Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezt hogyan tegyem szóvá? Vagy én vagyok túl filléreskedő?
Húszas éveink elején járunk, még mindketten otthon élünk a szüleinkkel. Most kezdtem dolgozni néhány hónapja, a barátom már kicsit több.
Az utóbbi időben sokszor meg szokott kérni, hogy vigyek neki pl. 5 db túró rudit, 8 db sört, stb, meg hogy az anyja elfelejtett venni x meg y dolgot, vegyek már.
Sosem ajánlja fel utána, hogy kifizeti, csak mondja hogy oké köszi, pedig hát nem magamnak vettem, meg sajnos nem is keresek valami jól gyakornokként. Ő sokkal jobban keres. Először még nem zavart, gondoltam oké hát végül is nem fordult elő sokszor, párezer ft nem a világ. De most a héten már ez a harmadik..
Amúgy szoktam neki venni néha meglepinek csokit meg ilyesmi, de ezt kicsit másnak érzem. Én egy évben ha egyszer megkérem valamire (pl sampon) első dolgom kifizetni neki. Az a része zavar inkább, hogy fel sem ajánlja.
Más probléma amúgy nincs a kapcsolatunkban, ha megyünk pl étterembe hol ő fizet hol én, ez rendben van.
Szerintetek én reagálom túl? Már kb szégyellem magam, hogy ez nekem probléma :/
Kérdezzed meg, hogy ez miért van:
- kisszívem miért kell már a héten harmadszor nekem vennem ezeket, főleg, hogy nem adod ide az árát?
Lehet morcos lesz, de nem fogja többet csinálni.
Legközelebb ha kér valamit, mondd meg neki kereken, hogy bocsi ez most nem fér bele a büdzsébe. Vagy kérj te is tőle néha valamit, pl hozzon tampont aztán ne fizesd ki.
Nekem amúgy nem szokott gondot jelenteni, ha a párom kér apróságokat, de ő mindig ki akarja fizetni, amit vetet velem, viszont mindig visszautasítom. Igaz, én már idősebb vagyok és viszonylag jól is keresek. Ha mem férne bele, azt viszont elmondanám neki habozás nélkül, és nem görcsölnék ilyeneken.
Igen erre is gondoltam, hogy majd én csinálom ugyanezt, megkérem valamire, csak megköszönöm aztán ennyi..
Vagy ha ő kér valamit, hozzáteszem, hogy szívesen, x ezer ft volt.
Csak valamiért nagyon kínosnak érzem ezt, nem tudom. Pedig ő annál a pár alkalomnál rögtön hagyta, hogy kifizessem, amit kértem (ami ugye nem is baj, hiszen én azonnal vissza akartam adni). Csak furcsa ez nekem, hogy fordítva ő nem így van ezzel.
Kínos, nyilván. Szerencsére ő nem szégyenli a pofátlan viselkedését.
Mondd neki, hogy már háromszor hoztam a közelmúltban, bocs de elfogyott a fizum. Haladj le a közértbe!
Csak egy apróság: aki 8 sört (!) vitet haza és pláne a csajával, azzal ne nagyon tervezz hosszú távra!
Röhej kategória.
Igazad van, még te érezd magad kellemetlenül....
Önismeret, határszabás!
"Szerintetek én reagálom túl? Már kb szégyellem magam, hogy ez nekem probléma"
Minden jó szándékkal írom, hogy kezdj önismeretbe, aztán gondolkozz párkapcsolaton.
Tudja, hogy mennyit keresel? Ha ilyenről nem beszéltetek, akkor lehet azt hiszi talicskázod haza a pénzt, nem számít az a pár dolog. Mond el neki, hogy nem keresel túl sokat, nem tudod finanszírozni a sörözését, az anyja bevásárlásait meg pláne nem.
Persze tudom, hogy mondani könnyű. Valahogy mindig az érzi magát kellemetlenül, akit lehúznak. Ha nem akarsz nyíltan konfrontálódni, akkor csak kezdj el nemet mondani. Mikor legközelebb kér x dolgot, akkor jajj pont ne legyen nálad csak annyi pénz ami majd neked kell. A kártyádat meg sajnos otthon hagytad.
Te jó ég! 8 db sör?! Nagyon súlyos alkoholbetegség lesz ez!!!
Mihamarabb szakíts vele!!! Ettől a személytől ki fog telni a legkeményebb erőszak, ami létezik!!!
Vagy lehetőleg haladék nélkül invitáld meg párterápiára. Alig észrevehető, de a férfiak is lehetnek depressziósok és ezek pótszerek, amik lassan ölő mérgek. (Tudom, miről beszélek.)
9
Ezt azt erőszak dolgot honnan sikerült megálmodni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!