Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem tudok felnézni a páromra,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudok felnézni a páromra, de szeretem őt. Van értelme még folytatni?

Figyelt kérdés
Mielőtt nekem esne, bárki, erős bűntudatom van amiatt, hogy nem tudok rá felnézni. Nagyon szeretnék, mert nagyon szeretem őt, de úgy érzem kicsit “elfejlődtünk”, nem érzem magam mellette nőnek, nem érzem magam biztonságban. Tavasszal végzek az orvosi egyetemen, meg is van már a leendő munka helyem. Van sok célom, és teszek is értük, halad előre az életem, úgy érzem emberileg is fejlődök, amihez hozzájárul, hogy 4 éve pszichológushoz járok. Lassan szeretnék családot alapítani, amit mindig a párommal képzeltem, de kezd bennem meginogni…Okos ember, de belekezdett 3 egyetembe is és egyiket sem fejezte be, semmi kitartás nincs benne, igaz dolgozik, de abból a pénzből örül ha nagy nehezen magát ellátja, ráadásul ez olyan munka ami nem igényel még csak középfokú végzettséget sem. Ráadásul semmi terve a jövőre nézve, semmi ötlet, hogy mi mást csinálna. (Mert ezt utálja.) De nem csak a munkában nincs ambíciója, edzeni is többnyire csak én járok rendszeresen, hiába hívom. Kulturalis programra sem vevő, van, hogy velem tart, de nincs rá igénye…Gyakorlatias/műszaki dolgokban is jártasabb vagyok(alapszinten, csak ami az élethez kell), szerelni/fúrni stb meg nem akar és sosem csinálta. Főzni nagyon jól tud, informatikához is egészen ért, de úgy érzem nem nagyon van olyan dolog, amiben kibontakoztatná a férfiasságát, amiben úgy érezném, hogy jobb nálam és támaszkodhatok rá…

nov. 18. 23:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

8

Ja igen... Ebből elég gyakran szokott az lenni, hogy az "unatkozó" fél elkezd kikacsintani valami egyszerűbb történet felé. :/

nov. 19. 10:12
 12/25 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

10-es: Azt, hogy jó a lelke. Olyan igazi “gyermeki”. Meg hogy figyelmes. Meg a “fura” dolgait. Meg azt a nyugalmat amit tőle kapok. Igazából közhelyes de szeretem a lelkét és nagyjából minden apró kis mozdulatát. Viszont érzem, hogy ez inkább kötődés, mint szerelem.

nov. 19. 10:51
 13/25 A kérdező kommentje:
Előtte nagyon rossz emberekkel voltam együtt, átvertek, megcsaltak, bántottak stb. Ilyen tapasztalatok után mindennél többet ért ez a béke
nov. 19. 10:53
 14/25 anonim ***** válasza:
16%
Megse tetszik… hiaba, a nok csak a bantalmazo macsokra hajtanak genetikailag… lehet barki barmilyen jo, megse jo :)
nov. 19. 11:13
 15/25 anonim ***** válasza:
55%

Nem akarok senkit megbántani, de az olyan embereknél, akik korábban rendszeresen választottak rossz partnert (ezek a megcsalós, átverős, bántalmazós sztorik), csak ideig-óráig képesek értékelni az érzelmi biztonságot és a nyugalmat, egy idő után elkezd nekik hiányozni az izgalom. Először áltlában egy nyugodt pasi (ez a csendes, kicsit balek típus) oldalán kipihenik a traumáikat, aztán amikor összeszedik az önértékelésüket továbbrepülnek jobb pasira.

Ami ezt a támasz meg felnéz dolgot illeti - jönni fog a lepontozó roham, de akkor is leírom: jelen korban, köszönhetően a technológiai fejlődésnek, egy csomó kétkezi, erőt igénylő "férfias" feladatot megoldanak helyettünk a gépek. Azt írod, okos, és jól ért az informatikához. Na, hát az informatika az a 21. század tipikus férfimunkája. Gondolom te sem piócákkal gyógyítasz meg koponyalékeléssel, mert hál'istennek az orvostudomány sem ott tart már, mint százévekkel ezelőtt.

Felnézni meg támaszkodni egyik félnek sem kéne a másikra, hiszen sosem voltak ennyire egyenlők az esélyek egzisztenciát teremteni a két nemnek anélkül, hogy amásik nemtől kelljen függenie, mint manapság. Őszintén szólva nekem sem lenne kedvem összeméregetni a diplomáim számát meg a lefutott km-eket a másikkal, rohadtul frusztrálna - persze ha valaki TÉNYLEG nem akar tenni a kapcsolatért, arra nincs mentség.

