Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyikőnk látja jól a dolgot szerintetek?
3 gyermekünk van, egyikükkel GYOD-on vagyok. Most a férjem felvetette, hogy mennyivel jobban járnánk, ha ő igenyelné a GYOD-ot, mert ő részben tud itthonról dolgozni, én meg vissza tudnék menni dolgozni legalább 4 órában. Amivel viszont problémám van, az az, hogy a logisztikát teljesen kihagyta a számításból. Most szabályosan meg van sértődve, hogy ő is meg tudna mindent oldani itthon, nekem csak a gyerekeket kellene hoznom-vinnem suliba, haza, meg fejlesztésre. Mikor rákérdeztem, hogy tanulni hogy fog a középsővel napközben és, hogy a háztartasi dolgokat is megcsinalja-e, kiakadt, hogy miért is kellene, neki, hiszen ő dolgozik, majd hazajövök és akkor megcsinálom... Ez nekem sehogy nem áll össze. Most azt várja, hogy 4 órás munka mellett oldjam meg az egészet, míg eddig azért nem tudtam visszamenni dolgozni, mert nem tudtam összeegyeztetni a munkát a gyerekekkel.
Nem veszekedve szeretném ezt megbeszélni vele, hanem normál hangnemben. Érdekelne, hogy kívülállóként ti hogy látjátok, melyikőnknek van igaza.
Mindegy, hogy mi mit írunk. Ez a sokadik kérdésed. Addig nem lesz megoldva a probléma, amíg a kedves férjed nem látja be, hogy az otthonlét gyerekkel legalább olyan megterhelő, mint egy főállás, PLUSZ viszed a háztartást.
A másik fontos kérdés: van egyáltalán munkahelyed, ahová visszamehetsz? Vagy van kilátásban ilyen?
Tudtok tenni egy próbát úgy, hogy ha nem válik be, akkor férjed vissza tud menni főállásba?
Hát én ezt nem értem sehogyse. Hétvégén legalább egy napot soha nem tanult a gyerekekkel, soha nem főzött meg, vagy mi van? Elmész 4 órára dolgozni, megfőzöl, gyerekekkel leszel és ő ugyanúgy végezni fog későn. De nem lesz elég az a pénz és menned kell 8/12 órát dolgozni és persze a többi is te rád fog várni.
Te nem vagy/leszel elfáradva, csak ő? Csak a te gyerekeid az övé nem?
Te nem akarod látni, hogy mi a fő probléma.
A munkának és a pénznek él, te és a gyerkőcök az utolsó helyen vagytok.
De tessék munkába állni 8/12 órában és csináld tovább egyedül ha egyszer félreértjük az egészet, engem hidd el nem zavar ha beleszakadsz.
A férjem maradna főállásban, mert GYOD mellett itthonról többet is lehet dolgozni, nem csak 4 órát.
Nincs olyan munkahelyem, ami visszavárna, tekintettel arra, hogy lassan 15 éve vagyok itthon a gyerekekkel.
A férjem pontosan látja, hogy nem menne neki a munka és a gyerekek ellátása együtt, ezért is nem merné így bevállalni, tehát nekem kellene munka után megcsinálni, azt amit eddig egész napra elosztva csinálok.
Ezt mi értjük, meg azt is, hogy a férjed nem fog átvenni tőled plusz feladatot. Arra fog hivatkozni, hogy ő dolgozik, csak otthonról.
Te most nem vagy fáradt? Alszol eleget? Van énidőd? Magyarul: neked van arra kapacitásod, hogy 4 órát dolgozz, plusz esetleges utazás?
Amúgy addig felesleges is emiatt veszekedni, amíg kilátásban sincs munka. Részmunkaidős állást találni többnyire nem egyszerű.
Szerencsére ép értelműek, csak ADHD-sok és egy autista.
Én se tudnék jobban dolgozni a gyerek mellett, mint ő, szóval otthoni munka nekem kilőve.
Mondjuk megértem a férjemet is, mert mert az a havi 600, ami összejön, szinte semmire sem elég, de ő sem válthat még egy darabig munkahelyet a tanulmányi szerződés miatt, ami miatt ráadasul be kellett érnie másik munkakörrel, ami kevesebbet hoz, mint a 3 évvel ezelőtti. Ááá, sok minden összejött.
Állás az lenne, csak nem tudnám megoldani a gyerekek elrendezését.
Az nem lehet, hogy "csak" félsz és nem bízol a gyerekeid önállóságában? Mennyi idősek? Miért van szükség egész napos felügyeletre mellettük?
Te mikor voltál utoljára kivizsgálva? Gondolok depresszióra, például.
Nekem is van két SNI-s gyerekem, a középső neurotipikus kamaszlány, szóval jelenleg nehezebb eset mint a bátyja Aspergerrel és ADHD-val, meg az öccse neurológiai éretlenséggel és megkésett beszéd fejlődéssel együttvéve. Egyedül nevelem őket pár éve, teljes állásban dolgozva. A legkisebb idén kezdte az elsőt, szóval messze nem egyszerű a helyzet. De a kényszer nagy úr, együtt mindent meg tudunk oldani.
Viszont elgondolkodtató, hogy a férjed ennyire erőlteti a munkavállalást, te pedig ennyire ellene vagy. Legutóbb az volt a kérdés, hogy ebből van-e még visszaút, vagy mindenképp váltok.
Ezen pedig te gondolkozz el, mert ezt az életet nem lehet kibírni. Legkésőbb akkor le fog pattani a férjed, mikor a legkisebb is 18 lesz, és nem kell fizetnie gyerektartást. Az még mennyi, 10 év? Aztán veled mi lesz?
Mi lesz, ha bedobja a törölközőt most, és jövő héten már egyedül maradsz a három gyerekkel? A szolgáltatókat nem érdekli, hogy tudsz-e dolgozni, vagy fizeted a villanyt, vizet, vagy kikapcsolják.
Azért 15 év alatt lehetett volna lépni valamerre és kitanulni valamit. Nem a férjed védem, mert gyalázat, hogy ennyire nem látja, hogy mit is jelent a házimunka meg a gyereknevelés.
De embereld meg magad, és legalább az ötletelésben vedd ki a részed, hogy lehetne növelni a család bevételét. Mert a férjed ebbe fog beleunni, hogy minden megoldásra van egy problémád. Aztán lehet törni a fejed, hogy oldod meg elvált anyaként, azonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!