Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Páromnak van saját( hitellel terhelt háza) de "omlik rá" elvileg oda költöznénk össze komoly kapcsolat de én úgy érzem nagyobb összeget nem adnék a felújításra, ő viszont nem tudja kigazdálkodni. Vagy mégis segítsek?
Kb 5 éve vették a házat volt párjával, aki covid alatt elhunyt. Akkor is felújitandó volt de nem volt rá pénzük. Hitel páromra maradt. Nem tudom volt e hitel fedezeti biztosítás, vagy hogy fizetett e. Lényegegében a hitel törlesztése is kimeríti páromat anyagilag, viszont ha nem újítjuk/újitja fel a ház kevesebbet ér mint a rajta lévő hitel. Legfőbb gond 40x40es négyzet alaku azbeszt (nem túl egészséges) palával van fedve ami elmálott töredezik ,tető több helyen beázik( kivételesen gyakori esős helyen van a ház) nem tudom ezzel összefügg e de minden ablak környékén jókora repedések vannak. Nagyjából egy kádár kocka amihez hozzá lett toldva egy 20nm² es kisház(nyárikonyha spajz) itt a repedésen belátva téglák közt jelentős hézag látható. Megpróbálom leírni jól. A ház részben alá pincézett ezért a bejárathoz 12lépcsőfokon lehet feljutni, lépcső tetején balra bejárati ajtó, jobbra "terasz" teraszról nyílik az említett kisház. Terasz bejárattal ellentétes sarka alatti "oszlop" szilikátból
van, amiből az alsó félig elmálott. Terasz betonozás széle letörve gondolom összefügg a kisház repedéssel az oszlop málás. A ház és a kisház teteje egybe van hozva. Tehát ha döl a kisház viszi a tetőt. Bocsánat ha zavarosan írtam. Belülről a ház télen penészedik fűtéssel még egyedűl volt a párom spórolt. Kimosta a ruhámat télen, hazahoztam és 15 perces mosással kimostam a szagot belőle olyan szinten penész szaga volt. Igazából csak próbáltam leírni mennyire gáz a helyzet. Ablakok a házon műanyagok , szigetelve nincs , udvari járdák betonozása málik szét
A leírásod alapján ez nemhogy felújítandó, inkább bontandó. Lehet, hogy kevesebb pénzből jönne ki egy 2-3 szobás kisebb házikót felépíteni nulláról, mint ezt megpróbálni emberi életre alkalmassá tenni.
Egyébként te tudod, mennyire bízol a kapcsolatban. Vagy megpróbálni eladni telekként, és a maradék hitelt kifizetve keresni egy kevésbé pénzzabáló lakhatási lehetőséget (nyilván új hitellel, akár közösen).
Én nem költenék erre a házra egy fillért sem, még ha sajátom lenne akkor sem, inkább eladnám, ez a ház egy pénznyelő.
Én biztos nem költöznék oda a helyedben, gondold át jól és beszéljjétek meg, ki mit tervez a jövőben: Tényleg együtt akartok maradni? Ha igen, én azt mondanám, ő jöjjön hozzám. Bár azt nem írtad, te hol laksz? Saját ingatlanban vagy albérletben?
Bkrzasztó, hogy a fidesz, csok és folyamatos előremenetelnek köszönhetően az emberek ilyen bontandó szarokat vesznek meg drágán, hitelre, és aztán belerokkannak.
A fantasztikus csok előtt egy vidéki egész jó állapotú kádár kockát meg lehetett venni pár millió forintért.
Ma meg egy panel fürdőszoba felújítás 1.5 millió forint
Menekülj, szegény pasast sajnálom, de ne hagyd, hogy magával húzzon.
U.i. az, hogy egy ilyen szarra hitelt adott egy bank szerintem btk kategória.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!