Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Melyikőnk látja jól a dolgot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyikőnk látja jól a dolgot szerintetek?

Figyelt kérdés

3 gyermekünk van, egyikükkel GYOD-on vagyok. Most a férjem felvetette, hogy mennyivel jobban járnánk, ha ő igenyelné a GYOD-ot, mert ő részben tud itthonról dolgozni, én meg vissza tudnék menni dolgozni legalább 4 órában. Amivel viszont problémám van, az az, hogy a logisztikát teljesen kihagyta a számításból. Most szabályosan meg van sértődve, hogy ő is meg tudna mindent oldani itthon, nekem csak a gyerekeket kellene hoznom-vinnem suliba, haza, meg fejlesztésre. Mikor rákérdeztem, hogy tanulni hogy fog a középsővel napközben és, hogy a háztartasi dolgokat is megcsinalja-e, kiakadt, hogy miért is kellene, neki, hiszen ő dolgozik, majd hazajövök és akkor megcsinálom... Ez nekem sehogy nem áll össze. Most azt várja, hogy 4 órás munka mellett oldjam meg az egészet, míg eddig azért nem tudtam visszamenni dolgozni, mert nem tudtam összeegyeztetni a munkát a gyerekekkel.

Nem veszekedve szeretném ezt megbeszélni vele, hanem normál hangnemben. Érdekelne, hogy kívülállóként ti hogy látjátok, melyikőnknek van igaza.

aug. 18. 16:57
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%

egy 11 és 15 évest a fene sem huribálna...

akár ADHD vagy sem

közlekednie meg kell tanulnia mindkettőnek

aug. 19. 19:08
 32/44 anonim ***** válasza:

Milyen fejlesztést kap? Ha ön- és közveszélyes, akkor csak idő kérdése, hogy mikor fog téged megtámadni, és jobb helye lenne zárt intézetben.

aug. 19. 21:51
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

Megfordíthatom a kérdést?

Mi a cél a 8.-os gyerekkel. Mert írtad, hogy kell vele fizikát tanulni, de nem látom mi a cél vele. (Persze nem látok bele a hètköznapjaitokba, de elsőre fura). Hova akar továbbtanulni, amire kell fizika? Gondolom úgy, hogy mellette kell ülni, inkább valami szakmát kellene neki találni, ezek szerint akkor lehetőleg olyat, ahol senkivel nem kell beszélgetni. (Pl. Asztalos? Kárpitos?) Vagy fizikus szeretne lenni? Mert akkor lehet nem kellene vele tanulni, hanem meg kellene próbálni feladatokat kiadni neki és videókat néznie, amit ellenőrzöl.

Esetleg nem lehetne, hogy az alap tárgyakra feküdjetek csak rá, és a többiből egyeztetni a tanárokkal, hogy csak adják meg a kettest? (Vagy akár bármelyik tárgyból). Ami meg lényeges arra tényleg találni valakit, aki segít neki tanulni heti 2-3 órában?

Kívülállóként én nem tudom megítélni, hogy mennyire szorultok rá arra a pénzre, amit kaphatnál, ha akár főállásban visszamennél dolgozni.

De ha ez nem működik, akkor nem lehetne pl. gyerekfelügyeletet vállalni? Vagy akár korrepetálást? A 7-8.-os tananyagot már úgyis ismered, 1-1 órával (bejelentés nélkül) 4000-5000 forintot tudsz keresni, nem kell elmenned, hanem úgyis otthon vagy, a férjednek meg csak 1-2 órát kéne besegítenie, amikor jön valaki korrepetálódni (amikor ho-ban van).

Kicsit nekem is úgy tűnik, hogy te nem szeretnél többet vállalni semmilyen módon. Mivel nem ismerem a határaidat, az élethelyzetedet, meg úgy semmit, ezért nem tudom megítélni, hogy bírnál-e többet és nem lennél-e boldogabb, ha lennének újabb kihívások. De én megpróbálnám, mert most láthatóan elég boldogtalan a családi dinamikátok, hátha jobb irányba mozdul el.

aug. 19. 23:09
 34/44 anonim ***** válasza:
69%

Nekem is az jott le h nem akarja igazan megoldani a problemat. Neki jo ez igy.

Csak kerdes h mi lesz ha a masik ketto lelep otthonrol?

Vagy intezetbe kell adni a kozepsot vagy apa meghal. Vagy barmi.

Semmi B terve nincs

aug. 19. 23:13
 35/44 anonim ***** válasza:
76%

#34 Vagy jó ez így, vagy már így is annyira rossz, hogy nem akar többet vállalni. A partvonalról könnyű okosnak lenni, ezt én is akkor tanultam meg, mikor jött az első gyerek és itt mindenki osztotta az észt, hogy miért nem bírok többet (amúgy utólag nagypapám meghalt, apum rákos lett, nagymamám 24 órás ápolásra szorult a gyerekágy első 6 hete alatt. Az elmúlt évünk arról szólt, hogy valaki életéért aggódtunk és nincs vége, most nagyim két hónap alatt talán harmadszor került be a kórházba, a rokonaim felváltva vigyázzák 24 órában, még mindig nincs senkinek ideje ránk).

15 mondatból nem fogod átlátni, hogy kinél mi van még a háttérben. Lehet van egy-két elvesztett szülő, egy másfél órás ingázás a gyerekeknek tömegközlekedve, egy-két feldolgozatlan trauma, vagy bármi. A gyerekek adhd-ja is lehet erősödik egy feszült párkapcsolati szituációban.

