, úgy érzem emberileg is fejlődök, amihez hozzájárul, hogy 4 éve pszichológushoz járok. Lassan szeretnék családot alapítani, amit mindig a párommal képzeltem, de kezd bennem meginogni…Okos ember, de belekezdett 3 egyetembe is és egyiket sem fejezte be, semmi kitartás nincs benne, igaz dolgozik, de abból a pénzből örül ha nagy nehezen magát ellátja, ráadásul ez olyan munka ami nem igényel még csak középfokú végzettséget sem. Ráadásul semmi terve a jövőre nézve, semmi ötlet, hogy mi mást csinálna. (Mert ezt utálja.) De nem csak a munkában nincs ambíciója, edzeni is többnyire csak én járok rendszeresen, hiába hívom. Kulturalis programra sem vevő, van, hogy velem tart, de nincs rá igénye…Gyakorlatias/műszaki dolgokban is jártasabb vagyok(alapszinten, csak ami az élethez kell), szerelni/fúrni stb meg nem akar és sosem csinálta. Főzni nagyon jól tud, informatikához is egészen ért, de úgy érzem nem nagyon van olyan dolog, amiben kibontakoztatná a férfiasságát, amiben úgy érezném, hogy jobb nálam és támaszkodhatok rá…

nov. 18. 23:21
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
78%

Azt érzed, hogy két irány felé válik az utatok.

Szerintem azért nem jár annyit konditerembe vagy kultúr progikra, mert anyagilag nem tudja megengedni.Nekem nagyjából elég jó fizum van, de nem fér bele bármi így se keretek között. Ezen nem gondolkodtál el? Neki nincs diákkedvezmény gondolom, meg lehet 25 is elmúlt, szóval elég sokat vonnak a bruttóból. Mai árak mellett ne várj el a másiktól sokféle kiadást. mellette meg jó dolog, ha az ember tud hó végén félretenni.

Eleve kiírtad kérdésbe, szóval ez a szakítás már félig megvan csak bizonytalan vagy. Figyelj én is eddig csak rossz férfiakat fogtam ki, de alapvetően a párodnak más boxokat is ki kell pipálnia nem csak azt, hogy szerelmes vagy belé, tetszik neked. Egyik ilyen, hogy el tudod e vele képzelni a jövőt meg hogy felfele húzzátok egymást, lehet e a másikkal tervezni.Hasonló a hozzáállásotok, értékrendetek.

Lehet régen, mikor te is csak egy senki egyetemista voltál, akkor nem tetted megfelelő magasra a lécet és beérted vele kb. de biztos voltak már jelek, hogy ennyire különböztök.De ha azt nézem, akkor egy szinten voltatok, most pedig te is többre kezded magadat becsülni és minél többet ki akarsz hozni még az életből, mert már ki tudsz. Kinyílik az ajtó a kemény munka miatt.

Én megértelek abszolút, szerintem tedd meg amit meg kell tenni, bátorítalak rá. Szingliségtől meg ne félj. Én inkább egyedül vagyok, mint valaki olyannal, aki mellett nem érzem jól magamat.

Őszintén kb. csak a rossz dolgokat tudod felsorolni, párodnak is lehet jót tenne a szakítás, tanulna belőle. Lehet egy hasonló lusta nő mellett majd boldogabb lesz, később úgyis kijönnének ezek az ellentétek köztetek.

Te amúgy őt a céljaiban az egyetem terén támogattad? vagy miért hagyta abba?

Felnézni egymásra meg szerintem kell. Szerintem a legtöbb nőnek ez kell. De ez lehet elért sikerek, viselkedés, stb.-re.

Tekintettél rá, amúgy ezelőtt férfiként?

Mióta vagytok együtt?

Őszintén nem látom, hogy a srác régebben lenyűgözőbb lehetett volna.

Tanulj ebből az esetből és gondolj arra, hogy mik voltak már az elején a jelek.

Ne érezz lelkifurdalást, párodat se akarom bántani. Ti szimplán nem illetek össze életvitelileg és hozzáállásban. Van ez így.

nov. 19. 19:57
 22/25 anonim ***** válasza:
0%
Ezért undorodom ettől a kapitalista teljesítmény alapú világtól. Kérdező hogy állsz a rendszerkritikához? Szoktatok erről beszélgetni? Milyen értékrendet képviseltek? Csak azért kérdezem, mert a kapitalizmus olyan szinten beleszól az emberi kapcsolatokba, teljesen magáévá teszi és tönkre teszi azokat. Persze sokan írják, hogy nincs értelme folytatni, de érdemes tudni, hogy az értékrended mit képvisel és az ő értékrendje is.
dec. 8. 06:33
 23/25 anonim ***** válasza:
0%
Ráadásul a motiválatlanság az nem csak egyén szintű, egy párkapcsolat valójában csapatjáték ahol az individualizmusnak semmi helye nincsen. Az a jó, ha a párok tudják motiválni egymást, de tisztában vannak ennek a rendszernek a problémáival. Az egyik legnagyobb probléma ezzel a magyar társadalommal, hogy teljesen individualisták és a közösségi értékeket konkrétan leszarják és ez nekik is rossz. Tudtok közösségként működni?
dec. 8. 06:38
 24/25 anonim ***** válasza:
23 persze az a közösség, hogy az egyik dolgozik, a másik meg telefngja a kanapét. Nagyon jó kis egyensúly.
dec. 8. 09:43
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Anyám és apám pont az élethez való hozzáállásbeli különbség miatt készítették ki egymást. #23 nagyon szép szöveget lenyomtál, de ennél egy emberi kapcsolat összetettebb. Semmi köze ennek az individualizmushoz. Azért van ebben a sztoriban 2 külön ember, mert egyértelmű, hogy nem azonos az értékrendjük már.

A szerelem édes kevés egy müködő kapcsolathoz. Én azt mondom, hogy ha a egyik nincs tekintettel a másikra, nem a haladást célozza, akkor nem muszáj kitartani mellette. 🙂 ja és alapesetben nem árt azt nézni, hogy a másik szülőnek való-e, ha valaki családot is szeretne.

Amúgy meg mit kell túlagyalni, a kérdező elvesztette a vonzalmát a párja iránt, egyértelmű. Ha nem akarja visszahozni, hanem ki akar lépni, akkor az is teljesen okés.

dec. 8. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!