Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

12 éve vagyunk együtt a párommal, egy pici házban amit édesanyám tol örököltem ,aki 7 éve ment el ! Bőv lent! Tanács?

Figyelt kérdés

Azzal jön mostanság a párom , hogy ő már rég óta itt lakik csinálgatja az udvart , ha vmi el romlik meg javítja ,és közben itt nincs neki semmije !

Annyit kell tudni hogy nekem van egy kamasz lányom,ezzel azt akarja elérni hogy adjak neki részesedést a házból és a gyerekem?

És még a felesége se vagyok!

És ki fizeti ezt ki neki amit o itt csinál ! Elgondolkodtató …

nov. 5. 16:56
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
0%
Ha gyerek is van, 40 es, akkor sem a nő vagyonából kell megoldja az apa az öröklést! Meg amúgyse a gyereknek adná, az esetek 99% ban, hanem elherdálná saját célra!
nov. 6. 07:19
 42/49 anonim ***** válasza:
61%
41 a saját gyereke, aki nem rá íratná amilye van, az ne csináljon gyereket.
nov. 6. 07:32
 43/49 anonim ***** válasza:
30%

40, egyáltalán nem biztos, hogy közös az a gyerek. Lehet, hogy egy előző kapcsolatból van, és akkor jöttek össze, amikor ő még baba volt.

Sajnos a kérdező nem kommunikál egyértelműen és nem is reagál a válaszokra.

nov. 6. 07:32
 44/49 anonim ***** válasza:
84%

38-as, a törvények teljesen egyformán vonatkoznak nőre, férfira. Különvagyon sosem válik közössé, de ha a tulajdonnal nem rendelkező fél nem csak állagmegóvási munkálatokat végez, tehát nem csak egy általános festést, takarítást, mert rendezést végez, hanem ÉRTÉKNÖVELŐ beruházásokat, ilyen pl. a fűtés korszerűsítés, szigetelés, nyílászárók cseréje, jelentősebb felújítás, tetőcsere, bővítés, akkor különválás esetén az ebből eredő értéknövekedés fele jogilag neki jár.

Az, ha egy pár közös elhatározásból gyerekeket vállal és a nő ez miatt évekre kiesik a munkából, azaz évekig nincs jövedelme, egy olyan helyzet, amit illik figyelembevenni különválás esetén, de a jog ebbe nem szól bele (igen ritka az olyan férfi, aki ezt így megérti, ha megromlik a kapcsolat, sajnos sok ilyet láttam már, de van azért üdítő kivétel is), ettől még a különvagyon nem válik közössé. Amennyiben ilyen helyzetben egy férfi úgy dönt, hogy a gyerekei lakhatása érdekében nekik adja az ingatlant, amiben addig éltek, az a saját döntése, de a törvények szerint nincs ilyen elvárás, senki nem kötelezhető az ingatlan vagyona elajándékozására.

nov. 6. 07:54
 45/49 anonim ***** válasza:
52%

Szerencsére a manapság a jog nem kizárólagosan az anyának ítéli oda a gyerekeket. Ha mindkettő magának akarja, figyelembe veszik a körülményeket, anyagi helyzetet, függőségeket stb.

Nem véletlenül mehet gyedre bármelyik fél.

Szerintem egy férfi éppen úgy fel tudja nevelni, mint egy nő, csak akarat kérdése.

90-es években egy általános iskolás osztálytársunk apja még éveken keresztül pereskedett az alkoholista nemtörödöm anyával, mire megkapta őket. Onnantól jótanuló lett a leány, előtte meg csak bugdácsolt.

Több olyan családot ismerek, ahol nem az anya kapta a gyerekeket. Az apák éppen úgy főztek, mostak, takarítottak, tanultak velük, nevelték őket.

nov. 6. 09:49
 46/49 anonim ***** válasza:

43 erre írtam! ⬇️

"nő tenné bele a fenekét a készbe és esetleg szülne oda egy-két kölköt".

nov. 6. 10:21
 47/49 anonim ***** válasza:
100%
Meg ne tedd. Én is megjártam így az exemmel, első kapcsolat volt, alapból manipulatív és bántalmazó, amikor kedvezményesen tudtam rokontól lakást venni, ő minimálisat adott bele, de követelte, hogy 50% legyen a tulajdonjoga, különben ő aztán nem ad bele többet a rezsibe... Eszembe se jutott akkor még, hogy amúgy meg fizethetné a lakbért plusz teljes rezsit ha nem lennék. Onnantól bármikor ha összevesztünk nekiállt fenyegetőzni, hogy ideköltöztet a saját részébe egy cigányt, és én nem tehetek semmit, meg ne merészeljek szakítani soha, mert akkor a lakás árának a felét fogom kifizetni neki. Szerencsére mégis megléptem, és valóban a felét követelte. Mostani eszemmel perre vittem volna a dolgot, de akkor csak örültem, hogy megszabadulok tőle. Sose adj lakásból részesedést, mert nem tudhatod, mit hoz a jövő.
nov. 6. 15:33
 48/49 anonim ***** válasza:
47 es, kemény a lecke néha! És kifizetted neki a fél lakásod? Mivel hitellel?
nov. 6. 21:21
 49/49 anonim ***** válasza:
48, igen, ki kellett sajnos, szerencsére nem mert annak a felénél többet kérni, mint amennyit ténylegesen fizettünk akkor pár éve, és ez 2011-ben történt. Apukám segített, mert akkor még kevés ideje dolgoztam, azt mondta szó se lehet róla hogy lakást feladjunk, mert az exem pedzegette, hogy ő vásárol ki az én részemből, szóval kitett volna az othonomból, egy olyan lakásból, amiben kb felnőttem.
nov. 10. 16:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!