Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőm van de egy ismeretlen nő túl nagy hatással van rám, hogyan nyomhatnám el még jobban?
Nyolc éve vagyunk együtt a párommal, igazából jó a kapcsolatunk, nagyon ritkán veszekszünk. Barátok is vagyunk, sokat beszélgetünk, a házimunkát felosztjuk, egymás családjával jól kijövünk. Szerintem hasonlítunk, a barátnőm kicsit pörgősebb de alap dolgokban megegyezünk. Teljesen átlagosak vagyunk. Mindig hűséges voltam hozzá, még csak nem is flörtöltem mással. Senki más nem mozgatott meg, tavaly őszig.
Tavaly ősszel én voltam a soros a bevásárlásban amikor megláttam egy nőt és nem tudtam levenni a szemem róla. Észrevette ahogy nézem de nem tudtam félrenézni. Szánalmasnak és nevetségesnek hangzik számomra is de az volt az érzésem mintha valahonnan ismerném pedig soha nem láttam még. Többször összeakadt a tekintetünk de természetesen ennyi volt, próbáltam utána elfelejteni. Pár hónappal később bementem egy másik boltba és ott volt ő mint eladó, én meg egyedül voltam vevő. Kisebb sokkot kaptam, kivert a víz, közben azt hittem felgyulladok, alig tudtam kinyögni valamit, be is rekedtem szóval biztos hülyének nézett a nő. Láttam rajta, hogy ő is felismert, kedves volt végig és úgy nézett rám mintha a vesémbe látna. Szinte kirohantam fizetés után, láttam a visszapillantó tükörben hogy szakad rólam a víz és vörös a fejem. Hetekig eszembe jutott a nő minden egyes nap. Azóta se voltam abban a boltban, illetve tudatosan próbáltam elhessegetni a gondolatokat és maximálisan a barátnőmre koncentrálni. Jól is alakultak a dolgok, nyugodtabb lettem, amikor nemrég bevásároltunk a barátnőmmel, pakoltunk már fel a szalagra amikor észrevettem hogy a mellettünk levő sorban áll a nő és engem néz de elkapta a tekintetét. Nagyon ügyeltem hogy véletlen se nézzek oda de remegni kezdett a kezem és éreztem, hogy vörösödök. Gyorsan vègeztünk, barátnőm észrevette hogy furcsa vagyok de eltereltem.
Pár napja egy munkatársammal megálltunk egy helyi pékség előtt, hogy beszaladjak kifliért, még sorban álltam amikor bejött a nő is. Ott többen üdvözölték, az eladónők is mosolyogva integettek neki. Persze nem bírtam ki és hátranéztem rá, ő pedig azonnal a szemembe nézett. Visszakaptam a fejem, fizettem és mentem ki de az ajtóban visszanéztem és láttam, hogy a válla felett ő is figyel engem de erre visszafordult gyorsan.
Munkatársamnak mondtam a kocsiban, hogy várjon egy kicsit és figyeltem ahogy kijött a boltból és elbiciklizett.
Egyrészt rosszul érzem magam és bűntudatom van, hogy a barátnőm mellett ilyet tapasztalok, másrészt valahol fel is tölt amikor látom a nőt, főleg amikor egymásra nézünk. Nem tudom ő mit gondolhat rólam.
Szeretnék tanácsokat kérni, főleg olyanoktól akik voltak már ilyen helyzetben, mert néha azt érzem megőrülök.
Az is megfordult a fejemben, hogy hiába nincsenek problémáink a barátnőmmel, szakítsak mert ez nem fair vele szemben.
37F
Az nem következmény, hogy teljesen más személlyel akarna inkább lenni, más személyre gondol? Látja még pl. maximum ötször és ha rád hallgat leszólítja. Lehet elzavarja és akkor az elutasítás, kudarc tesz még jobban rá a halott kapcsolatra, de lehet annyira egymásba merülnek, hogy egymásba szeretnek/azt hiszi, hogy ő szerelmes és mégha nem is csalná meg fizikálisan még csók erejéig sem, flörtölne vele, keresné, hiányozna neki, szex közben a párjával őt képzelné el és a bűntudat meg, hogy egyáltalán még úgyse venne részt a kapcsolatban mint most teljesen nullára rombolná a barátnő önbizalmát mert érezné, hogy valami nem stimmel - ha már nem érzi jelenleg! - és a híres langyos kapcsolatot is.
