Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én gondolom úgy, hogy kezd nem egyenlő lenni az anyagi terhek megsztása ebben a kapcsolatban??
Külön kasszán vagyunk,ő a nő és nem tudom mennyit keres, mennyit kap a SZÉP kártyájára, állítólag hozzám képest keveset, én a ffi. 8hónapja vagyunk együtt én már az összeköltözést pedzegettem (vagyis régebben ő akarta jobban,korainak tartottam, munkám miatt sem praktikus majd nem beszéltünk róla, november-március közt 2x12óra munka 2szabad nap lesz a munka beosztás így jobb lenne+fűtés miatt is).
Amiket én álltam eddig, üzemanyag/autó kopás bárhová mentünk, kb 7500km et megyek éves szinten miatta és 90%ban én megyek hozzá akkor is gyakran fuvarozok neki amit kér (cola, ásványvíz nehezebb dolgok) mehetnék többször busszal is, akkor 60%a lenne csak a költség. Tehát mind anyagilag mind fizikailag kímélve van, ha valamit vetet velem otthonra akkor nem fizeti ki.
Férfi módjára, étteremben kb 8-10alkalommal én fizettem ,ő maximum 5x gyorsétteremben.
Voltunk ott alvós lagzin a szállást én fizettem,megyünk nyaralni én fizetem( szűk 100.000 Ft értékben). Szenet fát télre én vettem 75%ban, bár a munkahelyem adja dolgozói áron egy részét. Kisebb ház karbantartást megcsináltam neki(villany kapcsoló ,csap csere, mosógép csatlakozós szifon) apróságokat de sok kicsi sokra megy. Rá tisztán a villany számla, a víz díj na meg az konyhai kiadás 90% a maradt, volna meg a fűtés szűk 4ede a takarítás mosás finanszírozása marad. Csak a nála össze piszkolt ruháimat mossa ki nekem. Mondjuk a kabeltvt netet is ő fizeti.
Gázpalackot is én cserélem tudom kicsinyes de a zöldség fogyasztásba is beszállok, van nála 10tő paradicsom azt is én vettem a virág földet meg talán ő. Szüleim kertészkednek néha kűldenek velem ezt azt. Az ő anyukája messze lakik rengeteg zöldséget és tyúkhúst ad viszont cserében párom szerintem támogatja az anyukáját anyagilag ami szép dolog lenne, csak épen még nem voltunk együtt....jobban mondva amióta együtt vagyunk normalizálódtak a lakás körűlmények. Azért a 17-18 fok télen a sötétben ülés, zsákban dohosodó ruha (pára lecsapódás) korszakának vége.
Hosszú leírás után fő kérdés. Bár néha magamtól, néha kérésre viszek kaját/alapanyagot jogos e hogy megkért abba is szálljak be többet.
Vagyis! 40pár lábbeli és rengeteg ruhája van amihe ragaszkodik. Fodrászhoz kozmetikushoz nem jár, viszont 5-10féle vitamint szed.
Akkor jól értem, hogy elvárás a férfi állja a közös költségek nagyobb részét??
Egy fontos dolog kimaradt. Neki van a volt párjával felvett hitel rajta amit fizet. Viszont a ház rossz állapotban van. Kb értéke(lehet a település emel az értékén) 75%át kellene rákölteni én erre ha házasok lennénk se látom értelmét költeni.
"Akkor jól értem, hogy elvárás a férfi állja a közös költségek nagyobb részét??"
Hát, nagyon nem.
Mondjuk várható volt, hogy mindössze ennyit fogsz leszűrni az egészből.
10-es válaszoló vagyok.
"Akkor jól értem, hogy elvárás a férfi állja a közös költségek nagyobb részét??"
Nem, egyáltalán nem elvárás! De nekem nagyon imponáló volt, hogy ilyen gavallér volt velem anno a férjem. Viszont, ha a blokkon felül plusz benzin költséget akart volna velem fizettetni, akkor valószínűleg nem kezdtem volna vele komolyan semmit sem. Mert tudtam, hogy akkor ha ezer ftal többet költök az Aldiban, már elkezd hepciáskodni. Nekem egyszerűen sóher nem kell.
"A ruhái olyan szinten nem férnek a szekrénybe, egy zsákban dohosodik évszakváltásonként a 4ede ."
Ember, akkor elmész az Ikeába és veszel neki egy ruhás szekrényt, ha téged annyira zavar! Te tényleg ennyire életképtelen vagy? De most komolyan!
Majd szól: Szívem, gyere kész az ebéd! És te csak 3db kekszet találsz a tányérodon. De ad hozzá egy pohár friss hűvös csapvizet ha megszomjazol. :-)
Ne busszal járj mert az drága. Gyalogolj.
Télen a bedobált reklámujságokra kell a fűtést alapozni. 😄
Akkor élj egyedül!
Probléma megoldva.
Azza kezded, hogy külön kasszán vagytok. Aztán kiderül,nem is laktok együtt. Akkor még jó, hogy külön kassza, mégis hogy képzelnéd másképp.
De bakker, te mindent kiszámolsz, elszámolsz? Bammeg, azt nem számoltad ki, melyikőtök hány lap wc papírt használ? Te nem vagy komplett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!