Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Melyikőnk látja jól a dolgot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyikőnk látja jól a dolgot szerintetek?

Figyelt kérdés

3 gyermekünk van, egyikükkel GYOD-on vagyok. Most a férjem felvetette, hogy mennyivel jobban járnánk, ha ő igenyelné a GYOD-ot, mert ő részben tud itthonról dolgozni, én meg vissza tudnék menni dolgozni legalább 4 órában. Amivel viszont problémám van, az az, hogy a logisztikát teljesen kihagyta a számításból. Most szabályosan meg van sértődve, hogy ő is meg tudna mindent oldani itthon, nekem csak a gyerekeket kellene hoznom-vinnem suliba, haza, meg fejlesztésre. Mikor rákérdeztem, hogy tanulni hogy fog a középsővel napközben és, hogy a háztartasi dolgokat is megcsinalja-e, kiakadt, hogy miért is kellene, neki, hiszen ő dolgozik, majd hazajövök és akkor megcsinálom... Ez nekem sehogy nem áll össze. Most azt várja, hogy 4 órás munka mellett oldjam meg az egészet, míg eddig azért nem tudtam visszamenni dolgozni, mert nem tudtam összeegyeztetni a munkát a gyerekekkel.

Nem veszekedve szeretném ezt megbeszélni vele, hanem normál hangnemben. Érdekelne, hogy kívülállóként ti hogy látjátok, melyikőnknek van igaza.

aug. 18. 16:57
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy, hogy mi mit írunk. Ez a sokadik kérdésed. Addig nem lesz megoldva a probléma, amíg a kedves férjed nem látja be, hogy az otthonlét gyerekkel legalább olyan megterhelő, mint egy főállás, PLUSZ viszed a háztartást.

A másik fontos kérdés: van egyáltalán munkahelyed, ahová visszamehetsz? Vagy van kilátásban ilyen?

Tudtok tenni egy próbát úgy, hogy ha nem válik be, akkor férjed vissza tud menni főállásba?

aug. 18. 17:58
 12/44 anonim ***** válasza:
76%

Hát én ezt nem értem sehogyse. Hétvégén legalább egy napot soha nem tanult a gyerekekkel, soha nem főzött meg, vagy mi van? Elmész 4 órára dolgozni, megfőzöl, gyerekekkel leszel és ő ugyanúgy végezni fog későn. De nem lesz elég az a pénz és menned kell 8/12 órát dolgozni és persze a többi is te rád fog várni.

Te nem vagy/leszel elfáradva, csak ő? Csak a te gyerekeid az övé nem?

Te nem akarod látni, hogy mi a fő probléma.

A munkának és a pénznek él, te és a gyerkőcök az utolsó helyen vagytok.

De tessék munkába állni 8/12 órában és csináld tovább egyedül ha egyszer félreértjük az egészet, engem hidd el nem zavar ha beleszakadsz.

aug. 18. 18:07
 13/44 A kérdező kommentje:

A férjem maradna főállásban, mert GYOD mellett itthonról többet is lehet dolgozni, nem csak 4 órát.

Nincs olyan munkahelyem, ami visszavárna, tekintettel arra, hogy lassan 15 éve vagyok itthon a gyerekekkel.

A férjem pontosan látja, hogy nem menne neki a munka és a gyerekek ellátása együtt, ezért is nem merné így bevállalni, tehát nekem kellene munka után megcsinálni, azt amit eddig egész napra elosztva csinálok.

aug. 18. 18:07
 14/44 anonim ***** válasza:
100%
Te vagy az a kérdező akinek szellemi fogyatékos gyerekei vannak? A férjed is fogyatékos, nem?
aug. 18. 18:10
 15/44 anonim ***** válasza:
100%

Ezt mi értjük, meg azt is, hogy a férjed nem fog átvenni tőled plusz feladatot. Arra fog hivatkozni, hogy ő dolgozik, csak otthonról.

Te most nem vagy fáradt? Alszol eleget? Van énidőd? Magyarul: neked van arra kapacitásod, hogy 4 órát dolgozz, plusz esetleges utazás?

Amúgy addig felesleges is emiatt veszekedni, amíg kilátásban sincs munka. Részmunkaidős állást találni többnyire nem egyszerű.

aug. 18. 18:14
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
De te talán tudnál vállalni munkát 4 órában otthonról. Miért kéne utaznod? Nem értem.
aug. 18. 18:21
 17/44 A kérdező kommentje:

Szerencsére ép értelműek, csak ADHD-sok és egy autista.

Én se tudnék jobban dolgozni a gyerek mellett, mint ő, szóval otthoni munka nekem kilőve.

Mondjuk megértem a férjemet is, mert mert az a havi 600, ami összejön, szinte semmire sem elég, de ő sem válthat még egy darabig munkahelyet a tanulmányi szerződés miatt, ami miatt ráadasul be kellett érnie másik munkakörrel, ami kevesebbet hoz, mint a 3 évvel ezelőtti. Ááá, sok minden összejött.

Állás az lenne, csak nem tudnám megoldani a gyerekek elrendezését.

aug. 18. 18:37
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem foglalkozna ez semmivel.
aug. 18. 18:54
 19/44 anonim ***** válasza:
51%
Ez a kérdés már volt. Akkor is szétszapultad a férjedet. Mi lenne, ha az ide írt litániádat felolvasnád neki és végre megbeszélnéd vele? Meg minek csináltok 3 gyereket, ha eltartani sem tudjátok őket...
aug. 18. 18:56
 20/44 anonim ***** válasza:
84%

Az nem lehet, hogy "csak" félsz és nem bízol a gyerekeid önállóságában? Mennyi idősek? Miért van szükség egész napos felügyeletre mellettük?

Te mikor voltál utoljára kivizsgálva? Gondolok depresszióra, például.

Nekem is van két SNI-s gyerekem, a középső neurotipikus kamaszlány, szóval jelenleg nehezebb eset mint a bátyja Aspergerrel és ADHD-val, meg az öccse neurológiai éretlenséggel és megkésett beszéd fejlődéssel együttvéve. Egyedül nevelem őket pár éve, teljes állásban dolgozva. A legkisebb idén kezdte az elsőt, szóval messze nem egyszerű a helyzet. De a kényszer nagy úr, együtt mindent meg tudunk oldani.

Viszont elgondolkodtató, hogy a férjed ennyire erőlteti a munkavállalást, te pedig ennyire ellene vagy. Legutóbb az volt a kérdés, hogy ebből van-e még visszaút, vagy mindenképp váltok.

Ezen pedig te gondolkozz el, mert ezt az életet nem lehet kibírni. Legkésőbb akkor le fog pattani a férjed, mikor a legkisebb is 18 lesz, és nem kell fizetnie gyerektartást. Az még mennyi, 10 év? Aztán veled mi lesz?

Mi lesz, ha bedobja a törölközőt most, és jövő héten már egyedül maradsz a három gyerekkel? A szolgáltatókat nem érdekli, hogy tudsz-e dolgozni, vagy fizeted a villanyt, vizet, vagy kikapcsolják.

Azért 15 év alatt lehetett volna lépni valamerre és kitanulni valamit. Nem a férjed védem, mert gyalázat, hogy ennyire nem látja, hogy mit is jelent a házimunka meg a gyereknevelés.

De embereld meg magad, és legalább az ötletelésben vedd ki a részed, hogy lehetne növelni a család bevételét. Mert a férjed ebbe fog beleunni, hogy minden megoldásra van egy problémád. Aztán lehet törni a fejed, hogy oldod meg elvált anyaként, azonnal.

aug. 18. 19:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!