Mindenképp szakítással végződne! Akkor miért maradjon mellette?
Annak sokkal nagyobb súlya, negatív hatása lenne ha nemcsak a nőért epedezne IDEGENKÉNT, de még csevegne is vele és akár hűtlen lenne hozzá.
Jobb most külön utakon folytatni, nem kell mindenegyes esetben megmaradni egy nem gyümölcsöző kapcsolatban hiába elvileg jól megvannak mert az egy nagy nulla!
31
Ööö... nekem ezzel a kérdéssel kapcsolatban nincs frusztrációm, felőlem bárhogy dönthet a kérdező. :)
Természetesen nincsen, te csak a hasadra vágtál egyet és javasoltad, hogy cseverészen vele, nincs vesztenivalód. :)))
33
Nem, nem vágtam a hasamra, hanem megpróbáltam a kérdező helyébe képzelni magam. Nem pedig az ismeretlen nő, vagy a barátnő helyébe, akiknek nem ismerjük az érzéseit, sem pedig a tetteit.
Őszintén szólva nekem az a hasravágás, hogy akkor szakítson, mert megtetszett neki egy idegen, akiről amúgy semmit sem tud, akivel még egyszer sem beszélgetett. Ez számomra az álmodozás szint. Pedig egy szakítást (és a rá következő napokat, heteket, hónapokat) sem sétagalopp végigcsinálni, pláne ha egyébként szereti a barátnőjét.
Bőven lehet, hogy ezt még kapcsolaton belül is meg lehet oldani, gondolom nem hiába voltak együtt 7-8 évet. Lehet egyetlen ilyen beszélgetés a másik nővel eldöntené a szituációt, hogy marad és dolgozik a megújuláson vagy elengedi a párkapcsolatot. Nem a sorozatos átverés, megcsalás és társaira gondoltam, mert az tényleg szemét, galád dolog.
Ha szakít, akkor lehet egy életre elveszíti a mostani barátnőjét, ez mindenképp egy mérlegelés tárgya, pláne így 40 éves korhoz közel, amikor gondolom a kérdező is inkább már feleségben/családban gondolkodik (de nem biztos persze), mert bizony ehhez sem lesz könnyű partnert találni.
Mindenesetre szerintem már tényleg eldöntötte a kérdező. Bízzuk rá! :)
Tehát akkor szenvedjen akár élete végéig - mert már 40 felé közelít - a párja mellett és idővel a párja szintén nyugodtan szenvedjen. Ez aztán jó tanács.
Meg van veszve egy nőért akiről semmit se tud és a nő ugyanúgy nézegeti mint a kirakatot.
És majd akkor biztosan a nő elutasítaná, vagy a kérdező csalódna benne. Aha.
Még véletlenül se járkálna el hozzá, nem beszélgetnének valamilyen appon, nem kerülne sor titkos találkákra.
Úgy tudja eldönteni a kérdező, hogy mit is szeretne ha a nőt vonná bele. Az ne zavarjon, hogy ellentmondásos vagy:
"Őszintén szólva nekem az a hasravágás, hogy akkor szakítson, mert megtetszett neki egy idegen, akiről amúgy semmit sem tud, akivel még egyszer sem beszélgetett."
≠
"Lehet egyetlen ilyen beszélgetés a másik nővel eldöntené a szituációt, hogy marad és dolgozik a megújuláson vagy elengedi a párkapcsolatot."
Ellenben én azt írtam, hogy FÜGGETLENÜL a nőtől szakítson mert ha nem teszi meg akkor majd más nő fogja kísértésbe hozni és persze mint a lejárt lemez körbe-körbe a kapcsolata nem helyrehozható mivelhogy a vonzalom, tűz, izgalom nincs köztük meg jó ideje.
Szinte biztos, hogy nem ülnek a négy fal között, programoznak, kipróbáltak ezt-azt szexualitást értve a 8 év alatt tehát még egyszer-ezerszer próbálkozni ostobaság.