Viszont ha a hangnemet nem jól választod meg, akkor a másik úgy fogja érezni, hogy indokolatlanul csak belérúgsz és hiába próbálsz segíteni, nem lesz hatása. Ezért szerintem érdemesebb másik hangnemet megütni a válaszoknál. Kevésbé bírálót/lenézőt, ami itt úgy làttam elég gyakori, hisz nem ismerjük a kérdezőt, lehet élőben mi éreznénk magunkat kevésnek hozzá képest.

aug. 19. 23:38
 36/44 anonim ***** válasza:
69%

35 ez mar a tobbedik kerdese h miert nem akar dolgozni. Eleg sokmindent elmondott mar h lassuk azt h nem akar valtoztatni es onigazolast keres. A ferj a csalad kuldene dolgozni mert amit kap az edeskeves. Az anyagi teher a ferjen van.

Amugy ha az elso gyetek problemas nem valalok tobb gyereket.

15 ev kihagyas utan nem fog talalni otthoni melot, sot 4 orast sem.

A megoldas az lenne h a kozepso megy iskolaotthonos speci intezmenybe a ket nagyobb meg onjaro leaz a suliba. Vagy megosztjak a terhet a ferjjel.

aug. 20. 10:20
 37/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm azoknak, akik tényleg segitőkészen álltak a kérdésemhez és nem támadtak csupán.

Most megmondtam a ferjemnek, hogy szeretném, ha elválnánk, de legalábbis egy kis időre elköltözne, hogy ő is lássa a hibáit és nekem is legyen lehetősegem kicsit átgondolni az egészet, többek között azt is, hogy én mit rontottam el.

Nem mondom, hogy nem sokkolta le ez a kérésem, de most az önérzete nagyobb mint az, hogy belásson bármit is. Azt mondta, körbenéz valami lakhatási lehetőség vagy albérlet után. Kíváncsi vagyok mit fog találni. Én annyit kértem tőle, hogy a családi adókedvezményt adja ide havonta, amíg ténylegesen el nem válunk és lakcímileg is el nem költözik, mert utána úgysem kaphatja, de addig is remenyeim szerint kicsit észhez fog térni.

Itt elsődlegesen nem a munkába való visszaterésem vagy vissza nem téresem a probléma. Tény, hogy írtam már ki ezen az oldalon is kérdést, de nem azt vagy azokat, amire itt néhányan utalgattatok.

aug. 23. 11:13
 38/44 anonim ***** válasza:
Szerintem a vàlás nem fogja megoldani a problémádat. Most próbálsz kibaxni a férjeddel azzal, hogy közölted vele azt, hogy el akarsz válni. Az igazság, hogy te nagyon nem szeretnél dolgozni és ezzel próbálod (nagyon gusztustalan módon) manipulálni a férjedet. De akkor lesz cumi, hogyha ő is el akar válni és utána tényleg minden a nyakadba fog szakadni, mert annyit sem fog segíteni neked, mint amennyit eddig este segített munka után. Persze, a te életed, te tudod, de szerintem nagyon xar döntést hoztál. Akkor tudom megérteni ezt, ha esetleg nem szereted a férjedet már. De ez szerintem csak arról szól hogyan szúrj ki a másikkal. Megvan rólad a véleményem.
aug. 23. 11:33
 39/44 A kérdező kommentje:
Nekem sem az az elsődleges célom, hogy elváljunk, de fel kell nőnie, hogy nem nekem kell mindig mindent megoldani és nem velem kell mindent megoldatni. Többek közt, az anygi részét sem. Ha ő nem vállalt volna be egy extra kiadást, ami viszi a fizuja javát, akkor simán megélnénk. Ez van. Valószínűleg én is besokalltam. Nekem anyagilag biztos, hogy könnyebb lenne, de majd kiderül.
aug. 23. 12:28
 40/44 anonim ***** válasza:
Ha ilyen problémáid vannak vele, akkor miért mentél hozzá? Miért szültél neki 3 (beteg) gyereket? Ne haragudj, de tudtad, hogy mire vállalkozol. Tudtad nagyon jól amikor hozzá mentél, hogy lusta és nem érdekli semmi. Mégis bevállaltad. Akkor meg? Amúgy milyen extra kiadást vállalt ami viszi a fizuja javát???? Erről nem írtál, vagy én siklottam el felette. Neked egyáltalán nem lenne könnyebb anyagilag, hiszen nem dolgozol ide s tova 15 éve! Hogy lenne neked könnyebb? Ezzel ne szédítsd magadat! Azt a pénzt amit a férjed megkeres neked kell pótolnod! Nem 4 órában, hanem 8-12 órában! Te rendezés otthon a gyerekeket, te viszed a háztartást és lehet te viszed a gyerekeket oviba, iskolába. Ne gondold, hogy neked könnyebb lesz! Sokkal nehezebb egyedülálló szülőként. Csak most ultimátumot akarsz adni az uradnak. Önző módon ez erről szól. A kommunikáció egyébként csodákra képes. Ha normálisan tudnátok beszélgetni, nem tartanátok itt. Zsák a foltját ahogyan szokás mondani, mert szerintem egyiktek sem jobb egy fikarcnyival sem. Ugyanolyan vagy, mint a férjed.
aug. 23. 12:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!