Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Páromnak van saját( hitellel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Páromnak van saját( hitellel terhelt háza) de "omlik rá" elvileg oda költöznénk össze komoly kapcsolat de én úgy érzem nagyobb összeget nem adnék a felújításra, ő viszont nem tudja kigazdálkodni. Vagy mégis segítsek?

Figyelt kérdés

Kb 5 éve vették a házat volt párjával, aki covid alatt elhunyt. Akkor is felújitandó volt de nem volt rá pénzük. Hitel páromra maradt. Nem tudom volt e hitel fedezeti biztosítás, vagy hogy fizetett e. Lényegegében a hitel törlesztése is kimeríti páromat anyagilag, viszont ha nem újítjuk/újitja fel a ház kevesebbet ér mint a rajta lévő hitel. Legfőbb gond 40x40es négyzet alaku azbeszt (nem túl egészséges) palával van fedve ami elmálott töredezik ,tető több helyen beázik( kivételesen gyakori esős helyen van a ház) nem tudom ezzel összefügg e de minden ablak környékén jókora repedések vannak. Nagyjából egy kádár kocka amihez hozzá lett toldva egy 20nm² es kisház(nyárikonyha spajz) itt a repedésen belátva téglák közt jelentős hézag látható. Megpróbálom leírni jól. A ház részben alá pincézett ezért a bejárathoz 12lépcsőfokon lehet feljutni, lépcső tetején balra bejárati ajtó, jobbra "terasz" teraszról nyílik az említett kisház. Terasz bejárattal ellentétes sarka alatti "oszlop" szilikátból

van, amiből az alsó félig elmálott. Terasz betonozás széle letörve gondolom összefügg a kisház repedéssel az oszlop málás. A ház és a kisház teteje egybe van hozva. Tehát ha döl a kisház viszi a tetőt. Bocsánat ha zavarosan írtam. Belülről a ház télen penészedik fűtéssel még egyedűl volt a párom spórolt. Kimosta a ruhámat télen, hazahoztam és 15 perces mosással kimostam a szagot belőle olyan szinten penész szaga volt. Igazából csak próbáltam leírni mennyire gáz a helyzet. Ablakok a házon műanyagok , szigetelve nincs , udvari járdák betonozása málik szét

szept. 4. 12:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
46%
A kádár kockák nem vályogból épülnek, ez nem kádár kocka lesz.
szept. 4. 14:56
 12/19 anonim ***** válasza:
90%

Jelenleg en es a ferjem fizetjuk az o es a volt felesege kozos hiteleit, amibol exasszonyka nem vallalt at semmit.

Kerdezo, te ne legyel ilyen hulye mint en. Ne vallald magadra mas szarjait.

szept. 4. 15:42
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Jézus! Én egy életre megtanultam, hogy máséba egy forintot sem, amíg nincs a nevemen semmi. Jó sok pénzt buktam rajta, de olyan tapasztalat volt, ami egy életre megtanított rá, hogy ne legyek hülye.
szept. 4. 15:53
 14/19 anonim ***** válasza:
66%

Csókoltatom a kanapé-szakértőket! Nem tudom, melyik csatornát nézik a "kedves" hozzászólók, de a leírtak alapján ez messze nem bontandó kategória!

A 3-as valószínűleg nem tudja, milyen költség egy 2-3 szobás ház felépítése NULLÁRÓL.

5-ös: Köszönjük Emese...

8- ennél szarabb állapotú házak mennek el vidéken jelenleg 30M fölött, csaxólok.

9. Repedés és repedés között hatalmas különbségek vannak. Sokszor az alapnak nem sok köze van hozzá-szerencsére. Javaslom néhány "brazil" kivitelező brigádja által felhúzott újépítésű megtekintését, ahol minden "mester" éppen ahhoz ért, amire éppen szükség van. Ott aztán lesznek repedések, és nem 40-50 év múlva.

11- de, vannak Kádár kockák, amik régi vályogház toldásával lettek kialakítva, de full vályogtéglás kockát is láttam már.

A repedés gyakori a félig alápincézett kocka házaknál, ennek több oka van, de nem kell beszarni egyből. Az ablak körüli repedés lehet sok mindentől, ha a tokozás fölött van, akkor a koszorú hiánya miatt is kialakulhat. Nem veszélyes.

A nyári konyha tetőszerkezete nem biztos, hogy statikailag is egyben van a kocka tetejével, a statikus meg tudja nézni. Ahogy a hozzátoldás állapotát is.

Ami meg a felújítást illeti: Az vágjon bele felújításba, akinek sok pénze van. Új építésbe meg az , akinek qrva sok pénze van. Akinek kevés pénze van , az

-vagy vegyen egy közepes állapotú lakótelepi lakást és fesse ki,

-vagy ha már ilyen felújítandó házat vett, akkor lépésenként, ahogy össze tudja rakni a pénzét, csináltasson meg valamit, ami épp a legégetőbb.

Szerintem nektek a tetővel kell kezdeni valamit, arra rakja félre a párod a korpát, te meg -ha komoly a kapcsolat-, segíthetsz neki, ha anyagilag nem is, de azzal, hogy beszállsz a rezsibe, már segíthetsz.