(Majd nehogy az legyen, hogy nem mer szakítani, még vár a csodára azt majd a barátnő lép le - egyedül/mással.)
Mindenki nagyon jól tudja, hogy a tűzzel játszani nem érdemes mert megégeti magát és az egyáltalán nem könnyebb út, hogy “dönteni„ tudjon belevonja a másikat. Nincs hozzá szüksége és nincs keresnivalója a párja mellett!
Ha szakít és látja a másik nőt, akar vele ismerkedni az lesz a legnormálisabb út!
35.
Jáj, de túlbeszéltük már! :D
Minden válasz jó lehet, és sok dologban van igazság, majd a kérdező eldönti, hogy neki mi a legoptimálisabb út. Kár így előre vetíteni a dolgokat, mert 100 másik tényezőn is múlnak még dolgok. :)
Holnap lesz nyugodtabb napunk itthon, ma nagy a jövés-menés nálunk, így holnap tervezek a barátnőmmel beszélni. Nagyon szomorúnak érzem magam de most már tudatosult bennem, hogy ez lesz a helyes döntés.
A félreértések elkerülése miatt: nem azért zárom le a kapcsolatot, hogy a másik nőhöz rohanjak. Ha jól értettem, itt volt aki ezt gondolja vagy így értelmezte. Nem egyik kapcsolatból a másikba akarok ugrani, egyrészt mindenképp egyedül akarok lenni egy ideig, másrészt valóban egy idegen nőről van szó. Az a pár mondat amit váltottunk abban a kis boltban semmi - ugyanakkor ahogy megszólalt, beszélt, a hangja, a szeme, az illata, ez mind akkora hatással volt rám, ahogy semmi más. Emiatt szakítok a barátnőmmel, hogy ne egy áruló féreg mellett legyen, egyszerűen így érzem helyesnek és tisztességesnek.
Nem értek veled egyet és másokkal sem akik azon a véleményen vannak, hogy azért mert egyébként nem rossz a kapcsolat - nem ütik/vágják egymást, nincs lelki terror, megcsalás - akkor maradjanak együtt bár leírta maga a kérdező, hogy megőrül a nőért mindenegyes alkalommal még jobban mint azelőtt amikor látja. 100%, hogy nagyon sokat gondol rá, nem vesz részt a kapcsolatban.
Az érzelmi megcsalás létező dolog és nem mindig úgy kezdődik, hogy a másikkal bazsalyog, “barátkozik„, önmagát teszteli, hogy meddig bírja, meddig megy el és te mégis azt tanácsoltad meg más is, hogy álljon vele szóba.
Az érzelmi megcsalás esetenként, konkrétan a kérdezőében MÁR abban mutatkozik meg, hogy látta életében vagy háromszor és nem tudja kiverni a fejéből!
És akkor az a szuperbomba tanács, hogy maradjon a párja mellett, elmúlik az érzés. Tök biztosan írják. Csakhogy hiába tűnt el a fellángolás - vagy mi Katinak/Petinek a kérdező se nem Kati, se nem Peti!
Mindenki más cipőben jár, nem egyformán éljük meg az érzéseket. Viszont mivel 8 éve malmoz a partnere mellett és nincsenek eljegyezve, nincs gyermek - vagyis nagyon remélem! - nincs jelentősége ennek a párkapcsolatban és nem is lesz még akkor se ha megőszül!
Egyébként emberek milliói rúgnak fel házasságokat gyerekek mellől és azzal a személlyel megmaradnak, sokkal boldogabbak.
Nem kötelező egy ember mellett maradni csak azért mert 40 felé közelít, egyik kapcsolat/ismerkedés sincs rizikó nélkül. Sőt még párkapcsolatban sem köteles senki lenni.
Akkor a kérdező miért kínozza magát ha egyszer boldogtalan, hiányzik neki a lényeg a kapcsolatból?
Én azt gondolom, hogy inkább egyedül mint szenvedjen a párja mellett - hiába “jól elvannak„ - nincsenek!
A másik nőről majd döntsön szakítás után - bár írta, hogy nem keresi fel, de mindenképpen szakítson!
37
Sok erőt hozzá! Nem lehet könnyű érzés...
Megírod majd, hogy mi volt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!