Azt pedig nem tudom elképzelni, hogy SEMMIBEN ne legyen jobb nálad vagy ne tudna hozzátenni a kapcsolathoz valamennyit, ha akarna. Ha mást nem, az érzelmi biztonságot és a feltöltődést, amit másoktól nem kaptál meg, ahogy írod. Ha nincs motivációja, az más, azzal tényleg nagyon nehéz mit kezdeni, így valszeg tényleg nincs ennek jövője.

nov. 19. 12:00
 16/25 anonim ***** válasza:
26%

15, nagyon jol levezetted amit en is irtam.Persze lepontoztak de kit erdekel.

A nok szuletett onsorsrontok, ezzel nem bantani akarom oket, nem tehetnek rola.

nov. 19. 12:05
 17/25 anonim ***** válasza:
73%

Az első bekezdéseddel egyet értek.

A másodikra írom, hogy itt szerintem nem a kétkezi férfias munkáról meg erőről és ilyesmiről van szó, hanem a munkáról mint olyan. Hogy energiát fektet a munkájába bele és ez meglátszik. Nem csak egy olyan melót akar találni, ahol ellébecolhatja az időt, aztán haza, hanem csinál valamit, ami vagy a) motiválja és fejlődni akar benne vagy b) teremt valamit vele, alkot és ez tiszteletre méltó vagy c) Gürizik és igenis le akar tenni valamit az asztalra minden erejét belerakva.

a) Egy informatikai cégnél programozó és szívesen tanul új nyelveket és vállal új projekteket.

b) grafikus, zenész, színész

c) Mekiben dolgozik, de nem napi 4-6 órát hanem 10-12őt és gyűjti a pénzt, mert házat/kocsit akármit akar venni belőle (a családjának és magának is persze)

És szerintem ez is férfias. Nem az ERŐ a lényeg, hanem a belefektetett ERŐFESZÍTÉS, ami a munkával jár. Az a férfias. A lustaság meg nem az. :(

Harmadik bekezdésre:

Szerintem a felnézés szükséges mindkét félnek. A nők általában olyan férfihoz tudnak vonzódni csak, akire fel is néznek. A férfiak pedig igénylik a "felnézést" azaz a Tiszteletet. Viszont azt ugye ki kell érdemelni, mondjuk az áldozatos munka az jó erre.

Viszont ez nem egy olyan dolog, ami úgy van, hogy ha barátnőm felnéz rám, akkor én lenézem őt. Hanem mind a ketten felnézhetünk a másikra (micsoda nyelvi paradoxon). De igazából azt jelenti, hogy mindketten tiszteljük a másikat azért, amit véghez visz az életben.

Negyedik bekezdés:

Szerintem is van olyan, amiben jobb ő nála, de ha az ember nagyon sok téren fejleszti vagy karban tartja magát, akkor sok-sok téren ő lesz a jobb a másikkal szemben. Azaz egy-két terület meg nem lesz annyival erősebb, és nem számít ha 20 területen a csaj jobb és 2-ben a pasi. Az aránytalan már és nem érződik az a kettő a mindennapi életben.

De akár a sportnál is, ha egy pasi nem sportol és az izmai gyengülnek, akkor egy nagyon sportos erős csaj szkanderban már kihívás lehet ennek a pasinak. És ha a pasit lenyomja a csaj erőben, az kifejezetten vonzalom lohasztó tud lenni, hiszen a fizikai biztonságot (védelmezés) is keresik a férfiban (evolúciósan). De még ha csak egyenlő a helyzet akkor is még gáz, hiszen a pasi izomzata genetikailag erősebbnek kéne legyen a nőénél.

Csak hogy tudd felpontoztalak, mert szerintem jó gondolatok, csak válaszolni akartam.

nov. 19. 12:41
 18/25 A kérdező kommentje:
Utolsó, nagyon jól megfogalmaztad, pontosan ezt érzem, köszönöm!
nov. 19. 14:15
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

16-os. Azért van felpontozva mert kifejtett egy értelmes álláspontot, amivel lehet egyetérteni, vagy egyet nem érteni. De attól egy hasznos válasz. Te csak idebüfögtél egy nő szidást. Nem tudom te hol gondoltad egyáltalán hasznos válasznak.

Kérdező, szerintem is alapfeltétele egy kapcsolatnak, hogy mindkét fél tisztelje a másikat. Te valamiért nem tiszteled már. Én szerintem ha minden más ennyire passzol, semmiképp sem rögtön a szakítást mondanám, de egy őszinte, akár fájdalmas beszélgetés mindenképp szükséges. Lehet, ha látja, neked ez mennyire kritikus pont, ő is elgondolkodik. Esetleg kiderul, neki mi van a motiválatlanság mélyén. Ha ő is hajlandó dolgozni magán, talán még menthető a kapcsolat.

nov. 19. 15:42
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

fuh, jól esik a 18-as válasz. Örülök, hogy ha ezzel segítettem valamennyit.

Amúgy a 3-as és 17es válaszoló egyaránt én vagyok.

nov. 19. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!