A második a penészesedés, ami lehet a rossz padlószigetelés és a műanyag ablakok kombójának eredménye is. Helyes fűtéssel és jól kigondolt szellőztetéssel ez is megoldható, de a padló szigetelésére érdemes gyűjtögetni.

Gondolom a hitel előtt látta statikus, ha nem, akkor a repedéseket meg kellene nézetni vele. Ő majd megmondja, hogy érdemes-e inkább túladni rajta a ti anyagi lehetőségeitekkel, vagy lassan részletekben rendbe tudjátok-e rakni a házat.

Lehet, hogy szar ez a ház, de legalább "őszinte". Látszanak a hibái. Ez sajnos több száz kockáról, ami már be van csomagolva hungarocellbe, nem mondható el, mert azt nem látod, mi van a szigetelés alatt, csak azt látod, hogy két évente ledobja a fal alja a diszperzitet.

szept. 4. 19:05
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Lakjatok a tiedben. Én erre nem költenék semmit.
szept. 4. 19:27
 16/19 anonim ***** válasza:

Ahogy elnézem itt a hozzászólásokat, sok mindent elárul a mai nők hozzáállásáról a párkapcsolathoz.

Ha jön egy nagyobb nehézség, mindjárt a menekülő utat keresik. Bezzeg beleülni a készbe, az gheczire menne...

Nem szabad fejest ugrani a kútba, ezt senki nem firtatja. De összefogással ez még lehet egy szerény, de kényelmes otthon, ahogy valószínűleg az építtetőjének is megfelelt évtizedekig, csak a felújítás helyett eladásra került.

Azt gondolom, hogy ha nem egy pár hónapos kapcsolat a tiétek és már több próbát kiállt, egy tulajdonos társi bejegyeztetéssel akár a tető felújítását is megfinanszírozhatod. Onnantól nem tudja eladni az ingatlant anélkül, hogy te ne részesedj arányosan az árából. Az a kérdés, hogy akarsz-e egyáltalán ott lakni.

szept. 5. 06:49
 17/19 A kérdező kommentje:

Rengeteg jó választ kaptam igyekszem válaszolni.

Mindenek előtt saját házam nincs viszont megtakarításaim igen, nagy álmom nagy szüleim volt házát vissza vásárolni egy apró faluban és ott gazdálkodni, 50-55évesen. Tehát 20-25 év múlva. Tehát itt annyit élnénk.

#1es! Határeset a kapcsolat biztossága, az össze költözés lenne a válasz a kérdesre.

#2 Az a gond télre a tüzelőt én vettem , meg egy nőnek fűteni horror munka. Hazaérsz a hideg házba átöltözöl befűtöl eszel mosogatol beteszel neha egy mosást ujra megrakod zuhanyzol jobb osztani.

#3 Itt vagyok itt aludtam, azért a bontandó még túlzás viszont a toldás és a mellék épületek(arról még írok) lehet igen. Felkapott üdülő falu jó levegő kivéve a házban a penész miatt. Hétvégi háznak nagy.

#4 szakítás esete igy igaz saját házam árát kaszinózom el.

#5 Gondolom ő neki vannak házai minden csajának egy ezt meg hobbiból felújitja.

#6 Így igaz

#7-8 részletekben válaszoltam.

#9 mivel sok Kádár kockán sógor koma helyi alkesz kőműves volt a mester vannak elrontottak bőven.

#10es még teljesen egyedűlálló voltam kb ezt a kommentrt írtam volna én is. Ugye egy nő elvárja egy kor felett a saját házat egy ffitől venni építeni egyedűl.........csokosoknak állt a világ.

szept. 5. 07:04
 18/19 A kérdező kommentje:

#11vissza olvastam nem is írtam hogy vályog. Mondjuk nem is kocka inkább téglalap kb 15x10 detöbbször felújítva átépítve. Mivel hegyi falu inkább terméskő mészkő +tégla fal. Termeskő ugy értendìő valami zsaluzásba dobáltak szikla darabokat közé meg valami misungot öntöttek. Ház háta"tüzfal" meszelt a többi része kadár kocka stílusban kőporozott. Érdekességként említeném meg 70es években nagyanyám házához vert vályogból építettek szobákat, csúszó zsalus bérház építés falusi megfelelője. Nem téglát raktak, hanem zsaluba öntötték a válykot megtömörítették (verték) és emelték a zsalut. Külsöre a ház teljesen Kádár Kocka.

#12-13okos ember a más kárán tanul.

szept. 5. 07:16
 19/19 A kérdező kommentje:

#14! Sok okosnak látszó dolgot írtál. Szerintem válaszoltam apránként neked. Nekem is a tető állapota a leg aggasztóbb. Nem értek hozzá de ahogy voltam a padláson palát igazgatni nekem egybe látszott a kisházzal, bővítéskor tető csere/felújítás is lehetett.

Amit nem írtam mellék épület teljesen köves vályog tehén ól istálló, teteje rossz cserép ebből lett leválasztva a kazánház ez az épület a főépület (kisház részéhez) van építve de összekötve nincs viszont kezd a tető a faltól távolodni. Nem kizárt az ól támasztotta a kisházat és kazánházban kellene rakni egy támasztó falat 2-3 vasbeton oszloppal.

szept. 5. 07:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!